Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Velikost fontu v menu Firefoxu  (Přečteno 2124 krát)

Banhof

• Návštěvník
    • Banhofův debilníček
Velikost fontu v menu Firefoxu
« kdy: 12 Srpna 2007, 19:36:36 »
Dobrý den. Mám takový problém: ve Firefoxím menu mám strašně veliké fonty (od oka tak 24). Vzhledem k tomu, že Firefox téměř nepoužívám (Opera) nevím, jak dlouho už to je (asi jsem si to něčím způsobil sám), nicméně je to i v jiných Mozilla aplikacích (hlavne mě to *censored* v NVU). Nevíte někdo, kde se to nastavuje, resp. čim všim je ovlivněna velikost písma v Mozillích produktech (DPI)? Může to bejt tim, že jsem zkoušel na Ubuntu nainstalovat mimo Gnome taky XFCE (už je pryč) Dík moc.
P.S:Někdy (1 z 10 případů) jsou ty fonty normální ;-)
Kód: [Vybrat]
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.1 GED/CS D- s: !a E---- W++ N+ ?o K- w--- O-- M- V- PS+++ PE+ Y PGP+ t? 5? x? R-- !tv b++ DI+ D+ G e !h r-- y-- ------END GEEK CODE BLOCK------

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #1 kdy: 12 Srpna 2007, 20:29:54 »
Firefox > Úpravy > Předvolby > Obsah > zde je položka s písmem, velikost ap.
Standardně je velikost 16.
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

Banhof

• Návštěvník
    • Banhofův debilníček
« Odpověď #2 kdy: 12 Srpna 2007, 20:35:53 »
To bohužel nic neřeší, protože tam lze nastavit jenom velikost fontů na stránkách, ale ne v menu aplikace.
Version: 3.1 GED/CS D- s: !a E---- W++ N+ ?o K- w--- O-- M- V- PS+++ PE+ Y PGP+ t? 5? x? R-- !tv b++ DI+ D+ G e !h r-- y-- ------END GEEK CODE BLOCK------

Ilja Iljič

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 12 Srpna 2007, 20:42:36 »
Obecně lze říci, že vzhled prohlížeče lze ovlivňovat pomocí editace (či vytvoření, neexistuje-li) souboru userChrome.css ve vašem uživatelském profilu. Pokud ale neoplýváte nadbytkem času na podobné hrátky, dovolil bych si vám doporučit spustit při ukončeném firefoxu v terminálu povelem
firefox -Psprávce profilů, vytvořit nový profil a spustit firefox v něm. Velmi pravděpodobně by měl být takto váš problém odstraněn.

Banhof

• Návštěvník
    • Banhofův debilníček
« Odpověď #4 kdy: 12 Srpna 2007, 20:52:20 »
Citace: Ilja Iljič
Pokud ale neoplýváte nadbytkem času na podobné hrátky, dovolil bych si vám doporučit spustit při ukončeném firefoxu v terminálu povelem
firefox -Psprávce profilů, vytvořit nový profil a spustit firefox v něm. Velmi pravděpodobně by měl být takto váš problém odstraněn.
Nový profil vytvořen, starý smazán, bohužel zcela bez výsledku. Předpokládám, že to není ani tak ve firefoxu, jak že je někde v systému špatně nastaveno DPI monitoru (bohuže těch míst kde se to dá nastavit je nějak moc) a Firefox odtamtud to nastavení vytrvale loaduje. S jinými aplikacemi než od mozzily se mi to ale nikdy ještě nestalo.

Ilja Iljič

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 12 Srpna 2007, 21:00:34 »
Teď už vařím z vody, ale co máte nastaveno v Systém-->Volby-->Písmo-->Písmo aplikací?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.