Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Smazal jsem omylem položku Správa z menu, co teď?  (Přečteno 2491 krát)

Funky B.

• Host
Smazal jsem omylem položku Správa z menu, co teď?
« kdy: 30 Července 2007, 00:44:46 »
Omylem se mi podařilo smazat přes "Upravit nabídky" v menu Systém podmenu Správa. Bez tohoto podmenu je ovládání systému dosti krkolomné. Vím, že to jde i bez něj, ale chtěl bych ho i přesto zase zpátky. Zkoušel jsem celé prostředí resetovat smazáním obsahu adresáře .gnome2, to se projevilo k mojí smůle tak, že vše bylo v defaultním nastavení, kromě menu :-) Takže prosím pokud někdo víte jak dát menu zase do normálu budu moc vděčný.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #1 kdy: 30 Července 2007, 00:50:17 »
A proč to nevrátíte přes úpravu nabídky zpět? Vždyť ta se nachází v systém→volby...
Jinak se tato apliakce dá spustit přes Alt+F2→"alacarte"

jiri-j

• Aktivní člen
  • *
  • skill: Lama
« Odpověď #2 kdy: 30 Července 2007, 00:52:27 »
pravým talčítkem na systém, vybrat "Upravit nabídky", v otevřeném okně levým na "Systém" a vpravo zaškrtnout "Správa"
Acer Aspire 3023WLMi, Sempron 3000+, ATI Mobility Radeon X700, 512MB RAM, Archlinux

Funky B.

• Host
« Odpověď #3 kdy: 30 Července 2007, 00:59:01 »
Citace: jiri-j
pravým talčítkem na systém, vybrat "Upravit nabídky", v otevřeném okně levým na "Systém" a vpravo zaškrtnout "Správa"
Právě odtamtud to zmizelo. V menu systém v pravo lze zaškrtnout pouze podmenu Volby. Nic víc tam nemám.

jiri-j

• Aktivní člen
  • *
  • skill: Lama
« Odpověď #4 kdy: 30 Července 2007, 01:12:15 »
No ještě mě napadá tu celou nabídku odstranit z lišty a potom jí tam dát zpátky  pravým na lištu --> přidat na panel --> "Lišta menu"
Acer Aspire 3023WLMi, Sempron 3000+, ATI Mobility Radeon X700, 512MB RAM, Archlinux

Funky B.

• Host
« Odpověď #5 kdy: 30 Července 2007, 01:18:06 »
Citace: jiri-j
No ještě mě napadá tu celou nabídku odstranit z lišty a potom jí tam dát zpátky  pravým na lištu --> přidat na panel --> "Lišta menu"
Ne, bohužel to také nepomohlo. Nevím no, celkem mě to štve. Ani nevím jak jsem to smazal. Upravoval jsem menu přes Upravit nabídky a najednou jsem to asi někam dropnul. Jesi jsem to přesunul ven z toho okna a ono to zmizelo... Nevim. jsem bezradný :(

Volis

• Stálý člen
  • **
  • Impossible is nothing :o]
    • www.petrvolak.com
« Odpověď #6 kdy: 30 Července 2007, 07:42:02 »
Zkusi; bych ugrade Gnome a pokud to nepomuze je tu jeste moznost ho preistalovat..
Unix is Unisex :-]

Ubuntu User: 16398 || Linux User: 451118.

qUAKER

• Host
« Odpověď #7 kdy: 30 Července 2007, 09:12:02 »
nebo smazat skrytou slozku konfigurace gnome v domovskym adresari

Funky B.

• Host
« Odpověď #8 kdy: 30 Července 2007, 10:29:25 »
Citace: qUAKER
nebo smazat skrytou slozku konfigurace gnome v domovskym adresari
Toto jsem zkoušel a psal jsem o tom hned v prvním příspěvku (Zkoušel jsem celé prostředí resetovat smazáním obsahu adresáře .gnome2). Zkusim ten upgrade nebo reinstal mno. Uvidime

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #9 kdy: 30 Července 2007, 19:00:24 »
Stačí se kouknout sem /home/user/.config/menus/ a tam jsou zálohy po každé změně stavu nabídky. Tam potom vrátit zpět tu, kterou si jeden přeje.
» Linux Mint on mini-ITX boards «

Funky B.

• Host
« Odpověď #10 kdy: 30 Července 2007, 22:37:24 »
Citace: GlidingFLY
Stačí se kouknout sem /home/user/.config/menus/ a tam jsou zálohy po každé změně stavu nabídky. Tam potom vrátit zpět tu, kterou si jeden přeje.
Nevim jestli jsem postupoval spravne. prosim o upresneni postupu. Smazal jsem "applications.menu" a nejstarsi "applications.menu.undo-10" prejmenoval na nazev puvodiniho souboru. Zkouzel jsem takhle temer vsechny "undo" soubory, ale nepomohlo to. Po prejmenovani jsem se vzdy znovu prihlasil a nic.

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #11 kdy: 31 Července 2007, 09:08:53 »
Postup je správně. Ale to vypadá, že to systémové podmenu tam už nebylo hodně dlouho. Ještě bych si ten soubor applications.menu otevřel pomocí gedit a podíval se zdali tam není tato položka schovaná mezi tagy Exclude. Pokud ano tak Eclude bych přejmenoval na Include, podle vzoru v souboru u ostatních. A ještě je nutné, aby se tam ta položka nevyskytovala vícekrát.
Vono totiž to menu v Gnome je napsáno poměrně špatně a již dlouho pozoruji výskyty těchto chyb při práci z menu. Extrémně špatně to fungovalo v Edgym a ve Feisty jsem musel také s tímto menu trochu pracovat než jsem odstranil chyby. Nejvíce se toto menu poblázní když se jeden pokusí vložit nové podmenu do kořene menu a do něj nové položky. A pak to jeden chce smazat. Obyčejně nastane kalamita. Na tomto musí chlapci ještě hodně pracovat a hlavně urychlit to.
» Linux Mint on mini-ITX boards «

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.