Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: [HOWTO] - Klávesnice Logitech G15  (Přečteno 6843 krát)

Martin Holec

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 8
    • Zobrazit profil
[HOWTO] - Klávesnice Logitech G15
« kdy: 28 Červenec 2007, 11:25:26 »
Vytvořil jsem wiki stránku s návodem jak zprovoznit displej a G klávesy na klávesnici Logitech G15 pomocí G15tools.
Pokud narazíte na nějakou chybu klidně editujte. Návrhy a připomínky pište sem.

http://wiki.ubuntu.cz/Logitech_G15
« Poslední změna: 12 Leden 2008, 22:55:45 od Anna Taliánová »

Vojtěch Trefný

  • Zasloužilý Ubunťák
  • Guru
  • *
  • Příspěvků: 9307
  • Don Quijote
    • Zobrazit profil
[HOWTO] Klávesnice Logitech G15
« Odpověď #1 kdy: 29 Červenec 2007, 23:53:46 »
Dobrá práce, děkujeme :). Jenom ti tohle přesunu do návodů, tady by se to rychle ztratilo ;).

DukeLuke

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 30
    • Zobrazit profil
[HOWTO] Klávesnice Logitech G15
« Odpověď #2 kdy: 13 Srpen 2007, 14:48:54 »
Dobry den, udelal jsem vse podle navodu, koukal jsem i na ubuntforums a zasek jsem se na tom, ze kdyz dam
Citace
sudo g15daemon
, tak mi to napise
Citace
command not found
?
Ubuntu FF, Beryl, Ati ovladace,XGL, core2Duo4300, p5B Deluxe, 2Gb 800ddr2 , x1900GT, seagate 320 a 250Gb, razer diamondback, logitechg15, SynchMaster 940Bw

Milhouse

  • Moderátor
  • Guru
  • ***
  • Příspěvků: 5716
    • Zobrazit profil
[HOWTO] Klávesnice Logitech G15
« Odpověď #3 kdy: 13 Srpen 2007, 19:55:02 »
Musíte si nejdřív balíček stáhnout a pak nainstalit ručně:

Citace
sudo dpkg -i nazev_balicku.deb
Blíže na http://wiki.ubuntu.cz/Spr%C3%A1va_bal%C3%ADk%C5%AF

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

DukeLuke

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 30
    • Zobrazit profil
[HOWTO] Klávesnice Logitech G15
« Odpověď #4 kdy: 13 Srpen 2007, 20:20:43 »
Citace: milhouse
Musíte si nejdřív balíček stáhnout a pak nainstalit ručně:

Citace
sudo dpkg -i nazev_balicku.deb
Blíže na http://wiki.ubuntu.cz/Spr%C3%A1va_bal%C3%ADk%C5%AF
Jj, instalaci baliku uz prostudovanou mam ;). Myslel jsem to jakoze mi to tohle pise uz po instalaci, coz je nejake divne, pac v synapticu ty baliky vsecky jsou nainstalovany???

Postup:
stahl jsem baliky, nastavil je jako spustitelny(navim jestli se to musi, ale pro jistotu), 2xpoklepal-nainstalovat-ok. A vsecky ty balicky co to k tomu chce, ani v synaptiku mi to nenabidlo zadny"doporuceny baliky" takze tam je asi vsecko, pak jsem editoval ld.so.conf, dal sudo ldconfig. A....nic :/
Ubuntu FF, Beryl, Ati ovladace,XGL, core2Duo4300, p5B Deluxe, 2Gb 800ddr2 , x1900GT, seagate 320 a 250Gb, razer diamondback, logitechg15, SynchMaster 940Bw

Milhouse

  • Moderátor
  • Guru
  • ***
  • Příspěvků: 5716
    • Zobrazit profil
[HOWTO] Klávesnice Logitech G15
« Odpověď #5 kdy: 13 Srpen 2007, 20:28:06 »
Aha. Bohužel tuto klávesnici nevlastním. Zavedl jste ten modul? "sudo modprobe uinput". Dole jsou odkazy na originál článek, zkoukněte to tam. Jk koukám, je tam asi dost změn.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Jan.Valdman

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 26
    • Zobrazit profil
[HOWTO] Klávesnice Logitech G15
« Odpověď #6 kdy: 16 Srpen 2007, 09:28:25 »
Citace: DukeLuke
Dobry den, udelal jsem vse podle navodu, koukal jsem i na ubuntforums a zasek jsem se na tom, ze kdyz dam
Citace
sudo g15daemon
, tak mi to napise
Citace
command not found
?
Tak tohle mi take nefunguje, pise: sudo: g15daemon: command not found

po demonovi ani vidu, poradi nekdo?

Diky, JV

Martin Holec

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 8
    • Zobrazit profil
[HOWTO] Klávesnice Logitech G15
« Odpověď #7 kdy: 17 Srpen 2007, 13:51:25 »
Kdyz zadas do konzole:
Kód: [Vybrat]
ls /dev/input/Vypise ve vypisu uinput?

DukeLuke

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 30
    • Zobrazit profil
[HOWTO] Klávesnice Logitech G15
« Odpověď #8 kdy: 17 Srpen 2007, 16:11:21 »
Citace: Darth Neo
Kdyz zadas do konzole:
ls /dev/input/
Vypise ve vypisu uinput?
Ne, ale jak na to. V navodu nic takovyho nebylo, a co tam bylo to jsem vsechno vyzkouse,to se ten modprobe uinput musi vytvorit? :D
Ubuntu FF, Beryl, Ati ovladace,XGL, core2Duo4300, p5B Deluxe, 2Gb 800ddr2 , x1900GT, seagate 320 a 250Gb, razer diamondback, logitechg15, SynchMaster 940Bw

Martin Holec

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 8
    • Zobrazit profil
[HOWTO] Klávesnice Logitech G15
« Odpověď #9 kdy: 18 Srpen 2007, 22:23:42 »
Citace
Ne, ale jak na to. V navodu nic takovyho nebylo, a co tam bylo to jsem vsechno vyzkouse,to se ten modprobe uinput musi vytvorit? :D
Pokud se ti nevytvori /dev/input/uinput po zadani:
Kód: [Vybrat]
modprobe uinputTak mas asi jine jadro zkompilovane bez uinput, co ti to modprobe vypise?

DukeLuke

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 30
    • Zobrazit profil
[HOWTO] Klávesnice Logitech G15
« Odpověď #10 kdy: 21 Srpen 2007, 15:08:38 »
Citace
lucas@lucas-desktop:~$ modprobe uinput
FATAL: Error inserting uinput (/lib/modules/2.6.20-16-generic/kernel/drivers/input/misc/uinput.ko): Operation not permitted
lucas@lucas-desktop:~$ sudo modprobe uinput
Password:
lucas@lucas-desktop:~$
No kdyz sem dal jen to modprobe uinput tak to nahore a pak se sudo to dole(nic)
Ubuntu FF, Beryl, Ati ovladace,XGL, core2Duo4300, p5B Deluxe, 2Gb 800ddr2 , x1900GT, seagate 320 a 250Gb, razer diamondback, logitechg15, SynchMaster 940Bw

Jakub Lucký

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3433
    • Zobrazit profil
    • Jakub Lucký
[HOWTO] Klávesnice Logitech G15
« Odpověď #11 kdy: 21 Srpen 2007, 15:25:11 »
To nic, to je dobře :)
Když vám Linux nevypíše chybovou hlášku, vše proběhlo v pořádku
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

shorny

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 27
    • Zobrazit profil
Re: [HOWTO] - Klávesnice Logitech G15
« Odpověď #12 kdy: 14 Červenec 2008, 06:07:55 »
Zdravim chtěl jsem se zeptat jde někomu diakritika na LCD ?
Mě teda nejde takže předpokladam že nikomu ....
no zkoušel jsem trochu poeditovat g15renderer ale zatim jsem neprisel presne kde je chyba u ttf proč to nenacte diakritiku z toho
 .... ale zakladni pisma by stačily jen prepsat tam to je pres FNT takze jen magořina a predelat par pismenek :) ale kdyz uz tak by to chtelo cele :) aby to vypadalo pekne ... ale pro zatim by stacili jen ty pismenka s carkama :) .... mozna se do toho pustim ale kdyby mnel nekdo zajem :) a nebo to uz nekdo udelal ? :)

 ;)