Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: výstup ze zvukovky [vyřešeno]  (Přečteno 6120 krát)

jaroslav.drga

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 36
výstup ze zvukovky [vyřešeno]
« kdy: 10 Července 2007, 19:13:59 »
Mám v NT integrovanou zvukovku Intel 82801. Všechny zvuky mi hrají z reproduktorů NT, jakmile ale připojím jack od reproduktorů, tak je ticho. Zkoušel jsem různě měnit nastavení zvuku a nic nepomohlo. Když dám nastavení v ikoně panelu, tak mám na výběr ze dvou zvukovek: HDA Intel a Realtek ALC880. Btw. v Mandrive uplne stejný problém. Poradí někdo?
« Poslední změna: 15 Ledna 2008, 16:58:48 od Anna Taliánová »

Guest

  • Host
výstup ze zvukovky
« Odpověď #1 kdy: 10 Července 2007, 21:36:45 »
A hardware jsi třikrát zkontroloval? (jiné repráčky, sluchátkam tamty repráčky píchnout jinam, třeba k mp3 přehrávači, diskmanu)

jaroslav.drga

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 36
výstup ze zvukovky
« Odpověď #2 kdy: 10 Července 2007, 22:34:38 »
Tak to je asi první co člověk zkontroluje. Samozřejmě repráky mi hrajou, ale jen s jiným PC.
« Poslední změna: 15 Ledna 2008, 16:56:15 od Anna Taliánová »

Guest

  • Host
výstup ze zvukovky
« Odpověď #3 kdy: 11 Července 2007, 06:43:11 »
A sluchátka?

jaroslav.drga

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 36
výstup ze zvukovky
« Odpověď #4 kdy: 11 Července 2007, 11:06:26 »
Také nehrají, i když normálně ano;-) Prostě v hardwaru mimo to není a vevnitř taky, protože když jsem tam měl ještě přitom okna, tak to v nich hrálo.
« Poslední změna: 15 Ledna 2008, 16:56:35 od Anna Taliánová »

Guest

  • Host
výstup ze zvukovky
« Odpověď #5 kdy: 11 Července 2007, 11:36:11 »
Hmm, tak jsem myslel že to bude jednoduché a ono ne :-) , nevadí, jedem dál. Prohlídněte si nastavení zvukovky (v KDE, repráček dole, v Gnome, podobně, v Xfce nutno přidat aplet na panel, v konsoli "alsamixer"), a zaexperimentujte se zaškrávátky (jsou tam různé hrůzné volby, které sám nevím co znamenají, třeba některé z nich bude ono). Vliv zaškrtávátek je okamžitý, takže si připojte repráky a eperimentujte, zda se někde neozve zvuk. Stejně tak zkuste zkušebně zesilovat všechny kanály. Já se mezitím podívám, co na vaši zvukovku říká Alsa projekt.

Guest

  • Host
výstup ze zvukovky
« Odpověď #6 kdy: 11 Července 2007, 11:47:01 »
Tak na těch stránkách není nic zajímavého. Jen že na Intel zvukovky se používají tři ovladače, takže pokud pokus se zaškrtávátky selže, tak se můžeme podívat tímto směrem (zkusit jiný ovladač).

jaroslav.drga

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 36
výstup ze zvukovky
« Odpověď #7 kdy: 11 Července 2007, 18:28:33 »
V tomhle nejsem žádný začátečník, takže všechno tohle jsem absolvoval asi 10min potom co jsem zjistil, že to nefunguje. Povolil jsem všechny ovládání a všechno zkoušel zeslabovat a zesilovat. Dokonce u obou těch zvukovek, které mi to nabízelo. Bojím se, že tento problém nevyřeší už nikdo...:-(

Guest

  • Host
výstup ze zvukovky
« Odpověď #8 kdy: 12 Července 2007, 07:52:42 »
Možná ne, ale ještě něco zkusíme ne? Co máte za notebook, jak se zvukovka identifikuje ve výpisu "lspci" a jaký ovladač je zaveden k její obsluze? (tady si nejsem úplně jist, myslím, že by to mělo jít vyčíst s "lsmod", kdyžtak ho postněte celý).

A můžete kdyžtak umístit i screenshot nastavení zvukovky? Ono povolit všechno nemusí být ono.

jaroslav.drga

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 36
výstup ze zvukovky
« Odpověď #9 kdy: 12 Července 2007, 10:03:24 »
Notebook je to ASUS A6Vc. Zvukovka je integrovana na desce. Chipset je Intel 915M a zvukovku mi to píše jako Intel 82801. Bohužel ho teď nemám u sebe, takže víc nezjistím.
« Poslední změna: 15 Ledna 2008, 16:57:11 od Anna Taliánová »

Guest

  • Host
výstup ze zvukovky
« Odpověď #10 kdy: 12 Července 2007, 11:46:55 »
Tak jsem trochu čenichal okolo vašeho notebooku a té zvukovky. Všichni tvrdí, že funguje bez problémů, ale..... tohle mě zaujalo (myslím, že by to mohl být právě váš problém). Ano, funkční klávesy na hlasitost (Fn+něco-obrázek na klávesnici).

http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?pid=45590

Samozřejmě musí být natažen ovladač snd-hda-intel a ne ten 8x0 (tak nějak). No, dejte vědět.

Edit moderátora (Anna Taliánová):
- výše zmíněný link je již nefunkční (z důvodu přechodu fóra z PunBB na SMF Machine)
Meganito na dotaz autora tématu k tomu uvedl: Skús toto, to by mohol byť ten link.
Děkuji.
« Poslední změna: 15 Ledna 2008, 17:11:48 od Anna Taliánová »

jaroslav.drga

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 36
výstup ze zvukovky
« Odpověď #11 kdy: 13 Července 2007, 10:16:04 »
Hurááá ;-) Tak přidáním toho jednoho řádku se to vyřešilo! Mockrát děkuji, protože ten thread jsem nenašel.

Guest

  • Host
výstup ze zvukovky
« Odpověď #12 kdy: 13 Července 2007, 10:19:35 »
A já děkuji taky, protože kdyby tohle nepomohlo, tak by mi pomalu ale jistě došly nápady :-D
« Poslední změna: 15 Ledna 2008, 16:57:57 od Anna Taliánová »

jaroslav.drga

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 36
výstup ze zvukovky
« Odpověď #13 kdy: 13 Července 2007, 11:25:29 »
A dokonce funguje mnohem víc věcí než v Mandrivě. Je to fakt super. Okna už nikdy nechci na svým pc vidět! :-)

 

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.