Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: VLC - nastaveni jedine instance aplikace [vyřešeno]  (Přečteno 1533 krát)

wdolek

• Návštěvník
VLC - nastaveni jedine instance aplikace [vyřešeno]
« kdy: 23 Července 2007, 20:50:53 »
nemohu se dopatrat moznosti nastaveni VLC aby se dalsi mptrojka zacala prehravat v jiz spustene instanci VLC prehravace - samotny program v sobe zjevne nema zadne takove nastaveni (nemohu ho najit) a opravdu nevim, jak to nastavit (mam Xubuntu). Jsem z okynek zvykly poustet treba mptrojku.. po chvilce druhou.. s tim, ze ta co se prehrava se stopne a zacne se hrat nova - ted se mi otevre novy VLC a zacne soubezne hrat dalsi mptrojka ;) - jiste je to zajimava moznost tvorby nove hudby, no moc poslouchatelne to neni.

mimochodem kdyz jsem u toho zvuku - kdyz na NTB zmacknu cudlitko na absolutni ztiseni, tak se mi v panelu - v nejakem mixeru ukaze stiseni, ale zvuk je porad slabe slyset.. nevi nekdo? nainstaloval jsem vsecko nove ALSA, ALSA OSS a tak :P
« Poslední změna: 27 Ledna 2009, 07:32:03 od Anna Taliánová »

Pavel Půlpán

VLC - nastaveni jedine instance aplikace
« Odpověď #1 kdy: 24 Července 2007, 13:39:32 »
Citace: wdolek
mimochodem kdyz jsem u toho zvuku - kdyz na NTB zmacknu cudlitko na absolutni ztiseni, tak se mi v panelu - v nejakem mixeru ukaze stiseni, ale zvuk je porad slabe slyset.. nevi nekdo? nainstaloval jsem vsecko nove ALSA, ALSA OSS a tak :P
Mam ten samy problem, ale jeste se mi nepodarilo dopatrat reseni... mozna se jenom malo snazim. :D

Boris Filipovič

• Návštěvník
VLC - nastaveni jedine instance aplikace
« Odpověď #2 kdy: 29 Července 2007, 12:34:31 »
Zdravím,
Citace: wdolek
nemohu se dopatrat moznosti nastaveni VLC aby se dalsi mptrojka zacala prehravat v jiz spustene instanci VLC prehravace
já na to narazil před pár dny a vyřešil jsem si to obezličkou - vytvořil jsem si script ~/bin/vlc.sh
Kód: [Vybrat]
cat vlc.sh
#!/bin/sh
kill `pidof vlc`
sleep 1
vlc "$@"
udělal ho spustitelným:
Kód: [Vybrat]
chmod 775 ~/bin/vlc.sha pak ho zvolil jako příkaz k přehrání.

Sice to nespustí v aktuální instanci, ale zabije stávající a pustí novou.
Možná by to šlo přes playlisty (vlc --longhelp --advanced), ale neměl jsem čas si stím hrát a tohle jsem měl asi za minutu.

b.f.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.