Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Přejděte na Jabber, posílám zajímavý článek o IM!  (Přečteno 27261 krát)

DuckD

• Stálý člen
  • **
  • Open Srdcař
    • www.duckd.cz
ICQ používá ve světě 4 miliony lidí, z toho 1,3milionů v ČR.
http://www.ddworld.cz/windows/icq-cesky-masochismus-v-im-instant-messagingu.html
8) Lidé žijí v souborech. ===>> LINUXTERO <<=== Pravidelná dávka tvého linuxtera!

filo

• Aktivní člen
  • *
Přejděte na Jabber, posílám zajímavý článek o IM!
« Odpověď #1 kdy: 15 Srpna 2007, 14:23:23 »
Podle mého názoru jediná věc, která by mohla způsobit masivní příliv lidí od icq k jabberu, je totální a několikadenní kolaps icq sítě.
MSI KT3 Ultra, Athl XP 2000+, GF4MX440, SBLive Value, LG 4167B - Prosím NEVYKAT

Volis

• Stálý člen
  • **
  • Impossible is nothing :o]
    • www.petrvolak.com
« Odpověď #2 kdy: 15 Srpna 2007, 14:50:02 »
Presel jsem...
Unix is Unisex :-]

Ubuntu User: 16398 || Linux User: 451118.

slashsbluesball

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 15 Srpna 2007, 14:56:51 »
no fuuuuuj, to jsem nevedel :) ale autor ma bohuzel pravdu, jabber ucet mam, ale pouzivam ho jen na posilani sms protoze nikdo z mych znamych a pratel si kvuli me jabber klienta instalovat nebude :( a IM bez kontaktu je mi na nic :)

nicmene prechazim a lanarim zname :) jeste ze gaim je multiprotokolovy ;)
Desktop: MSI 848P Neo-V, Intel Pentium 4 CPU 2,80GHz, 1024 MB Ram, ATI Radeon 9200 128MB, OS: Gentoo 2007.0 :-), Win XP
Laptop: HP nc6120, Intel Pentium M Dothan CPU 1,86GHz, 1024 MB Ram, Intel GMA 900 128MB sdíl., OS: Ubuntu 7.10GG

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #4 kdy: 15 Srpna 2007, 15:23:06 »
V tomto tématu offtopic → přesun do obecné diskuse.
Děkuji za pochopení.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #5 kdy: 15 Srpna 2007, 15:24:32 »
Citace: slashsbluesball
no fuuuuuj, to jsem nevedel :) ale autor ma bohuzel pravdu, jabber ucet mam, ale pouzivam ho jen na posilani sms protoze nikdo z mych znamych a pratel si kvuli me jabber klienta instalovat nebude :( a IM bez kontaktu je mi na nic :)
Na ICQ mám 5 kontaktů a na jabberu 14 :).

slashsbluesball

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 15 Srpna 2007, 15:27:37 »
hmmmm, no zajimave, dival jsem se na tvuj profil vojtechu a mas zajimavy .... JID :) jak je to mozne? taky mam mail na gmailu
Desktop: MSI 848P Neo-V, Intel Pentium 4 CPU 2,80GHz, 1024 MB Ram, ATI Radeon 9200 128MB, OS: Gentoo 2007.0 :-), Win XP
Laptop: HP nc6120, Intel Pentium M Dothan CPU 1,86GHz, 1024 MB Ram, Intel GMA 900 128MB sdíl., OS: Ubuntu 7.10GG

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #7 kdy: 15 Srpna 2007, 15:30:19 »
Google talk, který je součástí gmailu, funguje na protokolu jabber, takže není problém používat svůj gmail i jako jabber :). Více na http://www.jabber.cz/wiki/Google_Talk
Je to velmi pohodlné hlavně kvůli integraci google talk ve webovém rozhraní gmailu - jabber odkudkoli bez potřeby klienta a bez problémů.

Luban

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 15 Srpna 2007, 15:31:41 »
Dobrý, díky za odkaz. To ani nevím, jak jsem byl hloupý a co jsem všechno při registraci odsouhlasil :).
Z mého okolí již moc lidí ICQ nepoužívá (ani jiné IM). Dost lisí si píše přes Skype (když už ho mají na volání).
Já používím jabber (účet na jabber.cz a gmailu). Zajímalo by mě kolik % z jabber uživatelů má který server u nás v ČR. Nemáte někdo odkaz?
V poslední době používám spíše ten od google. Když napíšu mailovou adresu, poznaménám, že je to i zrovna jabber.

slashsbluesball

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 15 Srpna 2007, 15:38:15 »
Citace: vojtech.t
Google talk, který je součástí gmailu, funguje na protokolu jabber, takže není problém používat svůj gmail i jako jabber :). Více na http://www.jabber.cz/wiki/Google_Talk
Je to velmi pohodlné hlavně kvůli integraci google talk ve webovém rozhraní gmailu - jabber odkudkoli bez potřeby klienta a bez problémů.
tak to je super :) diky

Vico.B

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 15 Srpna 2007, 16:44:42 »
Já už na Jabber přešel, a spolu se mnou pár mých známých... Ale běžného BFU (jak jsem někde viděl na fóru - Běžný Franta Uživatel - doufám že na to nemá někdo copyright) k používání něčeho jiného než ICQ nedonutíte... Je pravda, že většina uživatelů ICQ je u nás a na slovensku, ve světě se používají daleko vyspělejší protokoly... A jak píše FILO, jediný způsob jak by tihle BFU přešli na jabber je několikadenní kolaps ICQ a nebo jeho zpoplatnění...

A co takhle Skype?? Existuje nějaký otevřený protokol fungující na stejném principu??
Ještě nejsem tak starý abych si nechal vykat...

Toshiba Satellite M100-165, T2300, 2x2048, ATI X1400 powered by Ubuntu 8.04 Hardy Heron

Pavel Půlpán

« Odpověď #11 kdy: 15 Srpna 2007, 17:13:37 »
Citace: filo
Podle mého názoru jediná věc, která by mohla způsobit masivní příliv lidí od icq k jabberu, je totální a několikadenní kolaps icq sítě.
At zijou DoS utoky... :D

Ne to byl samozrejme vtip... :P

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #12 kdy: 15 Srpna 2007, 18:39:14 »
Já mám Jabber půl roku a už mám poměr ICQ:Jabber = 80:30
Dokonce jsem zjistil, že Jabber mají i lidé do kterých bych to nikdy neřekl
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

romi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #13 kdy: 15 Srpna 2007, 19:47:41 »
na jabbera presli ludia, s ktorymi najviac komunikujem. icq ucet sice mal, ale pozriem tam len raz za tyzden, ci mi nejaka spravicka neprisla.. tot vsjo ;)
este msn pouzivam, bo su tam dvaja ludia, ktorych na iny im nedonutim :P
randy [HP nc6320 -- Ubuntu Gutsy Gibbon with KDE]
== linuxove minimum ==

filo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #14 kdy: 15 Srpna 2007, 22:19:17 »
Citace: jakub.lucky
Dokonce jsem zjistil, že Jabber mají i lidé do kterých bych to nikdy neřekl
Když jsem zjistil, že lidi, co maj gmail, mají tím pádem zároveň i jabber, byl to pro mě dar z nebes. Ani oni vůbec netušili, co to jabber je ;)
MSI KT3 Ultra, Athl XP 2000+, GF4MX440, SBLive Value, LG 4167B - Prosím NEVYKAT

3m9d

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #15 kdy: 16 Srpna 2007, 02:28:42 »
Citace: Vico.B
Ale běžného BFU (jak jsem někde viděl na fóru - Běžný Franta Uživatel - doufám že na to nemá někdo copyright)
Neboj - je to na wikipedii: http://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_zkratek_v_online_diskus%C3%ADch :) (teď jen doufám, že se to tady těma zkratkama nezačne moc hemžit!:P )
* Ve Windows jde všechno - do někdy, v Linuxu jde všechno od někdy. * Omlouvám se jestli vám proti vaší vůli vykám... Jsem tak zvyklý. * Kdo nemůže žít bez opravování překlepů, ať to dělá na wiki! :)

Quimby

• Návštěvník
« Odpověď #16 kdy: 16 Srpna 2007, 08:58:13 »
Citace: vojtech.t
Mamka treba nechtela na gmail protoze to ma priponu .com a pry by si to lidi pletli. Pak jsem objevil Klikni.cz. Je to vlastne gmail, akorat cesky. Takze tam funguje i google talk. Akorat prihlasovaci jmeno do gogle talk neni jen ID ale je to ID@klikni.cz. Jinak to funguje v pohode.  Takze muzete doporucovat i toto a mate dalsi lidi mezi jabber kontaktama :).

Vico.B

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #17 kdy: 16 Srpna 2007, 09:01:43 »
Možná trochu mimo ale podporuje windowsový QIP taky Jabber?? Protože jsetli ano tak by neměl být problém přesvědčit velkou část mých známých k používání jabberu - prakticky všichni používají QIP nebo Mirandu...

Toshiba Satellite M100-165, T2300, 2x2048, ATI X1400 powered by Ubuntu 8.04 Hardy Heron

DuckD

• Stálý člen
  • **
  • Open Srdcař
    • www.duckd.cz
« Odpověď #18 kdy: 16 Srpna 2007, 09:02:34 »
Jakej server umožňuje uložit zprávy offline kontaktům?
Jsem na njs.netlab.cz
8) Lidé žijí v souborech. ===>> LINUXTERO <<=== Pravidelná dávka tvého linuxtera!

Volis

• Stálý člen
  • **
    • www.petrvolak.com
« Odpověď #19 kdy: 16 Srpna 2007, 09:46:48 »
Vico.B - to je mozne ale vetsinou na qip nebo na mirande provozuji icq...

Vico.B

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #20 kdy: 16 Srpna 2007, 10:01:59 »
Volis: to jo, ale není už takový problém přesvědčit je, aby doinstalovali jeden plugin který jim jabber umožní... kdežto ti, co používají přímo programy od ICQ (mimochodem docela je lituju...) tak by už přechod na jiný program zvládali obtížněji...

Volis

• Stálý člen
  • **
    • www.petrvolak.com
« Odpověď #21 kdy: 16 Srpna 2007, 10:04:06 »
Myslim ze problem neni az tak program jako protokol na kterem funguji ale uplne nesmlsna pripominka to neni..

Vico.B

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #22 kdy: 16 Srpna 2007, 10:18:35 »
No já jsem na ICQ jakožto program zanevřel v době kdy jsem měl notebook Celeron 566 s 64 MB Ram - mít otevřené dvě chatové okna tak už se nedalo dělat nic jiného (os W98SE) - tak jsem nainstaloval mirandu a rázem všechno šlapalo :) Teď už je mi to na dvou jádrech fuk, a od té doby co mám linux mi to může být dva fuky :D

Volis

• Stálý člen
  • **
    • www.petrvolak.com
« Odpověď #23 kdy: 16 Srpna 2007, 10:28:24 »
No ono pokud clovek ozeli veli jako jsou neustala reklama, spam, viry a velkou zatez systemu tak mu doporucim icq. pokud chce neco lepsiho tak musi prejit na jineho kliena nebo v tomto pripade na jiny protokol...

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #24 kdy: 16 Srpna 2007, 10:41:24 »
Každopádně QIP jabber umí (aspoň teda na IM mezi dvěma lidmi), sám jsem kámošku donutil, aby si nainstalovala Infium (beta) a jabber účet jsme spolu nějakým způsobem rozchodili.... Zatím ale QIP neumí (to vím z doslechu) Service Discovery a MUC...
Linux Gaming Clan leader
Konference na linuxclan@chat.linjab.net

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.