Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Edubuntu alternate  (Přečteno 1818 krát)

Amáta,OP

• Návštěvník
    • http://dominikanky.cz
Edubuntu alternate
« kdy: 31 Července 2007, 16:11:13 »
Zdravím!

Chtěla bych přejít z DD na FF pomocí alternate CD (dvacetkrát stahovat systém z Netu se mi nechce), ale nikde jsem nenašla alternate CD pro Edubuntu - mohu použít alternate Ubuntu??

Dík za radu, případně tip na stažení Alternate Edubuntu

dumi

• Stálý člen
  • **
Edubuntu alternate
« Odpověď #1 kdy: 31 Července 2007, 16:32:26 »
ako som sa dočítal tu: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=485763, tak edubuntu nemá alternate cd. ale je možné nainštalovať serverové edubuntu a potom doťahať grafiku.
AMD Sempron 2500+, GF 5200FX, 1,5GB RAM, Ubuntu 8.04

anicka

• Host
Edubuntu alternate
« Odpověď #2 kdy: 31 Července 2007, 16:34:11 »
Citace: amata
Zdravím!

Chtěla bych přejít z DD na FF pomocí alternate CD (dvacetkrát stahovat systém z Netu se mi nechce), ale nikde jsem nenašla alternate CD pro Edubuntu - mohu použít alternate Ubuntu??

Dík za radu, případně tip na stažení Alternate Edubuntu
Odkaz na download Edubuntu 7.04, nicméně link na alternate-cd jsem v seznamu souborů nenašla. :-(

Pokud budete chtít, mohu Vám poslat CD-RW s vypáleným ISO disc image pro Edubuntu 7.04 desktop (stolní PC) anebo class room server (server) - podle Vaší volby a dále bych potřebovala upřesnit jaký typ PC máte (i386 nebo AMD64). Díky!

Přeji vše dobré! :-)
« Poslední změna: 15 Října 2007, 21:47:06 od Anna Taliánová »

Amáta,OP

• Návštěvník
    • http://dominikanky.cz
Edubuntu alternate
« Odpověď #3 kdy: 31 Července 2007, 19:33:51 »
Díky moc za nabídku, ale desktop 7.04 Edubuntu mám. Jde mi právě jen o ten přechod na vyšší verzi, aniž bych musela čtyřicetkrát tahat 700MB z Netu, a k tomu jsem chtěla použít právě to alternate CD.

Možná zkusím, co to udělá, když bych zkusila upgradovat z Ubuntu alternate...
Nechci dělat čistou instalaci kvůli připojení do školní domény, které bych pak nezvládla nastavit.

Kdyby měl někdo nápad jak ten dvacetinásobný přechod z DD na FF udělat jinak, uvítám ho...

Nepochopila jsem to s tím serverem - mohu použít edubuntu-server ISO k upgrade edubuntu desktopu?

anicka

• Host
Edubuntu alternate
« Odpověď #4 kdy: 31 Července 2007, 19:49:58 »
Citace: amata
( ... ) Nepochopila jsem to s tím serverem - mohu použít edubuntu-server ISO k upgrade edubuntu desktopu?
To zřejmě ne (nevěděla jsem pouze, jaký typ CD - ISO disc image máte, proto jsem se ptala).

Přeji Pokoj a Dobro a Jas Pravdy. :-)
« Poslední změna: 15 Října 2007, 21:46:23 od Anna Taliánová »

anicka

• Host
Edubuntu alternate
« Odpověď #5 kdy: 31 Července 2007, 20:16:55 »
Tomáš - nápad, který zatím nebyl v praxi vyzkoušen pro upgrade:

Apt si uklada balicky do (adresare) /var/cache/apt/archives , takze vycistit tu slozku, pak hodit upgrade, z toho adresare zkopirovat balicky na flash (USB), a z ni pomoci prikazu dpkg -i /umisteni/souboru/* nainstalovat *slozku

Zdroj: chat linjab.cz - místnost Ubuntu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.