Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: KDE - zajímavý problém: změna fotky uživatele  (Přečteno 2750 krát)

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
KDE - zajímavý problém: změna fotky uživatele
« kdy: 07 Srpna 2007, 20:18:15 »
Zdravím! Dnes jsem narazil na zajímavý problém. Chtěl jsem si v Ovládacím centrum KDE > Heslo a uživatelský účet změnit, resp. nastavit obrázek uživatele (mám tam práznou plochu) u kterého je  (Kliknutím na tlačítko změníte svůj obrázek).
Takže jsem kliknul a vyskočilo okno s názvem >> Lituji - nastavení systému << ve kterém stojí:"Váš administrátor vám zakázal měnist si obrázek s obličejem".

Může mi někdo, zkušenější v KDE, vysvětlit, KDO JE MŮJ ADMINISTRÁTOR??? To bych snad měl být já, ne? O nikom jiném, kdo by mi lezl do nastavení, cokoliv měnil, instaloval ap. NEVÍM!!!

To je snad něco systém-ohrožujícího, když si chci změnit obrázek??? V GNOME to je na jedno kliknutí a pod normálním uživatelem!

Ač jsem se rozhodl, že si chci KDE (Kubuntu) plně vyzkoušet pár měsíců - toto a pár dalších věcí (třeba samovolná změna stylu a barvy písma pod ikonami na desktopu, změna celkového stylu bez zásahu uživatele, stále padající Kopete a nemožnost jím poslat soubory, i když to v nabídce má, neaktivní Quickstart u OO.o, podivně fungující a nedotažený PIM Kontakt (zlatý Evolution!), Konqueror: zadám webovou adresu, třeba ubuntu.wz.cz, dám Novinky na této stránce a otevře se mi okno Uložit jako s názvem souboru: novinky_ubuntu.html - hrůza, hrozné nastavení panelů a zástupců aplikací v nich a mnoho dalšího) mě nutí přemýšlet, že se vrátím zpět ke GNOME, které mi přijde přehlednější, konfigurovatelnější a uživatelsky přívětivější...

Má tyto podobné problémy někdo další nebo jsem "černým beranem", kterej to "neumí"???
« Poslední změna: 13 Prosince 2007, 01:11:07 od Anna Taliánová »
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
KDE - zajímavý problém - změna fotky uživatele
« Odpověď #1 kdy: 07 Srpna 2007, 21:01:39 »
Mě se ty obrázky nikdy nepovedlo nastavit. Ale po pravdě moc jsem se nesnažil. Marpe, nemusíš používat jen KDE aplikace. Sám používám pár věci z Gnome a Gtk+.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Marp

• Moderátor
  • Závislák
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #2 kdy: 07 Srpna 2007, 21:14:57 »
Taky že nepoužívám jen KDE aplikace, ale abych byl spokojenej, aby všechno fungovalo, jak jsem byl zvyklej a jak jsem si já sám nastavil, tak to v KDE nejde. Domnívám se, že KDE si uživatele přizpůsobuje - uživatel musí přijmout charakter KDE, ale u GNOME si uživatel toto prostředí přizpůsobí sám a GNOME se mu podřídí. Toť můj osobní názor. To je jako hóóódně rozšířené Karate a málo rozšířené Jeet Kune Do v bojovém umění. Karate je jako KDE - nemůžeš ho moc měnit a moc to ani nejde, protože to pak není Karate, a JKD je jako GNOME - svůj styl si přizpůsobíš sobě samému, jak ti to nejvíce vyhovuje.
No, zkrátka mě KDE nepřesvědčilo - ani rychlostí, ani uživatelskou přívětivostí - je prostě složitější a nepředvídatelné. Vracím se ke GNOME a myslím, že dělám dobře...
Zkusil jsem KDE už v několika distribucích, ale nic mi nepřirostlo k srdci. Přesvědčilo mě až klasické Ubuntu s GNOME, že si člověk může svůj Linux přizpůsobit dle svého.
Neberte to jako flame, ale i po týdnu plného využívání a zkoušení KDE v Kubuntu (zhruba 10-12 hodin denně) si troufám tvrdit, že GNOME je pro BFU lepší!

On asi Mark Shuttleworth věděl, proč si vybral jako hlavní GUI pro Ubuntu GNOME ;)
Marek *Marp* Pszczolka
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

nikola

• Stálý člen
  • **
    • http://home.tiscali.cz/nikola
« Odpověď #3 kdy: 07 Srpna 2007, 21:48:47 »
Citace: marp
Neberte to jako flame, ale i po týdnu plného využívání a zkoušení KDE v Kubuntu (zhruba 10-12 hodin denně) si troufám tvrdit, že GNOME je pro BFU lepší!
To je zcela v pořádku. Taky si myslím si, že pro BFU je GNOME vhodnější. Nicméně KDE se dá dotvořit, díky jeho konfigurovatelnosti, do prostředí podstatně provázanějšího a svižnějšího, než je GNOME. Takže vlastně si myslím to co ty, ale naruby - GNOME musíš přijmout takové, jaké je, KDE si ušiješ na míru ;) (neberu jako přizpůsobení změnu barev, pozadí a ikon).
V každém případě někdo má rád vdolky a jiný holky. Taky by se mi nelíbilo, kdyby všichni jezdili stejným autem a chodili ve stejném oblečení. A jen tak na okraj, Kubuntu má u Canonicalu na starosti jeden člověk, Ubuntu je vlajkovou lodí. Nemělo by proto logiku, kdyby bylo chybovější. Ale i proto mám radši Kubuntu - před 5 lety jsem dal sbohem windows, teď jsem taky radši mimo mainstream *buntu.

Marp

• Moderátor
  • Závislák
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #4 kdy: 07 Srpna 2007, 21:53:16 »
Jo, plně s tebou souhlasím (ve většině...) - záleží na člověkovi, jak se s tím kterým GUI sžije... Myslím, že jako jde plně přizpůsobit KDE, tak jde plně přizpůsobit GNOME. Je to jen o tom, co komu vyhovuje lépe.

KDE je určitě skvělé GUI - ale asi to trošku hapruje s *buntu. např si nemůžu vůbec stěžovat na prostředí ve Slaxu nebo v Mandrivě - tyhle systémy jsou prostě na KDE postavené. Ale Ubuntu je postavené na GNOME a tak to je. KDE je jen doplněk - čímž vzniklo Kubuntu, ale asi to tam nějak nesedí...
Marek *Marp* Pszczolka

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #5 kdy: 07 Srpna 2007, 22:04:15 »
Citace: nikola
To je zcela v pořádku. Taky si myslím si, že pro BFU je GNOME vhodnější. Nicméně KDE se dá dotvořit, díky jeho konfigurovatelnosti, do prostředí podstatně provázanějšího a svižnějšího, než je GNOME. Takže vlastně si myslím to co ty, ale naruby - GNOME musíš přijmout takové, jaké je, KDE si ušiješ na míru ;) (neberu jako přizpůsobení změnu barev, pozadí a ikon).
V každém případě někdo má rád vdolky a jiný holky. Taky by se mi nelíbilo, kdyby všichni jezdili stejným autem a chodili ve stejném oblečení. A jen tak na okraj, Kubuntu má u Canonicalu na starosti jeden člověk, Ubuntu je vlajkovou lodí. Nemělo by proto logiku, kdyby bylo chybovější. Ale i proto mám radši Kubuntu - před 5 lety jsem dal sbohem windows, teď jsem taky radši mimo mainstream *buntu.
+1

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

duSoo

• Aktivní člen
  • *
    • /home/duSoo
« Odpověď #6 kdy: 09 Srpna 2007, 16:59:50 »
Zdravím! Dnes jsem narazil na zajímavý problém. Chtěl jsem si v Ovládacím centrum KDE > Heslo a uživatelský účet změnit, resp. nastavit obrázek uživatele (mám tam práznou plochu) u kterého je  (Kliknutím na tlačítko změníte svůj obrázek).
Takže jsem kliknul a vyskočilo okno s názvem >> Lituji - nastavení systému << ve kterém stojí:"Váš administrátor vám zakázal měnist si obrázek s obličejem".

Může mi někdo, zkušenější v KDE, vysvětlit, KDO JE MŮJ ADMINISTRÁTOR??? To bych snad měl být já, ne? O nikom jiném, kdo by mi lezl do nastavení, cokoliv měnil, instaloval ap. NEVÍM!!!

To je snad něco systém-ohrožujícího, když si chci změnit obrázek??? V GNOME to je na jedno kliknutí a pod normálním uživatelem!

Ač jsem se rozhodl, že si chci KDE (Kubuntu) plně vyzkoušet pár měsíců - toto a pár dalších věcí (třeba samovolná změna stylu a barvy písma pod ikonami na desktopu, změna celkového stylu bez zásahu uživatele, stále padající Kopete a nemožnost jím poslat soubory, i když to v nabídce má, neaktivní Quickstart u OO.o, podivně fungující a nedotažený PIM Kontakt (zlatý Evolution!), Konqueror: zadám webovou adresu, třeba ubuntu.wz.cz, dám Novinky na této stránce a otevře se mi okno Uložit jako s názvem souboru: novinky_ubuntu.html - hrůza, hrozné nastavení panelů a zástupců aplikací v nich a mnoho dalšího) mě nutí přemýšlet, že se vrátím zpět ke GNOME, které mi přijde přehlednější, konfigurovatelnější a uživatelsky přívětivější...

Má tyto podobné problémy někdo další nebo jsem "černým beranem", kterej to "neumí"???
no, ja taketo problemy nemam (okrem kopete, ktore naozaj filetransfer v icq nepodporuje - na to tu je pidgin ;) ), mozno by si mal vymazat vsetky skryte subory v tvojom $HOME, ktore suvisia s KDE (zrejme bude stacit adresar .kde/)

nemal si nahodou predtym nejaku instalaciu s KDE, kde by mohli teoreticky zostat konfiguracne subory? lebo taketo problemy som nevidel, hlavne to s tym konquerorom  - to musi byt nejake posahane nastavenie

vyskusaj, a napis, ci pomohlo, som zvedavy :)
"When the world is mine, your death shall be quick and painless" - Stewie Griffin
http://gamers.kubuntu.sk

Marp

• Moderátor
  • Závislák
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #7 kdy: 09 Srpna 2007, 17:15:20 »
Ne ne, před tím jsem měl Ubuntu s Gnome, instalací Kubuntu jsem zformátoval disk. Ten Konqueror: jsem někde četl, že je to normální, ale mě to normální nepřipadalo.

No, ale stejně už je to pasé - protože jsem se raději (od včerejška) vrátil ke Gnome a tak mám zpět Ubuntu ;)

Celkově na mě KDE nepůsobí uživatelsky přívětivým dojmem, je jaksi složitější. Je pravda, že může a asi i je lépe konfigurovatelné, ale je to složitější a nepřehlednější.

Docela jsem se v nastavení desktopu ztrácel, člověk přeskakuje z jednoho nastavení na druhé, musí vše potvrzovat ap. U tématu Gnome si ho vyzkouším a nastavím bez zbytečných hlášek, hned vidím, jak se to mění a buď si téma uložím nebo ne - ta jednoduchost se mi líbí a přitom výsledek může být až k nepoznání.

Stále se považuji v linuxu za začátečníka, BFU a proto si myslím, že i Gnome (i když ho někteří neprávem přirovnávají k Win 3.1???) je pro začátečníka a běžného uživatele lepší. Ale nechci vyvolávat flame...
Marek *Marp* Pszczolka

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.