Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: XFCE - nechtělo startovat  (Přečteno 1072 krát)

Kaminar

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 69
XFCE - nechtělo startovat
« kdy: 12 Července 2007, 11:18:00 »
Ahoj,

nainstaloval jsem Ubuntu 7.04 a poté jsem doinstaloval xubuntu-desktop. Všechno běželo až jednou po tom, co jsem měnil některé nastavení přes "Nastavení/Správce nastavení", se opakovaně vyskytly problémy se spouštěním XFCE. Změnil jsem spouštěcí obrazovku na "Balou". Kromě jiného jsem také vypnul v "Sezení a spouštění" služby Gnome. Jinak jsem už žádné jiné významné změny až na nastavení vzhledu nedělal.

Problém nastal při příštím spuštění XFCE. Při přihlášení XFCE uvízlo a na obrazovce byl nápis Spouštím správce nebo tak nějak. Disk pořád hrabal, ale XFCE nenabíhalo. Zkusil jsem se podívat přes konzoli, co se děje a z výpisu procesů to vypadalo, že se asi spouštějí stejné služby stále dokola. V Linuxu ani v XFCE nebo GNOME se moc nevyznám a tak nevím, co se všechno má při jejich spouštění dít. Počítač se stále zpomaloval a i konzole začala být čím dál tím víc pomalejší (předpokládal bych, že asi z důvodu toho stálého spouštění služeb). Pak jsem restartoval pomocí shutdown, dokud ještě konzole jakžtakž reagovala.

Při dalším spuštění jsem se raději přihlásil do GNOME. To naběhlo bez sebemenších problémů. Potom jsem se odhlásil a přihlásil jsem se do XFCE. To šlo také bez prolbémů. Restartoval jsem Ubuntu a hned po restartu jsem se přihlásil do XFCE a problém se opakoval. Při dalším restartu jsem zopakoval postup přihlášení GNOME a pak XFCE. Opět obojí bez problémů.

Po té jsem změnil spouštěcí obrazovku a restartoval. Tentokrát po přihlášení do XFCE se problém nevyskytl.

Zkusil jsem změnit opět spouštěcí téma na Balou a zkusit, jestli se problém nebude opakovat. Vše chodilo. Pak jsem ale raději téma spouštěcí obrazovky pro jistotu zrušil.

Kromě toho jsem si všiml, že se spustili některé služby v "Nastavení/Automaticky spouštěné aplikace", i přestože byly před tím vypnuté.

I když jsem ještě zkoušel různě se vracet v nastavení, abych nalezl, co způsobovalo zamrznutí XFCE, tak se tento problém už neopakoval. Nicméně mě znervózňuje ta nepředvídatelnost a rád bych věděl, čím to bylo, abych se mohl co nejlépe vyvarovat opětovnému vzniku tohoto problému.

Chtěl jsem vás tedy požádat, jestli někdo netuší v čem by mohl tento problém vězet.


Za všechny rady dík
Karel

 

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.