Zdravím zase po delším čase,
opět se pokouším zápasit s Linuxem a po Dapperovi, ve kterém jsem nerozchodil DVI na Matroxu jsem zkusil Open SUE 10.2. Celkem to fungovalo, ale připadalo mi to jako hrozně nenažraný bumbrlíček a k tomu taky patřičně líný + problémy s nesvobodnými formáty, ale DVI jelo a internet taky...
Tak jsem si vzpomněl na Kubuntu a stáhl nejnovější verzi FF. První co mě zarazilo, tak hned v úvodu instalace jedna nepřeložená věta v menu (něco o aktualizacích) a vůbec že ta lokalizace je nějak odfláknutá v porovnání s Dapperem. No a překvapení největší - po úspěšné instalalci (DVI jsem odopjil a připojil D-SUB) jsem zjistil že nejen že je všechno anglicky (mně osobně to nevadí, ale zarazilo mě to) ale že nemám připojení k internetu ! Což pro lokalizaci potřebuju a pro čtení návodů taky. Mám tu nejobyčejnější síťovku Realtek 8029 a pak mám router Edimax a jsem připojen přes DHCP. Wokna, Dapper, SUSE... tam se všude připojím automaticky bez jakéhokoliv nastavování. Ve FF jsem zjistil, že nějaké polovičaté připojení funguje, protože DNS server se nastavil správně, ale nepřipojím se nikam... přespřespříští vydánání by se moholo jmenovat třeba Just Joke ?...