Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Wine zničí vzhled kurzoru myši  (Přečteno 2116 krát)

Guest

• Host
Wine zničí vzhled kurzoru myši
« kdy: 07 Července 2007, 11:51:29 »
Zdravím. Mám problém s wine. Poté co se spustí win-aplikace, dojde ke změně kurzoru na klasický Windowsí. Ovšem po jejím ukončení se kurzor vrátí do původní podoby jen z části. Sice se načte původní vzhled, ale zůstane winí (o kousek menší) velikost. To ten kurzor totálně zničí (kostrbatý, nevzhledný) a pomáhá jen restart Xfce. Jedná se o počítač s XUbuntu 7.04.

Nejradši bych, aby wine kurzor vůbec neměnil. A když už musí. tak aby po svém ukončení restartoval ten původní (který je, jak je řečeno výše, zničen).

Děkuji

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #1 kdy: 07 Července 2007, 22:30:29 »
Zkuste jestli to dělají i ostatní prostředí (KDE, Gnome, ... ), Wine se totiž v každém chová trošku jinak (například v Gnome mi jednu verzi nefungoval fullscreen, ale v KDE šlapal)... Pokud to jinde pojede, tak bych to nahlásil jako bug... A pokud ne, tak mě nenapadá, čím by to mohlo být... každopádně bych zkusil ještě týden počkat, možná to nová verze wine opraví...
Linux Gaming Clan leader
Konference na linuxclan@chat.linjab.net

Guest

• Host
« Odpověď #2 kdy: 08 Července 2007, 09:24:28 »
Tak se mi nakonec povedlo pomoct si sám. Dělala to stará ATI Rage 128 s opensource "ati" ovladačem. Nakonec jsem to vyřešil editací xorg.conf, kde jsem do do "device" sekce přidal položku: Option "SWcursor" "true"

Tím jsem sice přepl vykreslování kurzoru z grafiky na systém, ale odstranil problém ničení kurzoru. Objevoval se i u použití OpenGL her, nejen u wine.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.