Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Thunderbird [vyřešeno]  (Přečteno 5953 krát)

premet

• Host
Thunderbird [vyřešeno]
« kdy: 03 Července 2007, 17:36:13 »
Dobrý den, nevíte někdo jak si v Thunderbirdu uložím všechny maily na disk jako zálohu ?Mám thunderbird 2.0.0 Nikde sem to nemohl najít a bezpečnosti není nikdy dost :) Děkuju
« Poslední změna: 20 Dubna 2008, 14:16:02 od Anna Taliánová »

snop

• Aktivní člen
  • *
Thunderbird
« Odpověď #1 kdy: 03 Července 2007, 17:45:12 »
zazalohu si cely adresar v home directory, ktery ti vytvoril thunderbird a budes mit zalohu i ze vsema nastavenama
...........................--== sNop ==--............................
-- pgp - http://radeonvmod.ic.cz/keys/snop3.asc --
              AMD Sempron 2800+  1024MB RAM               ATI Radeon 9550        2x80GB HDD

Jakub Kocourek

• Návštěvník
Thunderbird
« Odpověď #2 kdy: 04 Července 2007, 22:26:34 »
Ještě doplním, že adresář Thunderbirdu je skrytý (začíná tečkou), je potřeba ve volném prostoru okna Nautila kliknout pravým tlačítkem myši a odkrýt soubory.

Jakub

anicka

• Host
Thunderbird
« Odpověď #3 kdy: 16 Července 2007, 19:46:35 »
Jak na nastavení Mozilla Thunderbird 1.5 na e-mailovém účtu portálu Seznam.cz

Nejprve předesílám, že je možné být zároveň přihlášen na svůj e-mailový účet jak přes protokol POP3 tak prostřednictvím příslušného webového rozhraní.

Možná, že tento postup všichni znáte ...?, ale pokud by někdo netušil jako já (začátečník) a měl svůj účet na portálu Seznam.cz:

- nainstalovat aplikaci "Mozilla Thunderbird" (pomocí Synapticu anebo přes terminál) [dále jen "Thunderbird"]
- aplikaci spustit: vybrat volbu "Založit e-mailový účet" (E-mailový účet), vyplnit adresu svého aktivního e-mailu a Vaše jméno. Pak zvolit volbu pro typ serveru POP3: do políčka pro typ serveru POP3 napsat pop3.seznam.cz , jako odchozí SMTP server zadat smtp.seznam.cz a kliknout na "Další". Poté stačí jen v okénku zkontrolovat a potvrdit všechny Vámi zadané údaje a instalaci Thunderbirdu dokončit tlačítkem "Dokončit".

Pokud máte na svém e-mailovém účtu již nějaké složky s e-maily, tak načtení jejich obsahu v "Thunderbirdu" lze provést následovně:
Ve svém webovém prohlížeči si otevřete webové rozhraní Vašeho e-mailového účtu, přihlásíte se a založíte novou složku, pro kterou je potřeba zaškrtnout volbu "POP3: stahovat zprávy z této složky přes POP3". Poté stačí jen do této nové složky přesunout obsah Vaší složky původní :-) kterou následně můžete klidně smazat. Nakonec spustíte Thunderbird, který do složky "Doručené" načte právě ty e-maily, které jsou uložené ve Vaší nové složce. Pak už můžete v Thunderbirdu e-maily třeba přesouvat nebo kopírovat ... 8-)

Doufám, že jsem to nenapsala příliš zamotaně ...? :-) Děkuji za případná upřesnění a opravy.

BTW e-mailový klient "Mozilla Thunderbird" mě velmi příjemně překvapil svým pěkným a přehledným vzhledem :-D a jednoduchostí ovládání, kterými je podobný "Mozille Firefox" 8-) a s webovým rozhraním e-mailu se to skutečně nedá srovnat :-) ... nemluvě o dalších výhodách, jako je bezpečnost, a oproti webovému rozhraní možnosti mnoha nastavení Thunderbirdu ... :-D
« Poslední změna: 15 Října 2007, 21:30:31 od Anna Taliánová »

matlasek

• Návštěvník
Thunderbird
« Odpověď #4 kdy: 03 Srpna 2007, 15:05:01 »
Děkuji člence aničce jejíž příspěvek "Jak na nastavení Mozilla Thunderbird 1.5 na e-mailovém účtu portálu Seznam.cz" mně dopomohl kúspěšnému nastavení. dík .M

anicka

• Host
Thunderbird
« Odpověď #5 kdy: 03 Srpna 2007, 15:54:17 »
Rádo se stalo, Matlasku :-D ... také jsem nevěděla jak na to a musela jsem se zkusit s tím poprat ;-) ... říkala jsem si, co kdyby náhodou ještě někdo hledal návod HOWTO :-) ...

:-) Good luck! :-)
« Poslední změna: 15 Října 2007, 21:34:29 od Anna Taliánová »

anicka

• Host
Thunderbird
« Odpověď #6 kdy: 03 Srpna 2007, 16:49:35 »
Ještě taková drobnost pro Mozilla Thunderbird - smajlíky :-) ;-) :-D

Přiznám se, že docela ráda používám v e-mailu smajlíky neboli smilies :-D ... jen doplním, že aktuálně používám Mozilla Thunderbird 1.5.0.12.

Co se týče smajlíků v Thunderbirdu, existují dvě možnosti, které se ovšem vůbec nevylučují :-) a to buď mít nainstalované rozšíření Thunderbirdu "Smilie Inserter" - lze ho najít v doplňcích aplikace Mozilla Thunderbird, link: Thunderbird Add-ons, přičemž toto rozšíření vyžaduje pouze tu skutečnost, abyste měli nějaký adresář (třeba ve Vašem /home adresáři) s uloženými smajlíky a kromě toho můžete mít v nastavení Thunderbirdu zapnutou volbu zobrazování emotikonů = smajlíků :-) (hlavní lišta aplikace: "Úpravy" → "Předvolby" → "Zobrazení" → karta "Formátování": zaškrtnout volbu "Zobrazit emotivní značky jako ikony"). To znamená, že pokud napíšete správný sled znaků pro smajlíka, pak se v odeslaném e-mailu (odesílaném v prostém textu i HTML) zobrazí tyto znaky jako smajlík.

To je poměrně pěkná funkce :-D ale kdo ví, jaké přesně tyto znaky mají být, aby se v odeslaném e-mailu zobrazovaly smajlíky správně jako smajlíky a ne jako znaky v textu?

Dalo trochu práci se naučit korektně vkládat tyto smajlíky, a tak je sem dávám pro případné zájemce:

význam:    Thunderbird (e-mail)

- úsměv → :-) anebo :)
- smutek → :-( nebo :(
- vtip → ;)
- pohoda → 8-)
- velký smích → :-D
- vyplazený jazyk → :-P či :-p (pozor, zobrazený smajlík vypadá úplně jinak než například v IM klientovi Gajim!)
- nic moc → :-\ (pozor, tohle je také velký rozdíl mezi smajlíky Thunderbirdu a třeba Jabber klienta Gajim)
- pláč → :'(
- nemůžu mluvit → :-X anebo :-x

Snad tohle pomůže těm uživatelům poštovního klienta Mozilla Thunderbird, kteří možná bezvýsledně hledají ty správné znaky pro smajlíky ve svých e-mailech .... :-) Enjoy! :-D
« Poslední změna: 15 Října 2007, 21:39:04 od Anna Taliánová »

matlasek

• Návštěvník
Thunderbird
« Odpověď #7 kdy: 03 Srpna 2007, 17:23:58 »
Čauky aničko @ ostatní !!! Znovu jsem se na chvíli přihlásil než zase odfrčím  a odjedu s malou prosbičkou...jak jsem řek, nastavení se povedlo, ale vyplaval před chvílí zcela NEW PROBLEM ??? a nevím co s tím páč jsem tak říkajíc linuxacký zajíček...Pořád se mi hlásí o slovo klient EVOLUTION a když jsem ho chtěl odinstalovat, tak to žvatlá cosi o propojenosti s jinými programy...tákže  to tam nechám ač to používat jistě nebudu, ale uvítám všechny dobré rady na téma: jak dát prioritu THUNDERBIRD, aby Evolution do toho nekecal...jak, kde se to nastavuje??? dík za odpovědi na: spirit1112@seznam.cz

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
Thunderbird
« Odpověď #8 kdy: 03 Srpna 2007, 18:30:08 »
Já měl po standardní instalaci taky Evolution, ale protože jsem byl zvyklý z Windows na Thunderbird, Evolution jsem odinstaloval a nainstaloval Thunderbird. Žádné vedléjší nežádoucí účinky na systém nebo problémy jsem nezaznamenal. Takže pokud nepoužíváte žádnou službu, která by s Evolution nějak spolupracovala, tak potom ho můžete s klidem vymazat. :)
MB ASUS P5KPL/EPU - CPU Pentium(R) Dual-Core E5300 2600 MHz - RAM 4 GB DDR2 - GK GIGABYTE GeForce 8400 GS - OS Debian Stable (64bit)

anicka

• Host
Thunderbird
« Odpověď #9 kdy: 03 Srpna 2007, 20:02:36 »
Citace: matlasek
Čauky aničko @ ostatní !!!Znovu jsem se na chvíli přihlásil než zase odfrčím  a odjedu s malou prosbičkou...jak jsem řek, nastavení se povedlo, ale vyplaval před chvílí zcela NEW PROBLEM ??? a nevím co s tím páč jsem tak říkajíc linuxacký zajíček...Pořád se mi hlásí o slovo klient EVOLUTION a když jsem ho chtěl odinstalovat, tak to žvatlá cosi o propojenosti s jinými programy...tákže  to tam nechám ač to používat jistě nebudu, ale uvítám všechny dobré rady na téma: jak dát prioritu THUNDERBIRD, aby Evolution do toho nekecal...jak, kde se to nastavuje??? dík za odpovědi na: spirit1112@seznam.cz
Výchozího e-mailového klienta i výchozí webový prohlížeč si v PC/notebooku nastavíte takto: hlavní lišta zvolte "Systém" → "Volby" → "Preferované aplikace": karta "Internet" (vyberte aplikaci, kterou chcete) a dejte "Zavřít" (tím na rozdíl od platformy Windows svou volbu potvrdíte :-)).

Na druhou část Vaší otázky již odpověděl Albi ... :-)
« Poslední změna: 15 Října 2007, 21:12:53 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.