I když jsem zasahovat nechtěl, tak mi to nedá.
Tady si většina lidí plete pojmy a dojmy - zásadním problémem ohledně pana Tomeše nejsou jeho názory (z nichž dost je bohužel pravdivých), ale hlavně a v první řadě to, jak své názory prezentuje.
Jo... a v tom je jádro pudla. Na druhou stranu jsem si všiml, že mnoho lidí zde na fóru sem tam použije příkřejší výraz či dokonce sprostý výraz a admini ten výraz hodí do *censored*, a nic víc...
Taky jsem měl s Petrem nějaký ten spor (ani si už nepamatuji čeho se týkal a nechce se mi to vyhledávat), ale protože nejsem člověk impulzivní (už je mi přece jen 40), přesměroval jsem to do outu a nakonec jsme se s Petrem na mnohém shodli.
Poznal jsem na srazu dost lidí tady z fóra a všichni to jsou skvělí chlapi, zcela zapálení pro věc, pro Ubuntu. Stejně tak byl a snad ještě je i Petr... Ale budoucnost ukáže, kdo se umí nad mnoho věcí povznést a koho i maličkosti rozzuří do nepříčetnosti.
Myslím, že Petr se cítí ukřivděný právem a nedivím se jeho reakci na ABCLinuxu. Já v jeho letech jsem byl stejný nervák
a reagoval bych snad podobně. Jde o to, že chybami se člověk učí - a Petr si už jistě svoje chyby aspoň trošku uvědomuje (nebo si je uvědomí vcelku brzy). Jak jsou na tom administrátoři??? Jak jsou na tom běžní členové fóra??? Dokážeme být lidští a tolerantní??? "Kdo je bez viny, ať hodí kamenem" - Bible (...nejsem věřící, jsem Zen-Buddhista, ale studoval jsem ji)
Než to Ondra uzamkne: Jsem pro anketu, kde bude jasné, zda lidé chtějí rady Petra Tomeše (byť obyčejného člena fóra a s jeho svérázným stylem) a druhou anketu za jakých podmínek bude pro toho kterého toto fórum uzavřeno (doba? měsíc, dva, tři, šest, na rok, navždy???).
P.S.: Trošku jsem se rozepsal, tak mi to promiňte