Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Thunderbird a čeština - chyba [vyřešeno]  (Přečteno 1993 krát)

o5

• Host
Thunderbird a čeština - chyba [vyřešeno]
« kdy: 02 Srpna 2007, 10:15:34 »
když nainstaluju, tak češtinu mám. Ale po té, co si zkopíruju soubory (vytvořené Thunderbirdem na win) do složky .mozilla-thunderbird je aplikace anglicky a navíc po spuštění to hodí chybu. Když chybu odklepnu maily jsou všechny, ale Thunderbird 1.5 je anglicky. Tady ta chyba:

Could not initialize the browser's security compoment. The most likely cause is problems with files in your browser's profile directory. Please check that this directory has no read/write restrictions and your hard disk is not null or close. It is recommended that you exit the browser and fix the problem. If you continue to use this browser session, you might see incorrect browser behaviour when accessing security features.

Synaptic ma cestinu zaskrtlou jako, ze je nainstalovana, tak nevim kde je problem :(

edit: tak me napadlo ze jsem mel ve win asi dvojkovou verzi, takze by to mohlo byt tim..takze zkusim nainstalovat dvojku a uvidime, dam vedet
« Poslední změna: 20 Dubna 2008, 14:26:18 od Anna Taliánová »

o5

• Host
Thunderbird a CS
« Odpověď #1 kdy: 02 Srpna 2007, 10:54:30 »
tak to je tou verzi, ovsem se divim ze jeste do ted nevidim v synapticu thunderbird 2.0..stahnul jsem si posledni verzi ze stranek mozilly, ale tam maji jen bez instalatoru...takze rucne pridat do aplikaci atd..
to jeste opravdu neni jako balicek pro ubuntu?

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
Thunderbird a CS
« Odpověď #2 kdy: 02 Srpna 2007, 12:36:08 »
Citace: o5
tak to je tou verzi, ovsem se divim ze jeste do ted nevidim v synapticu thunderbird 2.0..stahnul jsem si posledni verzi ze stranek mozilly, ale tam maji jen bez instalatoru...takze rucne pridat do aplikaci atd..
Instalace (nejen) nové verze Thunderbird 2.0 se dá provést pomocí skriptu projektu Ubuntuzilla: http://pykeylogger.sourceforge.net/wiki/index.php/Ubuntuzilla

Citace: o5
to jeste opravdu neni jako balicek pro ubuntu?
Ne, Thunderbird verze 2.0 bude až v Ubuntu 7.10 GG.
MB ASUS P5KPL/EPU - CPU Pentium(R) Dual-Core E5300 2600 MHz - RAM 4 GB DDR2 - GK GIGABYTE GeForce 8400 GS - OS Debian Stable (64bit)

o5

• Host
Thunderbird a CS
« Odpověď #3 kdy: 02 Srpna 2007, 12:58:55 »
Citace: albi
Instalace (nejen) nové verze Thunderbird 2.0 se dá provést pomocí skriptu projektu Ubuntuzilla: http://pykeylogger.sourceforge.net/wiki/index.php/Ubuntuzilla
thx. tohle je instalacka, tzn. takze se mi po tomhle prida do aplikaci? :)

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
Thunderbird a CS
« Odpověď #4 kdy: 02 Srpna 2007, 13:07:33 »
Přesně tak. Stáhne se skript, spustí se a ono si to vše potřebné ze serverů stáhne a nainstaluje. :) (S tím automatickým přidáním do aplikací si nejsem jistý, už si to nepamatuju. ;))
MB ASUS P5KPL/EPU - CPU Pentium(R) Dual-Core E5300 2600 MHz - RAM 4 GB DDR2 - GK GIGABYTE GeForce 8400 GS - OS Debian Stable (64bit)

o5

• Host
Thunderbird a CS
« Odpověď #5 kdy: 02 Srpna 2007, 14:05:40 »
Citace: albi
S tím automatickým přidáním do aplikací si nejsem jistý, už si to nepamatuju.
Tak ten skriptik v pythonu přidal Thunderbird 2.0.0.6 automaticky i do aplikaci..Super, thx :D

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
Thunderbird a CS
« Odpověď #6 kdy: 02 Srpna 2007, 14:13:06 »
No bezva, tak to je super! :) Není zač, rád jsem pomohl. :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.