Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Kubuntu - problem s USB  (Přečteno 2410 krát)

M4rek

• Návštěvník
Kubuntu - problem s USB
« kdy: 16 Srpna 2007, 20:48:34 »
mam takyto problem: nainstaloval som si Kubuntu 7.04 a ked ho chcem spustit a mam v pocitaci USB kable tak nejde spustit napise nejaku chybu a po 5 sekundach restartne PC. Mam tam jeden usb kabel do ktoreho davam usb kluce, tlaciaren a modem (adsl 2622) ale tlaciaren bola vytiahnuta.  jednoducho spustit ide iba ked nie su uplne ziadne usb kable zastrcene. Neviete mi poradit pls co s tym robit ?

/aj ked som spustal kubuntu live cd robilo toto, v ubuntu to nerobilo

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
Kubuntu - problem s USB
« Odpověď #1 kdy: 16 Srpna 2007, 20:57:25 »
Prapodivná chyba. Rozdíl mezi Ubuntu a Kubuntu by měl být jen v desktopovém prostředí. Tedy:

1) Spadne-li to 5 vteřin po startu, opravdu je to během startu jádra, jak bych očekával?
1b) Při startu ti to vypisuje text, nebo zobrazuje logo (lze to vypnout, poradím jak)?
2) Ta chybová hláška je asi klíčová, zkus si ji vyfotit nebo zachytit scroll-lockem nebo nevímco a dej ji prosím sem.
http://www.vrattenamstat.cz/ | Buďme tolerantní k triviálním dotazům; neznamenají "neumím to najít", ale "nejsem si jist, že to je správná cesta".

M4rek

• Návštěvník
Kubuntu - problem s USB
« Odpověď #2 kdy: 17 Srpna 2007, 11:09:54 »
prave som zistil ze ked vytiahnem modem tak uz ide spustit, a ked ho potom zastrcim pri spustenom kubuntu a dam restart ide. Ale ked potom zapnem winXP a potom chcem znovu Kubuntu uz zase nejde len ked vytiahnem modem

boon

• Aktivní člen
  • *
Kubuntu - problem s USB
« Odpověď #3 kdy: 17 Srpna 2007, 11:14:46 »
Citace: M4rek
prave som zistil ze ked vytiahnem modem tak uz ide spustit, a ked ho potom zastrcim pri spustenom kubuntu a dam restart ide. Ale ked potom zapnem winXP a potom chcem znovu Kubuntu uz zase nejde len ked vytiahnem modem
Pokud vím (rodinný příslušník dělá v O2 operátora), ADSLka mají hrozné problémy s Linuxem. Když jim nějaký zákazník řekl, že má Linux, tak jim ADSL ani nenabízeli. Můžu se zeptat, co přesně používáte za modem?

Edit: Tak jsem ten modem našel podle označení 2622. http://www.microcom.cz/category.php?itid=105 je to on? Jestli ano, pak bych to viděl opravdu jen na malou šanci zprovoznění v Linuxu, neboť tenhle modem má občas problémy i ve Windowsu. Sám jsem vlastnil obdobný, instalace modemu byla stejná a jde o to, že modem musíte nainstalovat přes CD, aby fungoval, tzn zkusil bych to emulovat přes wine, ale dost pochybuji o tom, že by se to dalo takhle zprovoznit.
Ubuntu 7.10 GG  user, little Windows user (in shame)
C2Q 6600 (2,4 Ghz), 4Gb ram, Radeon HD3870 512mb

M4rek

• Návštěvník
Kubuntu - problem s USB
« Odpověď #4 kdy: 17 Srpna 2007, 12:28:15 »
ano je to ten modem adsl usb microcom 2622. ale nekde sem cital ze je nato nejaky vigor318 a ze se to da rozbehat aj v linuxe

boon

• Aktivní člen
  • *
Kubuntu - problem s USB
« Odpověď #5 kdy: 17 Srpna 2007, 12:43:08 »
Citace: M4rek
ano je to ten modem adsl usb microcom 2622. ale nekde sem cital ze je nato nejaky vigor318 a ze se to da rozbehat aj v linuxe
jooo, tak to opravdu nevím, to se musíš zeptat nějakých Linux guru :-). Já jen vím, že install těchhle modemů na Linux je opravdu velmi problematické a mě osobně se to nepodařilo zprovoznit ani na winech (tehdy 95, na xp už ano), natož v Linuxu. Dnes mám modem, který se připojí přes lanku do PC a vysílá wifinu. Je to bezproblémové, nemusím instalovat a jsem spokojen

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
Kubuntu - problem s USB
« Odpověď #6 kdy: 17 Srpna 2007, 13:18:10 »
k modemu jsem našel toto:
http://www.abclinuxu.cz/forum/show/100995

Co s problém s USB, to vážně nevím, to je nějaké divné...
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

boon

• Aktivní člen
  • *
Kubuntu - problem s USB
« Odpověď #7 kdy: 17 Srpna 2007, 13:29:39 »
takže pravděpodobně tohle http://www.rsw.sk/linux/adsl/index_sk.html ale nevim nevim. Každopádně jestli to půjde, rád bych věděl jak ( O2 zaměstnanci v rodině to ocení :-) )

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.