Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Poškozené závislosti  (Přečteno 1824 krát)

Tomáš Karvay

• Aktivní člen
  • *
    • Tomáš Karvay
Poškozené závislosti
« kdy: 17 Srpna 2007, 07:49:46 »
Zdravím, povedla se mi zase jednou výborná věc.. Po aktualizaci mi zbyl nenainstalovaný update: update-notifier. Podíval jsem se do Synapticu, co že mu chybí k instalaci, byla to jen nějaká hloupost. Jal jsem se tedy instalovat, ovšem instalace z nějakého důvodu neproběhla a neproběhne. Teď mám update-notifier "broken", což by mi nevadilo, vadí mi, že dokud s ním něco neudělám, nemůžu updatovat systém.. Jak z toho ven? :(

Kód: [Vybrat]
E: /var/cache/apt/archives/update-notifier-common_0.59.3_all.deb: zkouším přepsat soubor `/usr/share/update-notifier/notify-reboot-required', který je také v balíku update-notifierNapadlo mi ho odinstalovat, ale chce si s sebou vzít "ubuntu-desktop", což se mi ani trošku nelíbí.. :)
Fujitsu Siemens Pi 3525, Ubuntu 10.10

carpathian

• Aktivní člen
  • *
Poškozené závislosti
« Odpověď #1 kdy: 17 Srpna 2007, 09:10:21 »
ubuntu-desktop je jen metapakaz. Jeho odstraneni nema na funkci vliv. Mozna by to odstraneni balicku update-notifier a update-notifier-common a jejich opetne nainstalovani (vcetne toho ubuntu-desktop) mohlo pomoct.

Kdyz je odinstalujete, mrknete se jeste na ten soubor /usr/share/update-notifier/notify-reboot-required a pripadne ho rucne smazte.

slamozrout

Poškozené závislosti
« Odpověď #2 kdy: 17 Srpna 2007, 10:29:12 »
skusil bych "sudo apt-get install -f" kdyz to nepomuze tak bych zkusil to co pise carpathian a pak zkusil znova ten prikaz.
MSI P35 Platinum, Core 2 Duo E6850 3GHz, Patriot DDR2 2x1GB 800MHz Kit, ASUS EN8600GT 512MB DDR3, Archlinux....

Tomáš Karvay

• Aktivní člen
  • *
    • Tomáš Karvay
Poškozené závislosti
« Odpověď #3 kdy: 18 Srpna 2007, 14:30:02 »
Problém vyřešen, děkuji Vám všem. sudo apt-get -f install jsem zkoušel už předtím, stejně tak odstranění toho souboru, ani jedno nepomohlo.. Až když jste mi ujistili, že odinstalací "ubuntu-desktop" nic nepokazím, povedlo se.. :) DÍKY!
Fujitsu Siemens Pi 3525, Ubuntu 10.10

Volis

• Stálý člen
  • **
  • Impossible is nothing :o]
    • www.petrvolak.com
Poškozené závislosti
« Odpověď #4 kdy: 19 Srpna 2007, 10:00:49 »
Zavidim u tribe 4 jeden balicek obsahuje nepeknej bug nejen ze to hlasi chybu onoho balicku ale navic nejde spusti a ani opravit synaptic a nefunguje ani apt-get dale po restartu to zpusobilo ze nenajelo ani GMD sacreen.. prihlasit se pod text modem jde ale zase to pak hlasi ze nejde spustit xserver tak bacha at instalujete jen oficailni a podporovane balicky..
Unix is Unisex :-]

Ubuntu User: 16398 || Linux User: 451118.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.