tak jsem preinstalova ifupdown , nepomohlo, pouzil jsem alternate cd v zachrannem modu, kde jsem zvolil pouze krok nastaveni site, detekce sitoveho HW probehla v poradku, nastaveni site pak plivlo error s DHCP, vysledkem je, ze v /etc/network/interfaces ted neni vubec nic . zkousel jsem spustit /usr/share/doc/ifupdown/examplesgenerate-interfaces.pl , ale hazi to chybu na radku 87 a 93
Use of uninitialized value in pattern match (m//) at ./generate-interfaces.pl line 87.
Use of uninitialized value in pattern match (m//) at ./generate-interfaces.pl line 93.takze tudy cesta nevede. zkusil jsem do /etc/network/interfaces poslepu napsat:
auto lo
iface lo inet loopback
auto eth0
iface eth0 inet dhcp
auto eth1
iface eth1 inet dhcpkde eth0 je sitovka, eth1 wifi ( podle ifconfig ). vysledkem je, ze sit pracuje ok, reaguje na vytazeni a zastrceni kabelu, ifdown a ifup taky funguji. aplet network manager take hlasi uspesne pripojeni, zobrazuje nalezene wifi site avsak pripojit k nim nelze ( nic to nedela ), kdyz zkusim ifup eth1 , tak se to pokousi najit dhcp, coz se samozrejme nepovede a ukonci se.v nastaveni site je seznam samozrejme porad prazdny