Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: HP nx6110  (Přečteno 2781 krát)

Soukynek

• Návštěvník
HP nx6110
« kdy: 20 Července 2007, 17:42:21 »
Ahojky, sem úplnej začátečník. Příjdu rovnou k věci. Sem na |Malorce a sesypaly se mě wokna. nemám tady instal cd... Potřebuju se nějakým způsobem dostat k fotkám. Zbytek mě je úplně jedno. A jedinej způsobjak toho docílit jsou Linuxy. Připojení na net je tady drahý,takže musím všechno řešit jen takhle krátce zprávama... Takže - mám kubuntu 7.'04 - najedou z céda úplně v pohodě! Ale nevím ja kse dostat na pevnej disk. Na diskusích sem našel že přidání disku je následovně. sudo mount /dev/sda1 /dev/disk (třeba) diskse se mě umístil na dané místo ,ale nemůžu se do něj dostat :-( Takže to je první pomoc. Druhá věc je wifi. To jsem nenašel vůbec jak ji mám přidat. Děkuji všem moc za podporu. A omlouvám se , jestli je to tady někde řešeno ale opravdu tady není moc levnej net a nemůžu to tady hledat - věřím, že skušenější uživatelé ví přesně kde je zakopanej pes a řešili to už stokrát. Jo ještě jsem zapomněl, že disk sem četl cosi o programu ntfs-3g, ale ten se mě nepovedlo nainstalovat. páč nevím jak z flash disku. Díky moc za všechny rady. Ahoj

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
HP nx6110
« Odpověď #1 kdy: 20 Července 2007, 19:52:32 »

klasyc

• Aktivní člen
  • *
HP nx6110
« Odpověď #2 kdy: 20 Července 2007, 21:32:15 »
Já jen doplním, že na tomto noťasu se musí instalovat wifi přes ndiswrapper

Soukynek

• Návštěvník
HP nx6110
« Odpověď #3 kdy: 22 Července 2007, 18:00:04 »
Ahoj, díky za odpovědi. Ještě bych potřeboval vědět jak nainstaluju ten program na zpřístupnění disku bez internetu. Třeba z flash disku. Nějak se mě to nedaří.a druhá věc , kde stáhnu ovladače na wifi. Díky moc!!!

MacHala

• Stálý člen
  • **
  • Big Bro iz watching joo!
    • ZlejT
HP nx6110
« Odpověď #4 kdy: 23 Července 2007, 10:03:23 »
puzijete livko v nejakem PC pripojenem na net (ne pres wi-fi), stahnete ntfs-3g i se zavislostma (normalne pres synaptic nebo apt-get), taky ten ndiswrapper ( viz. http://wiki.ubuntu.cz/Wi-Fi/Ndiswrapper - kdybyste procetl ty linky co postoval vojtech.t, tak byste to vedel...) , zkopirujte /var/cache/apt/archives/ na flashku, dostante to do sveho pc a mel byste byt schopen to nainstalovat (zkopirujte ty balicky zase do /var/cache/apt/archives/) -(jelikoz jsem linuxova lama tak se muzu nekde mylit, ale za pokus to stoji, ne?)

jinak jestli pouze potrebujete kopirovat z ntfs  a ne na nej, nepotrebujete zadne ntfs-3g... podle toho co jste psal to vypada, ze nemate pouze dostatecna prava k pristupu na disk -> pouzijte treba sudo nautilus
Prislusnik ligy, za kreativni pouzivani interpunkcnich znamenek, carek, predevsim.
=======================================
Tweetuju jako http://twitter.com/zl8

Soukynek

• Návštěvník
HP nx6110
« Odpověď #5 kdy: 23 Července 2007, 13:46:04 »
pročetl sem si všechno tak jak je to tam napsaný, jenže - bohužel tady nemám jinej počítač na kterým by to bylo možný (přece jen malorka je trochu z ruky) no a tak to nemůžu nainstalovat. Ale jestli bych Tě mohl poprosit,tak jestli bys byl tak hodnej a uploadnul mě to někam, nebo poslal na mail. Byl bych Ti moc vděčnej!!! Klidně oba programy (i ntfs-3g , i ndiswrapper) díky moc!!! A mail Soukop.p@seznam.cz Nebo kdokoliv jinej!!!

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
HP nx6110
« Odpověď #6 kdy: 23 Července 2007, 13:52:31 »
Všechny soubory jsou na packages.ubuntu.com

Např NTFS-3G je tady: http://packages.ubuntu.com/feisty/otherosfs/ntfs-3g
Pozor, musíte se prostahovat i závislostmy (to jsou ty červeně označené názvy na té stránce)
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Soukynek

• Návštěvník
HP nx6110
« Odpověď #7 kdy: 23 Července 2007, 15:06:33 »
tak na to nemám.. seš fakt hodnej, že to pro mě hledáš,ale i kdybch to stáhl,tak nevím kam to nahrát... Vím, že otravuju ,ale nemohl bys to dát všechno do jednoho balíku i s cestama poslat to na ten mail?já sem z toho už fakt v pr...

Soukynek

• Návštěvník
HP nx6110
« Odpověď #8 kdy: 25 Července 2007, 13:42:17 »
ahoj, potřeboval bych upravit seznam zdrojů. tak aby to mohlo načíst z /media/disk-1 (takhle se mě vždycky připojí můj flash disk. Stáhl sem si ntfs-3g ale jede to nainstalovat bez upravení zdrojů a když sem to přepsal na ( deb /media/disk-1 feisty main restricted) tak mě to vypíše chybu :-( dál - kde mám stáhnout ntfs-3g tak aby po upravení zdoje se nainstalovl z té flashky? Děkuju moc!!!!

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
HP nx6110
« Odpověď #9 kdy: 25 Července 2007, 16:05:15 »
Lepší by bylo nainstalovat to ručně, dvojklikáním...
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Soukynek

• Návštěvník
HP nx6110
« Odpověď #10 kdy: 28 Července 2007, 16:16:53 »
ubuntu@ubuntu:~$ sudo mount -a
$LogFile indicates unclean shutdown (0, 0)
Failed to mount '/dev/sda1': Operation not supported
Mount is denied because NTFS logfile is unclean. Choose one action:
   Boot Windows and shutdown it cleanly, or if you have a removable
   device then click the 'Safely Remove Hardware' icon in the Windows
   taskbar notification area before disconnecting it.
Or
   Run ntfsfix version 1.13.1 on Linux unless you have Vista.
Or
   Mount the NTFS volume with the 'ro' option in read-only mode.
ubuntu@ubuntu:~$

tohle mě napsalo ntfs-3G co s tím? :-(

Soukynek

• Návštěvník
HP nx6110
« Odpověď #11 kdy: 02 Srpna 2007, 16:35:59 »
Ahoj, tak koukám, že mě nikdo s mým problémem neporadí, ale vyskytl se další. Když se odpojím od netu a chcu jít třeba další den ,tak mám prostě smůlu... nejde to a celej proces s instalací musím opakovat znova :-(Takže celkem naprd. nevíte jakto?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.