Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nezobrazení panelů (beryl, 7.04)  (Přečteno 3906 krát)

3m9d

• Stálý člen
  • **
Nezobrazení panelů (beryl, 7.04)
« kdy: 15 Července 2007, 11:44:43 »
Po nějaké době jsem zařadil beryl-manager do příkazů při spuštění (do té doby fungovalo vše skvěle) a přestaly se mi zobrazovat panely... Dá se nějak vynutit jejich zobrazení? (nebo alespoň příkaz ke spuštění terminálu - abych s tím mohl zkusit něco udělat)
* Ve Windows jde všechno - do někdy, v Linuxu jde všechno od někdy. * Omlouvám se jestli vám proti vaší vůli vykám... Jsem tak zvyklý. * Kdo nemůže žít bez opravování překlepů, ať to dělá na wiki! :)

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #1 kdy: 15 Července 2007, 11:48:16 »
Napište do terminálu gnome-panel a případné chyby pošlete.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #2 kdy: 15 Července 2007, 11:49:43 »
Ak Ti funguje plocha skus Alt+F2 a tam napis gnome-terminal.

Este ak by si chcel v tom terminali trocha grafiky napis v nom
sudo apt-get install mc
a potom to spusti
mc
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

3m9d

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 15 Července 2007, 11:52:28 »
Doslova:
Zjistil jsem, že panel již běží,
a proto skončím.
* Ve Windows jde všechno - do někdy, v Linuxu jde všechno od někdy. * Omlouvám se jestli vám proti vaší vůli vykám... Jsem tak zvyklý. * Kdo nemůže žít bez opravování překlepů, ať to dělá na wiki! :)

3m9d

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 15 Července 2007, 11:54:59 »
Takže panel ukončit a znovu spustit? (jak ukončit - přes terminál)

3m9d

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 15 Července 2007, 12:02:27 »
Tak zatím zkusím restart a znova až večer...

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
« Odpověď #6 kdy: 15 Července 2007, 14:55:59 »
No mě se to taky stává, ale zmizne mi občas spodní panel. Když chci spustit znovu panely hláška: Zjistil jsem, že panel již běží a proto skončím.

Takže jsem spustil konzoli a příkaz pro restartování panelů: sudo killall gnome-panel  , pak se spodní panel objevil. Začalo mi to tak blbnout po poslední aktualizaci.

3m9d

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 15 Července 2007, 22:59:41 »
Díky moc! Snad ještě dnes pošlu "vyřešeno" :-)

Kocuro Pablo

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 15 Července 2007, 23:03:56 »
Ano, přesně to! Nezobrazí se spodní panel, když je nastavený automatický spouštění Berylu. Pokud mi to nabíhá s Copmizem a Beryl spustím ručně, tak je tpo v pohodě. A ještě jeden poznatek, co jsem dal Beryl, tak v Compizu nejde otočná kostka.
HP Compaq 7900SFF, C2D8400, RAM 3.5, HDD 2TB, Ubuntu 14.04    Lenovo Ideapad S100 s Lubuntu 14.04, nemá chybu! A Acer Iconia A1-830, Android 4.2.

3m9d

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #9 kdy: 16 Července 2007, 11:40:25 »
Tak bohužel - panely se sice "zobrazily", nicméně nic na nich... Takže jediné, co tedď chci dostat se k vyhození beryl-manageru z programů spouštěných na začátku bez nabídky "volby -> sezení"

3m9d

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #10 kdy: 16 Července 2007, 11:48:42 »
Tak vyborně nabídky a všechno se objevilo po ukončení všech aplikací:)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.