Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Přejděte na Jabber, posílám zajímavý článek o IM!  (Přečteno 27276 krát)

Vico.B

• Aktivní člen
  • *
Přejděte na Jabber, posílám zajímavý článek o IM!
« Odpověď #50 kdy: 17 Srpna 2007, 08:17:40 »
Volis: no jo, ale chtěl bys to dělat každý den?? :D
Ještě nejsem tak starý abych si nechal vykat...

Toshiba Satellite M100-165, T2300, 2x2048, ATI X1400 powered by Ubuntu 8.04 Hardy Heron

Quimby

• Návštěvník
« Odpověď #51 kdy: 17 Srpna 2007, 08:22:01 »
Citace: Luban
Nevíte někdo, jak to vypadá s VOIPem přes jabber? Mělo tam být něco (jingle?) implementováno.
Jo, jde o jingle. Jeste to ale neni schvalene. Je to myslim v beta verzi. Zkusit to muzes treba pres Google talk nebo Jabbin.

Volis

• Stálý člen
  • **
  • Impossible is nothing :o]
    • www.petrvolak.com
« Odpověď #52 kdy: 17 Srpna 2007, 08:25:27 »
To ne asi bych mel bolave ruce jen k te tve poznamce, icq nebylo prvni verzi ale proste se dokazalo prosadit i kdyz se jedna hlavne v klientovy o nedokonaly nastroj ale jeho dostupnost a informovanost okoli byla klicova.. Vse se casem vyviji..
Unix is Unisex :-]

Ubuntu User: 16398 || Linux User: 451118.

DuckD

• Stálý člen
  • **
  • Open Srdcař
    • www.duckd.cz
« Odpověď #53 kdy: 17 Srpna 2007, 10:47:45 »
Citace: duckd
Jakej server umožňuje uložit zprávy offline kontaktům?
Jsme to zkoušeli s Filip.Dominec a posílání zprávy offline kontaktum se daří.
Ještě sme zkoušeli přenos souborů, jde to jen online lidem, ale soubor se nepodařilo přetáhnout.
Možná by bylo zajímavé tahat ty soubory přes Jabber disk, nějak to napojit aby po přihlášení soubor sám přišel. Nevíte zda to jde?
8) Lidé žijí v souborech. ===>> LINUXTERO <<=== Pravidelná dávka tvého linuxtera!

Czario

• Stálý člen
  • **
  • skill :: passive-llama
« Odpověď #54 kdy: 17 Srpna 2007, 10:54:36 »
duckd: posílání souborů u jabberu funguje myslím normálně a lépe než na ICQ. Jen musíš mít server co to podporuje a správně nahozený FTP transport

DuckD

• Stálý člen
  • **
  • Open Srdcař
    • www.duckd.cz
« Odpověď #55 kdy: 17 Srpna 2007, 11:01:28 »
Já mám njs.netlab.cz a Filip.Dominec má jab.undernet.cz
Posílání souborů nefunguje ani v jednom směru, zobrazí se okno ale nikomu se nepřijme. Offline kontaktům také funguje posílání souborů?
Kde zůstává zpráva když je kontakt offline? na serveru příjemce nebo odesilatele? Dík
8) Lidé žijí v souborech. ===>> LINUXTERO <<=== Pravidelná dávka tvého linuxtera!

Czario

• Stálý člen
  • **
  • skill :: passive-llama
« Odpověď #56 kdy: 17 Srpna 2007, 11:11:45 »
jestli jabber danej jinej server neblokuje. + když jeden ze serverů nepodporuje ftp nebo nemáte transport tak to nepujde ani jednomu..
Uživatel musí být asi online, kdyby to mohl každý posílat do offline nebo jiného režimu (musíte být asi oba online) tak by se tím zahlcoval akorát server.
Zprávy se podle mě ukládají na serveru příjemce jako u emailu.

Ale 100% nic nevím jistě, takže popátrej po netu...

3m9d

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #57 kdy: 17 Srpna 2007, 13:27:05 »
Citace: Vico.B
Kamarádka si nedávno stěžovala jak je to její ICQ pomalé a jak jí furt věčně padá, tak jsem jí řekl ať si nainstaluje mirandu a má klid... Tak to zkusila a když jsem se jí po nějaké době ptal co na to říká, tak prý to smazala protože se jí to nelíbilo protože tam nebyli smajlíci a nemohla si hrát hry... No nezabili byste jí?? :D :D :D
Kamarád nedávno do Mirandy dostal ICQ smajlíky... Chceš návod?
* Ve Windows jde všechno - do někdy, v Linuxu jde všechno od někdy. * Omlouvám se jestli vám proti vaší vůli vykám... Jsem tak zvyklý. * Kdo nemůže žít bez opravování překlepů, ať to dělá na wiki! :)

Vico.B

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #58 kdy: 17 Srpna 2007, 13:34:07 »
Citace: 3m9d
Kamarád nedávno do Mirandy dostal ICQ smajlíky... Chceš návod?
Ne, já to nepotřebuju, používám pidgin na obou systémech (win i linux). Ale díky ;)

Toshiba Satellite M100-165, T2300, 2x2048, ATI X1400 powered by Ubuntu 8.04 Hardy Heron

Vico.B

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #59 kdy: 18 Srpna 2007, 21:24:35 »
Tak, s jedním známým teď pracujeme na jakémsi (jak on říká) "blbuvzdorném" návodu Jak na JABBER, tak až to bude mít nějakou formu tak to sem hodím ať můžete případně napsat připomínky a rozesílat to mezi další uživatelé ICQ kteří se přechodu na Jabber bojí ;)

jirihuf

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #60 kdy: 19 Srpna 2007, 08:35:22 »
Teď jsem se regnul na jabbim... nebylo to, myslím těžké..:-)
Have you tried turning it off and on again?

Vico.B

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #61 kdy: 19 Srpna 2007, 08:54:32 »
jirihuf: těžké to není... jsou to jen předsudky. Spousta lidí si myslí, že s tím, co není masově využíváno, je problém pracovat. Myslím, že stejný předsudek platí i o samotném linuxu - a když pak lidi vidí, že ono je to vlastně úplně jednoduché, tak už u té které služby zůstanou. Já si jen pamatuju jaký byl před pár lety problém lidi přesvědčit, aby využívali Firefox místo MSIE. A dneska?? :D

Volis

• Stálý člen
  • **
    • www.petrvolak.com
« Odpověď #62 kdy: 19 Srpna 2007, 09:26:25 »
Vico.B - navod na jabber uz tu jest...

Vico.B

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #63 kdy: 19 Srpna 2007, 09:33:02 »
Volis: Jo, ale to na čem my pracujeme je přesný postup pro uživatele woken, včetně instalace klienta a základní prací s ním. Už jsem na netu viděl spoustu návodů, ale o co se my snažíme je sepsat návod podle kterého si JABBER zprovozní i cvičená opice (když bude umět číst...) :D

Volis

• Stálý člen
  • **
    • www.petrvolak.com
« Odpověď #64 kdy: 19 Srpna 2007, 09:42:01 »
Vico.B - mno me to na win take pripada dost jednoduche ale budis... :]

jirihuf

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #65 kdy: 19 Srpna 2007, 10:18:13 »
jirihuf: těžké to není... jsou to jen předsudky. Spousta lidí si myslí, že s tím, co není masově využíváno, je problém pracovat. Myslím, že stejný předsudek platí i o samotném linuxu - a když pak lidi vidí, že ono je to vlastně úplně jednoduché, tak už u té které služby zůstanou. Já si jen pamatuju jaký byl před pár lety problém lidi přesvědčit, aby využívali Firefox místo MSIE. A dneska?? :D
No, nevím.. včera jsem byl na jakémsi chatu a radil jsem tam lidem, jak mají formátovat disk a mnoho podstatně jednodušších věcí... ti na linux zralí nebyli..:-)
Have you tried turning it off and on again?

Volis

• Stálý člen
  • **
    • www.petrvolak.com
« Odpověď #66 kdy: 19 Srpna 2007, 10:24:57 »
jirihuf - ja bych netvrdil ze nekdo neni zralej na linux! zralost bych tady oznacil zkusit se nebat neceho noveho a mit touhu po poznani ale ani to neni vzsdy nutne.. nekdy staci jen okusit, a pustite se do veci ktere by vas ani ve snu nenapadly..

Vico.B

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #67 kdy: 19 Srpna 2007, 10:43:27 »
Já myslím, že naprostá lama přes počítače bude mít stejný problém s Windows jako by měla s Linuxem, jen s tím rozdílem, že linuxové problémy se dají snadno vyřešit pomocí různých diskuzí (jako je tato), ale opravdu dobré fórum řešící problémy ve woknech jsem ještě nepotkal ;) Takže problémové windowsy putují odborníkům do servisu a už se platí :D

Volis

• Stálý člen
  • **
    • www.petrvolak.com
« Odpověď #68 kdy: 19 Srpna 2007, 10:55:08 »
Já myslím, že naprostá lama přes počítače bude mít stejný problém s Windows jako by měla s Linuxem, jen s tím rozdílem, že linuxové problémy se dají snadno vyřešit pomocí různých diskuzí (jako je tato), ale opravdu dobré fórum řešící problémy ve woknech jsem ještě nepotkal ;) Takže problémové windowsy putují odborníkům do servisu a už se platí :D
Ja jsem i takova fora potkal ale nejsou cesky a je jich sakra malo nebo spise vim o dvou, ale je pravda ze problem se tam neresi hodinu ale prumerne tejden coz je nemyslitelne pokud mate nejaky akutni problem.. Jiank S komunitou celkove Linuxu nejen Ubuntu se to neda ani srovnat a navit i ty fora jsou placene.. takze Linux Rulez...

Luban

• Závislák
« Odpověď #69 kdy: 19 Srpna 2007, 11:45:59 »
Nevím, nevím. Každému, kdo se ptá na mé číslo ICQ odpovídám, že ICQ již pár let nemám. Říkám, že mám jabber a trpělivě vysvětluji, o co jde :).
Většinou to končí tím, že mají i Skype a přes ten se dá i psát. I když nemám rád uzavřená řešení, musím přiznat, že Skype je opravdu jednoduchý a po registraci můžete psát i volat. Hledal jsem řešení pro hlasovou komunikaci win-win, win-linux, linux-linux a skončil u Skype :(.
Běžnému uživateli uzavřenost nevadí (pokud zrovinka nemá Skype výpadek). Spíše ocení to, že na vše (volání, chat) má jeden účet.
Až bude přes jabber (i v linuxu) funčně volat a bude stačit jeden účet (a nebude to závislé na konkrétním jabber serveru) může dojít k "masovému" rozšíření. Do té doby jsem spíše skeptik :(.

Vico.B

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #70 kdy: 19 Srpna 2007, 12:26:07 »
Většina lidí ma icq a skype, protože slavné "push to talk" v icq stojí za starou bačkoru... Nevidím důvod, proč by tihle lidé nemohli používat jabber a skype ;) Navíc v případě jabberu věřím v jeho další rozvíjení, takže se určitě časem dočkáme i funkčního VoIP ;)

Volis

• Stálý člen
  • **
    • www.petrvolak.com
« Odpověď #71 kdy: 19 Srpna 2007, 12:31:57 »
Zatim si moc nejsem jisty implementaci voip di jabberu zatim to nevidim moc realne...

Luban

• Závislák
« Odpověď #72 kdy: 19 Srpna 2007, 12:33:31 »
Jak přesvědčit lidi, kteří mají již mají Skype (a i většina s níž ve svém okolí komunikují), že si ještě mají dávat jabber?

Volis

• Stálý člen
  • **
    • www.petrvolak.com
« Odpověď #73 kdy: 19 Srpna 2007, 12:35:52 »
Luban - no to zrovna moc nehce nejde..

Luban

• Závislák
« Odpověď #74 kdy: 19 Srpna 2007, 12:38:56 »
No právě :(.
Vyhovovalo by mi, kdyby se objevilo stabilní a spolehlivé řešení pro win i linux alá jabber, které by umožňovalo volat a psát.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.