Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Internetove radio - nejde zvuk [vyřešeno]  (Přečteno 8702 krát)

Michal Brázdil

• Návštěvník
Internetove radio - nejde zvuk [vyřešeno]
« kdy: 25 Dubna 2006, 18:43:01 »
Ahoj,
mam problem. Kdyz spustim www.evropa2.cz a chci poslouchat zive vysilani, tak se mi otevre okno a vsechno jako by jelo, ale zadny zvuk nejde. Rekl bych ze to bude asi kodekama, ale nevim jake si musim nahrat aby mi to jelo. Mam nainstalovane prehravace XMMS, MPlayer a Beep Media Player. Nevite nahodou ktery z techto dvou prehravacu vyuziva Firefox? Ja bych asi rekl ze xmms, ale nejsem si jisty.
« Poslední změna: 13 Prosince 2007, 21:23:22 od Anna Taliánová »
Notebook Acer Aspire 3820T

Robert

• Stálý člen
  • **
Internetove radio - nejde zvuk
« Odpověď #1 kdy: 25 Dubna 2006, 21:28:25 »
hmm s pluginy pro streamy do mozilly nemám moc (ani dobrých ani špatných) zkušeností.
 evropu 2, což je asx stream z live.cz přehrává v pohodě třeba kaffeine

Jendall

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 25 Dubna 2006, 23:50:10 »
Tento problem jsem resil a vyresil :) (btw take s evropou2) Stahnete si balicek VLC(povolte multiverse a universe), pak spustite vlc a -> file -> open network stream! -> zaskrtnete zaskrtavatko HTTP/HTTPS/FTP/MMS    a do pole url napiste:  mms://netshow4.live.cz/evropa2-128   ...dejte OK a muzete poslouchat ....pokud mate slabou linku do netu, tak misto 128 napiste 64 nebo 32.

Jinak jsem se nezabyval nejak rozchozeni streamu v prohlizeci. VLC pak umi ulozit toto jako playlist treba na plochu, pak steci jen dvojkliknout  a jede to :)

xmms tusim neumi stream ...jiny jsem nezkousel.

Robert

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 26 Dubna 2006, 01:10:04 »
no to je to samý jak kaffeine. já mám na rádia radši amarok, ale ten mi bůhvíproč .asx streamy nehraje. kaffeine-mozilla balíček pak to hraje přímo z firefoxe.

Michal Brázdil

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 26 Dubna 2006, 11:55:03 »
Diky, moc a nevite, jestli existuje nejaky plugin treba do xmms, nebo beep media playeru, ktery ma v sobe zabudovany seznam internetovych radii, ktere aktualizuje a umi je i prehravat. Podobne jako to umi Winamp.

Linuxfan

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 26 Dubna 2006, 22:23:37 »
Citace: -b3h-
Kdyz spustim www.evropa2.cz a chci poslouchat zive vysilani, tak se mi otevre okno a vsechno jako by jelo, ale zadny zvuk nejde.
Cez Gxine mi to ide uplne bez problemov.
Citace: -b3h-
Diky, moc a nevite, jestli existuje nejaky plugin treba do xmms, nebo beep media playeru, ktery ma v sobe zabudovany seznam internetovych radii, ktere aktualizuje a umi je i prehravat. Podobne jako to umi Winamp.
Na internetove radia pouzivam STREAMTUNER - ma prednastaveny pomerne slusny zoznam radii.
Intel 2x2,8GHz; 1GB RAM; ATI Radeon X1300; 2xSATA Seagate; Kubuntu 9.04

Robert

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 26 Dubna 2006, 22:31:02 »
nebo ten amarok :-)  nevím o tom že by to uměl xmms a beep media player neznám.

jirkah

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 27 Dubna 2006, 02:06:21 »
beep media player je modernejsi bratricek xmms. Cast lidi co uz se nemohla koukat na to, jak se xmms pomalu vyviji se trhla a zacla delat na beep media playeru.

Michal Brázdil

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 27 Dubna 2006, 08:47:13 »
Beep Media Player je opravdu dosti dobra vecicka :)

Nevite nahodou zda bude v nove verzi UBUNTU 6.06 i podpora XBMP?

Sešívaný

• Stálý člen
  • **
    • Osobní stránky
« Odpověď #9 kdy: 23 Září 2006, 11:51:28 »
Sorry, že otevírám starý topic, ale jde mi o to, že nemůžu v Amaroku přehrávat on-line se streami ASX. Mám Amarok 1.4.2 a přitom jsem našel changelog pro 1.4beta a tam je oznámena podpora ASX. Nevíte, kde by mohla být chyba? Podařilo se vám ASX pod Amarokem rozchodit?

robinek

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 06 Května 2007, 16:16:25 »
Citace: Jendall
Tento problem jsem resil a vyresil :) (btw take s evropou2) Stahnete si balicek VLC(povolte multiverse a universe), pak spustite vlc a -> file -> open network stream! -> zaskrtnete zaskrtavatko HTTP/HTTPS/FTP/MMS    a do pole url napiste:  mms://netshow4.live.cz/evropa2-128   ...dejte OK a muzete poslouchat ....pokud mate slabou linku do netu, tak misto 128 napiste 64 nebo 32.

Jinak jsem se nezabyval nejak rozchozeni streamu v prohlizeci. VLC pak umi ulozit toto jako playlist treba na plochu, pak steci jen dvojkliknout  a jede to :)

xmms tusim neumi stream ...jiny jsem nezkousel.
Zkousel tve nastaveni jak jsi psal ale nepomohlo to. Mozna mam yadrhel v nainstalovanych baliccich? Typuji ze stejnzm postupem by se melo rozchodit i live vysilani?
DELL LATITUDE 5530 HW:Intel® Ivybridge Mobile, ntel® Core™ i5-3320M CPU @ 2.60GHz × 4 _(HW:DELL PRECISION M4300, NVIDIA QVADRO Fx 360,Core2Duo T7700 2.4 GHz, SW: Notebook : MATE Ubuntu 15.10 SIP:891407@fwd.pulver.com

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.