Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: OpenOffice vs. Microsoft Office - diskuze  (Přečteno 9086 krát)

martin5349

• Návštěvník
OpenOffice vs. Microsoft Office - diskuze
« kdy: 16 Srpna 2007, 19:33:30 »
Ahoj

Jsem velky fanousek OpenOffice, jiz asi 5. rokem. Jak vsichni vime, OpenOffice neni tolik podporovan na pracovistich jako Office a znacne se od ovladani office lisi (me se treba ale ovlada lepe). Otazka zni jestli jste se v zamestnani nekdy setkali s opravdu masivnim vyuzivani Office (napr. publisher, cummunicator, visio) a jestli mate jako zamestnanec volbu zvolit si vlastni kancelarsky balik...

Diky

Martin

romi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #1 kdy: 16 Srpna 2007, 19:52:05 »
ako zamestnanec mozme pouzivat co chcem, ale co z toho, ked v OO sa mi nase genialne sablony rozsypu?? alebo ze mi vzorceky v xls tabulkach nefunguju?

a napr visio je nenahraditelne, ked potrebujes rychlo nieco vytvorit. pod visio kazda firma, co dodava nejaky hw, dodava aj stencils .. takze schemu siete/racku mas hned spravenu. ale zas netvrdim, ze visio pouzivam ;)

a ciastka 8500 SK za office pre kazdeho zamestnanca je pre firmu zanedbatelna ;)
randy [HP nc6320 -- Ubuntu Gutsy Gibbon with KDE]
== linuxove minimum ==

duSoo

• Aktivní člen
  • *
    • /home/duSoo
« Odpověď #2 kdy: 16 Srpna 2007, 19:53:52 »
ja som absolutny fanusik OpenOffice, ale musim povedat, ze ma naozaj stve jeho rychlost... jednoducho musi sa to zlepsit, aby som mohol skutocne s cistym srdcom vyhlasit: "MS Office? Nie, to je uplny *censored* oproti mojmu OpenOffice-u" ... tak asi tak
a k tej otazke... nie, s nicim podobnym som sa este nestretol... ale dufam, ze sa OO podari rozsirit
"When the world is mine, your death shall be quick and painless" - Stewie Griffin
http://gamers.kubuntu.sk

Vico.B

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 16 Srpna 2007, 20:04:34 »
No já OOo prakticky nepoužívám, skoro všechno píšu v LaTeXu... Ostatně potřebuju psát hlavně matematiku a na to je OOo docela hloupý... Neexistuje třeba nějaký plugin do OOo který by umožnil psát vzorce pomocí LaTeXových příkazů?? Když už jsem se je jednou naučil... Viděl jsem podobnou funkci v AbiWordu, ale nebylo to dodělané ;)
Ještě nejsem tak starý abych si nechal vykat...

Toshiba Satellite M100-165, T2300, 2x2048, ATI X1400 powered by Ubuntu 8.04 Hardy Heron

martin5349

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 16 Srpna 2007, 20:07:45 »
Je to pravda ze normalni clovek sahne po openoffice, ale firmy potrebuji dobrou podporu pro vymenu dokumentu a celkovou komunikaci, coz zatim bohuzel openoffice nema. Rozhodne jsem ale pro rozsireni openoffice protoze takovyhle "potreba" zas tolik mensich firem nema.

Jinak u me v praci naprosta volnost, v podstate vseho (vcetne OS).

romi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 16 Srpna 2007, 20:19:40 »
Citace: martin5349
Je to pravda ze normalni clovek sahne po openoffice, ale firmy potrebuji dobrou podporu pro vymenu dokumentu a celkovou komunikaci, coz zatim bohuzel openoffice nema. Rozhodne jsem ale pro rozsireni openoffice protoze takovyhle "potreba" zas tolik mensich firem nema.

Jinak u me v praci naprosta volnost, v podstate vseho (vcetne OS).
ne nee.. vsetko je take iste, lenze to mnozstvo sablon nema kto prerobit ;)
randy [HP nc6320 -- Ubuntu Gutsy Gibbon with KDE]
== linuxove minimum ==

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
« Odpověď #6 kdy: 16 Srpna 2007, 20:44:36 »
Jsem taky fanda OO. Od poslední verze se načítání razantně zvýšilo, ale ještě by to chtělo přidat. Ovšem pokud pošlu dokument z Writeru s příponou doc. někomu na win, tak se text nedá číst, ztrácí se diakritika nebo naskočí divné znaky. Ovšem tento problém se stejným dokumentem není vždycky stejný. Prostě na jednom PC s win to jde otevřít v poho a na jiném je text nepoužitelný. Nedá se z toho ani vyčíst, co tam je napsáno.
V práci mám na výběr jestli OOo nebo MSoffice. Ovšem pokud něco udělám v OOo, tak to všichni otvírají ve MS Office. Prostě nepřišli OOo na chuť.

martin5349

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 16 Srpna 2007, 21:28:03 »
Me funguji office formaty celkem dobre, akorat kdyz nastavim stranku na max (asi 119cm), tak se to v Office podela

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #8 kdy: 16 Srpna 2007, 21:36:14 »
Me funguji office formaty celkem dobre, akorat kdyz nastavim stranku na max (asi 119cm), tak se to v Office podela
Člověk běžně potřebuje stránku dlouhou přes metr... Co píšeš? Svitky? :D

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #9 kdy: 16 Srpna 2007, 21:45:01 »
Třeba fakt píše Sanmyaku - to je taková dlouhá svitková kronika v Ninpó - škola Togakure-Ryu, kde nesmí být přerušen sled událostí. Prostě je to taková širší, delší a kvalitnější rolička hajzlpapíru :D s dějinami, filozofií, technikami a školami Nin-Jutsu/Nin-Pó v Japonsku - vydává Dr. Hatsumi (34. velmistr Togakure-Ryu Nin-Jutsu).
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

martin5349

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 16 Srpna 2007, 21:46:14 »
Ne ne, mam to ve skole jako sesit, tisknout to nepotrebuju a ani nebudu (zbytecny plitvani prostredky) a otravuje mne to rozdeleni stranek (treba kdyz mam hodne obrazku), ale chtel bych nastavit nekonecnou stranku (byl sem linej to hledat :-))

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
« Odpověď #11 kdy: 16 Srpna 2007, 22:25:08 »
Me funguji office formaty celkem dobre, akorat kdyz nastavim stranku na max (asi 119cm), tak se to v Office podela.
Tak to je asi ten můj problém, tohle jsem netušil. Já mám dokument dlouhý 736 cm i o mnoho více. Při menších dokumentech se to stává zřídka kdy.

PS: Je to v normostraně, 60 znaků/řádek, 30 řádků/stránka, velikosti písma 12, při řádkování 2.

3m9d

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #12 kdy: 16 Srpna 2007, 22:51:33 »
Ne ne, mam to ve skole jako sesit, tisknout to nepotrebuju a ani nebudu (zbytecny plitvani prostredky) a otravuje mne to rozdeleni stranek (treba kdyz mam hodne obrazku), ale chtel bych nastavit nekonecnou stranku (byl sem linej to hledat :-))
Snad se nepletu, ale stačí zrušit volbu "Zobrazit -> Formát tisku" a oddělení stránek rázem zmizí;) Jinak preferuji OOo a CD, na kterém je liháčem napsáno MS Office jsem po posledním reinstall win (výměně HDD) ani neinstaloval, o tom prastarém oficiálním (97) ani nemluvě.
* Ve Windows jde všechno - do někdy, v Linuxu jde všechno od někdy. * Omlouvám se jestli vám proti vaší vůli vykám... Jsem tak zvyklý. * Kdo nemůže žít bez opravování překlepů, ať to dělá na wiki! :)

fritzek

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #13 kdy: 17 Srpna 2007, 02:00:36 »
Citace: Vico.B
No já OOo prakticky nepoužívám, skoro všechno píšu v LaTeXu... Ostatně potřebuju psát hlavně matematiku a na to je OOo docela hloupý... Neexistuje třeba nějaký plugin do OOo který by umožnil psát vzorce pomocí LaTeXových příkazů?? Když už jsem se je jednou naučil... Viděl jsem podobnou funkci v AbiWordu, ale nebylo to dodělané ;)
A ja jsem myslel, ze ta editace vzorcu (uz nevim, jak se to presne jmenuje) v OO ma standardni TeXovskou syntaxi. V TeXu jsem nikdy nedelal, ale rikali to kamaradi. Myslim takove to udelatko, ze tam clovek pise napr:
Kód: [Vybrat]
nabla times H = J + {partial D} over {partial t}...a vyleze z toho hadejte co ;)
P4 2.94GHz / 1024MB RAM / NVidia 6600 256MB / 80GB Seagate / DVB MSI Megasky / Leadtek Winfast 2000 / LENNY
NB Centrino Duo / 1024MB RAM / Intel 945GM / Intel wifi 3945ABG / Intel ethernet 100 VE

Volis

• Stálý člen
  • **
  • Impossible is nothing :o]
    • www.petrvolak.com
« Odpověď #14 kdy: 17 Srpna 2007, 06:51:24 »
OO jsou fajn ale i ja to nerad rikam zatim nemaji takovou silu a genialitu jako Exel ale casem se to verime zmeni v praci bych nerad to rikam nehohm s OO delat ne ze bych nechtel ale proste to neumi vse co potrebuji k praci...
Unix is Unisex :-]

Ubuntu User: 16398 || Linux User: 451118.

Fuzzy

• Aktivní člen
  • *
    • www.jarosov.org
« Odpověď #15 kdy: 17 Srpna 2007, 07:37:01 »
to Volis: souhlasím, třeba grafy v excelu jsou parádní, v OOo jsou sice taky ale né tak dobré
doma:Lenovo SL500, Ubuntu 10.10 + win XP, Lenovo S12 (VIA NANO), Ubuntu 10.10
práce: HP550, Ubuntu 10.04

Volis

• Stálý člen
  • **
  • Impossible is nothing :o]
    • www.petrvolak.com
« Odpověď #16 kdy: 17 Srpna 2007, 07:40:10 »
fuzzy - me jde spise o funkce a pouziti treba se skripty a balsima vecma.. grafi nejak mo nepouziji...
Unix is Unisex :-]

Ubuntu User: 16398 || Linux User: 451118.

Vico.B

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #17 kdy: 17 Srpna 2007, 08:05:37 »
Citace: fritzek
A ja jsem myslel, ze ta editace vzorcu (uz nevim, jak se to presne jmenuje) v OO ma standardni TeXovskou syntaxi. V TeXu jsem nikdy nedelal, ale rikali to kamaradi. Myslim takove to udelatko, ze tam clovek pise napr:
nabla times H = J + {partial D} over {partial t}...a vyleze z toho hadejte co ;)
Ono tohle právě není TeXová syntaxe, ta by vypadala sice podobně ale přece jen maličko jinak:

\nabla \times H = J + \frac{\partial D}{\partial t}Já vím, je to podobné, ale přece jen to není ono a časem by se to mohlo začít plést ;)

Toshiba Satellite M100-165, T2300, 2x2048, ATI X1400 powered by Ubuntu 8.04 Hardy Heron

martin5349

• Návštěvník
« Odpověď #18 kdy: 18 Srpna 2007, 19:06:07 »
Jinak ja sem teda v LaTexu nikdy nepsal, ale prijde mi to psani syntaxe strasne pomaly a slozity, muzete to nekdo osvetlit :) ?

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #19 kdy: 18 Srpna 2007, 20:03:07 »
Vůbec to není pomalé a složité... možná poprvé a podruhé, pak už to jde samo a rychleji než v OO.o, navíc validně podle stylistických pravidel
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Skeletonix

• Host
« Odpověď #20 kdy: 18 Srpna 2007, 20:32:19 »
mno mě zatím při škole OO bohatě stačí . Jen ty grafy :( ... ale naštěstí to zachraňuje gnuplot (a na ten se co vím nehrabe ani Excel) :D.

Jen už se nemohu dočkat kdy se začnou používat masově odt či openxml formáty. Samo, že fandím odt, ale jakmile bude OO umět openxml a všici budou umět openxml zpracovat budu šťasten ! Teď  je to s tou kompatibilitou děs!

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #21 kdy: 18 Srpna 2007, 21:13:04 »
Jinak ja sem teda v LaTexu nikdy nepsal, ale prijde mi to psani syntaxe strasne pomaly a slozity, muzete to nekdo osvetlit :) ?
LaTeX je skvělá věc. Ze začátku to v něm trochu trvá, ale když si člověk zvykne, tak mu to ani nepřijde...
Pokud chce člověk napsat slušně vypadající text v OOo (nebo libovlném "kancelářském" writeru), tak stejně musí věnovat spoustu času a úsilí na nastavování formátování, úpravu textu... takže to vyjde nastejno.

Vico.B

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #22 kdy: 18 Srpna 2007, 21:22:59 »
Hlavně LaTeX je snad jediný program který umí vysázet vzorce tak jak opravdu mají vypadat aniž by to mělo vliv na formátování zbytku dokumentu... Opravdu, nedokážu si představit matematický či fyzikální text psaný ve Wordu potažmo Writeru ;)

Juraj

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #23 kdy: 18 Srpna 2007, 22:10:31 »
Citace: vojtech.t
LaTeX je skvělá věc. Ze začátku to v něm trochu trvá, ale když si člověk zvykne, tak mu to ani nepřijde...
Pokud chce člověk napsat slušně vypadající text v OOo (nebo libovlném "kancelářském" writeru), tak stejně musí věnovat spoustu času a úsilí na nastavování formátování, úpravu textu... takže to vyjde nastejno.
Naco kodit rovno v LaTeXe (i ked nic proti) ked je tu nieco ako Word alebo Writer, vola sa to LyX. Inak OOo nabieha rychlejsie pri vypnutej Jave.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.