Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Vylévání srdíčka  (Přečteno 387867 krát)

Tomáš Břinčil

• Občanské sdružení Ubuntu ČR
  • Závislák
  • moje obrázky ↓
    • TomasBrincil.cz
Re:Vylévání srdíčka
« Odpověď #150 kdy: 17 Září 2010, 15:46:56 »
JJ přepsání předmětu je moje chyba.

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #151 kdy: 17 Září 2010, 15:51:35 »
Přesunutí schvaluji, jedno nicneřešící téma na ulevování by snad mohlo stačit.
Bohužel moderátor který toto slučoval se zřejmě uklikl a zvolil změnu topicu u všech příspěvků.
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

karlitos

• Stálý člen
  • **
  • Bioinformatics - solutions in-silico
    • homepage
« Odpověď #152 kdy: 17 Září 2010, 17:04:40 »

Proč se má politik na billboardu usmívat a mít kravatu?

ad 6) protože má nahrabáno, ukazuje, že je nóbl a běžným občanům se tím vysmívá  ;D

[politicky nekorektni]
Kazdy politik by mel mit kravatu a nejen na bilboardu. Aby lidi nemuseli slozite shanet provaz  ;)
[/politicky nekorektni]
Lenovo ThinkCentre A61 912073G
Athlon X2 5000+ 4GB RAM Nvidia Geforce 9500GT
Linux Mint 9 Isadora , Win7 64Bit

martin.h

• Aktivní člen
  • *
    • Fotografie v Linuxu
« Odpověď #153 kdy: 17 Října 2010, 19:16:54 »
K ubuntu jsem přešel cca před 2.5 lety. Přesněji, po různých pokusech s jinými distribucemi jsem zůstal u Ubuntu (syn používá Kubuntu). Přechod z win byl krkolomný, ale díky komunitě (foru) jsem se postupně prokousal všemi nástrahami. Dnes si neumím představit návrat k Billovi. Jsem obyčejný uživatel a v ničem se zbytečně nehrabu .... a taky vše nebo možná proto neřeším žádné problémy - žádné nejsou. Ale přeci jenom jsem musel z Ubuntu utéct. Musím říct, že to není systém pro lidi, alespoň ne pro obyčejné lidi, takové ty co jsou schopny si koupit Pc v třeba v nějakém obchoďáku.
Toto píšu po mojí dnešní kolizi s Ubuntu - nešlo mi jednoduše nainstalovat googleearth.
Abych to upřesnil. Po nějakém čase s ubuntu jsem pochopil že mi úplně nevyhovuje - našel jsem tedy pro mě, jako pro běžného uživatele jinou distribuci založenou na ubuntu. V jejím logu je něco jako "Od svobody k eleganci".
Instalace Ubuntu je sice rychlá a jednoduchá, ale ty "drobnosti" potom? Musím přidat nějaké nesmysly(repozitáře) do synapticu, neustále mě otravuje okno které chce heslo, některé programy nejdou nainstalovat jedním nebo dvěma kliknutím. Já vím, vše nadruhou stranu funguje, kodeky si přehrávač sám najde a nainstaluje, tiskárna funguje skoro okamžitě po připojení i síťová. Ale upřímně si neumím představit našeho souseda jak si přiveze ten PC z Makra, postaví na stůl a zvesela začne používat Linux.
Abych moc neodbočil. Zkusil přeinstalovat můj oblíbený Mint - Ubuntu 10.10sítkou. Všechno je super to musím přiznat, ale zase ty komediání formality aby se systém dal plně používat. Ten výše zmiňovaný googleearth není v centru softwaru nejsou ani další aplikace.... to stačí.
Vím že si poradím, stáhnu a nainstaluju ..... Jenom mi to nedá a musím říci, že ubuntu není pro obyčejné lidi, ještě ne. Ihned jak vyjde nová verze Mintu - přecházím. A proč? Mám ho jednoduše raději. Po instalaci je to jednodušší. Ubuntu má v motu něco jako svobodný software nebo tak, nekamenujte mě - v podstatě mě ta nějaká filozofie vůbec nezajimá. Když to bude fungovat klidně zaplatím, už mám nějaký linux software placený a podpořím i vývoj toho druhého distra. Už jsem se vyvstekal a jdu doinstalovat ten globus :-) Ahoj.
Athlon 5200+, 2GB, GeForce 8600, Linux Mint - Helena 64

macu

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #154 kdy: 17 Října 2010, 19:31:27 »
Citace
Musím přidat nějaké nesmysly(repozitáře) do synapticu
lepší přidat pár zdrojů do Synapticu a mít pak aktualizované programy než neustále stahovat exe soubory když výjde nová verze

Citace
neustále mě otravuje okno které chce heslo
že by třeba bezpečnost? chceš snad, aby si kdokoliv mohl s tvým systémem dělat co chce kdy se mu zlíbí? takhle jsi svým pánem a cokoliv si rozbiješ, je tvoje vina, ničí jiná

co se týče instalace kodeků atd...ubuntu prostě má takovou filozofii....pokud nevyhovuje, máš dalších XXX distribucí, které můžeš vyzkoušet....google earth přeci ve Win taky nemáš, taky jej musíš stahovat, to ti to činí takový problém stáhnout jeden blbý program?
PC: Intel i5-6600K, 16 GB DDR4 RAM, Intel 530HD, ASUS Z170 Pro Gaming, , 2TB Toshiba HDD Sata III DT01ACA200, Ubuntu 24.04 64bit, Gnome Shell 46
Ntb: HP Probook 650 G2, Intel Core I5-6300U, 8 GB DDR4 RAM, Intel Graphics 520, Ubuntu 25.04, Gnome Shell 48

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #155 kdy: 17 Října 2010, 21:25:54 »
Jj, ale ubuntu ma inu vyhodu ako dajake instalovanie programov bez hesla a to je komunita. Ta komunita ktoru nema ani mint ani win. :)
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

martin.h

• Aktivní člen
  • *
    • Fotografie v Linuxu
« Odpověď #156 kdy: 17 Října 2010, 23:49:08 »
Ano Ubuntu má asi největší komunitu, která poskytuje hodně informací. V podstatě jsem se nesetkal s neúspěchem ve foru. Ale jak jsem psal - v ničem se nehrabu = nic se nepokazí. Co se týče Linuxu Mint komunita je taky velká, ikdyž pouze v EN. Ale většina problémů se dá vyřešit pomocí komunity Ubuntu. A dle mého Mint má právě vychytaný to co v ubuntu chybí nebo otravuje (mluvím o sobě).

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #157 kdy: 18 Října 2010, 09:05:39 »
Hmmm...
No, mě taky vadí pořád zamykat barák a odemykat barák a tak pořád dokola.

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #158 kdy: 18 Října 2010, 09:30:03 »
Z jiného soudku: Já zase nechápu, proč po čtyřech letech, co zkouším Ubuntu, je vždy v Live CD nabídka "Aplikace, Místa" a půlka menu anglicky? Když bych překládal OS, ZAČAL bych u nabídky "Aplikace, Místa, Systém".
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Tomáš Břinčil

• Občanské sdružení Ubuntu ČR
  • Závislák
  • moje obrázky ↓
    • TomasBrincil.cz
« Odpověď #159 kdy: 18 Října 2010, 09:39:23 »
Z jiného soudku: Já zase nechápu, proč po čtyřech letech, co zkouším Ubuntu, je vždy v Live CD nabídka "Aplikace, Místa" a půlka menu anglicky? Když bych překládal OS, ZAČAL bych u nabídky "Aplikace, Místa, Systém".
Začni :)

BTW: to co řikáš jsou naprosto relevantní připomínky, ale...
(Nemusím to vyjmenovávat, mka to nastínil velice trefně)
« Poslední změna: 18 Října 2010, 09:41:03 od Tomáš Břinčil »

Sešívaný

• Stálý člen
  • **
    • Osobní stránky
« Odpověď #160 kdy: 18 Října 2010, 09:43:06 »

Protože se ty české překlady na CD nevlezly a musí se buď během instalace nebo později stáhnout? Myslel jsem, že je to natolik známá věc, že člověk s více než dvěma tisíci příspěvky tady na fóru to bude vědět  ;)

compaq

• Závislák
« Odpověď #161 kdy: 18 Října 2010, 09:43:35 »
Všechno je super to musím přiznat, ale zase ty komediání formality aby se systém dal plně používat.

Taky mě to štve a už jsem to sem i psal, že na čerstvě nainstalovaném Ubuntu "skoro nic nejde". Tento víkend jsem instaloval Mac Leopard a musím na obranu Ubuntu říct, že je to stejné, ne-li horší. První den holt člověk (u obou OS) stráví tím, že objevuje, co kde nefunguje a snaží se to doinstalovat. Osobně mi připadá, že do Ubuntu to ale potom leze pohodlněji.

Před časem jsem se marně snažil i vytvořit si nějaký "seznam balíčků" po instalaci Ubuntu... ale svět (a hlavně web) se mění a vždy ještě po týdnu dvou se mi stane, že někam kouknu či chci něco přehrát a to či ono chybí...
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

compaq

• Závislák
« Odpověď #162 kdy: 18 Října 2010, 09:46:49 »

Protože se ty české překlady na CD nevlezly a musí se buď během instalace nebo později stáhnout? Myslel jsem, že je to natolik známá věc, že člověk s více než dvěma tisíci příspěvky tady na fóru to bude vědět  ;)

Kdyby se tam vešlo jen pět slov, dal bych tam: Vyzkoušet, Nainstalovat, Aplikace, Místa a Systém. Uživatel si pustí LiveCD a MUSÍ mít dojem, že OS lze provozovat v češtině (pokud nám tedy jde o co největší rozšíření Ubuntu).

Nevím, jestli tomu počtu příspěvků zde na fóru nepřikládáte větší váhu než má. To že má člověk hodně příspěvků z něj automaticky nedělá nějakého nadčlověka, dokonce ani chytřejšího, než ostatní.

Co ale funguje spolehlivě: chválíte Ubuntu - karma jde nahoru, kritizujete Ubuntu - karma jde dolů.

:-)
« Poslední změna: 18 Října 2010, 09:50:58 od compaq »

Miloslav Škrha

• Aktivní člen
  • *
  • Hus na pravdu brus!
    • Sedačky rychle
« Odpověď #163 kdy: 18 Října 2010, 10:06:28 »
Mint fajn, ale zase tolik usnadnění oproti Ubuntu to není :-). Spíš bych udělal 2 verze Ubuntu (max svobodné cd - pro firmy), a Ubuntu (pro domácí uživatele... s kodeky, javou, skype, googleearth atd. a přidanými repozitáři)...

Pro toho kdo Ubuntu užívá už déle a kdo chce hledat ve fóru a na wiki, tak si poradí s výše napsanými věcmi lehce, ovšem naprosto čerstvý uživatel se s tím asi trochu potrápí.

Na druhou stranu uživatel, o kterém se tady bavíme se bude stejně tak trápit i s Windovs nebo Mack, možná ještě hůř :-)
« Poslední změna: 18 Října 2010, 10:28:00 od Miloslav Škrha »

compaq

• Závislák
« Odpověď #164 kdy: 18 Října 2010, 10:14:24 »
Spíš bych udělal 2 verze Ubuntu (max svobodné cd - pro firmy), a Ubuntu (pro domácí uživatele... s kodeky, javou, skype, googleearth atd. a přidanými repozitáři)...

V tomto případě bych se řídil většinou a to je domácí uživatel. Takže Ubuntu se vším všudy. Pro firmy a poctivce v nich bych tam dal návod v PDF, jak nepotřebné odinstalovat.
To jen když už tady tak tlacháme, jinak nějaký velký problém v tom nevidím ani tak, jak to je teď.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #165 kdy: 18 Října 2010, 11:20:38 »
martin.h: Instalovat přes Mint (u 10.04) novou verzi Ubuntu 10.10, tak to je trochu divočina, ne? Uvědomte si, že mají stejný základ, ale stále mají rozdíly, který mohou dělat problémy. Třeba ty, co jste popsal...

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

airlive

• Závislák
  • Linux User: 479151.
« Odpověď #166 kdy: 18 Října 2010, 11:54:55 »
No občas když mám divný nápady,tak si přidám nějaký buildservisí repa a pak končím po rebootu v konzolovým přihlášení,ale
tady mi smysl tohohle topicu uniká :-\
btw. a ona existuje nejake distribuce kde se nemusi nic delat pro prizpusobeni po defaultni instalaci ?? o.O
....toť otázka ;D
openSUSE Leap 15.1
Vivaldi: King of Browsers.
"Tón, kterým se hovoří v linuxových skupinách, je tvrdý, ale srdečný..."

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #167 kdy: 18 Října 2010, 12:01:51 »
Inak v 10.10 sa pri instalacii pyta ci chces nainstalovat aj kodeky a pod. . ;)
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

compaq

• Závislák
« Odpověď #168 kdy: 18 Října 2010, 12:21:53 »
Inak v 10.10 sa pri instalacii pyta ci chces nainstalovat aj kodeky a pod. . ;)

Tak to je krok vpřed. Opravil bych to takto:

Vše potřebné bude nainstalováno.
Nastavení změníte kliknutím na tlačítko "Upravit".
Storno        Upravit...        OK
« Poslední změna: 18 Října 2010, 12:39:01 od compaq »

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #169 kdy: 18 Října 2010, 12:36:12 »
Přátelé,
když už se tu tak vesel flejmuje, neodpustím si alespoň toto:
Kvalitní a spolehlivý operační systém dost dobře nemůže být vstřícný k "obyčejným" (BF) uživatelům, a to zejména proto, že tyto uživatele už jaksi bytostně obtěžuje cokoliv, co se nějakým způsobem snaží udržet systém bezpečný a konzistentní. Takže buď se sleví z bezpečnosti a bfu si pak budou moci vesele do svého počítače nahrávat kdejaký sajrajt, na který narazí na svém oblíbeném stahovacím webu, nebo se sleví z "uživatelské přítulnosti".
Už např. jenom to, že v případě potřeby práce s právy roota není vyžadováno heslo roota častěji než každých x minut je docela velká sleva z toho prvního.

martin.h

• Aktivní člen
  • *
    • Fotografie v Linuxu
« Odpověď #170 kdy: 18 Října 2010, 13:37:39 »
martin.h: Instalovat přes Mint (u 10.04) novou verzi Ubuntu 10.10, tak to je trochu divočina, ne? Uvědomte si, že mají stejný základ, ale stále mají rozdíly, který mohou dělat problémy. Třeba ty, co jste popsal...

Při každé instalaci nového systému nechávám kompletně přeformátovat HDD .
a ktomuto tématu -tak trochu jsem rád že toto téma rozpoutalo spoustu "zbytečných" příspěvku :-).
S Ubuntu jsem velice spokojený.... jo ještě mě napadá, že je docela problém s instalací nové verze nějakého programu do staršího distra. A nebo - zatím jsem to nepotřeboval, ale stále bych neuměl zkompilovat pro instalaci nejaký source - nebo jak se jmenují ty základní soubory.

phplus

• Stálý člen
  • **
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
« Odpověď #171 kdy: 18 Října 2010, 13:51:05 »
Mint fajn, ale zase tolik usnadnění oproti Ubuntu to není :-). Spíš bych udělal 2 verze Ubuntu (max svobodné cd - pro firmy), a Ubuntu (pro domácí uživatele... s kodeky, javou, skype, googleearth atd. a přidanými repozitáři)...

Pro toho kdo Ubuntu užívá už déle a kdo chce hledat ve fóru a na wiki, tak si poradí s výše napsanými věcmi lehce, ovšem naprosto čerstvý uživatel se s tím asi trochu potrápí.

Na druhou stranu uživatel, o kterém se tady bavíme se bude stejně tak trápit i s Windovs nebo Mack, možná ještě hůř :-)
Já nevím, všechno výše popsané samozřejmě mám, taky už jsem tady dost dlouho ale třeba GE 5.2. nefachčí, musíš přes googleearth-package a ještě použít starší balíček, to už je pro začátečníka docela problém ale je to možná licenční politika nevím.

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #172 kdy: 18 Října 2010, 14:11:46 »
Já nevím, všechno výše popsané samozřejmě mám, taky už jsem tady dost dlouho ale třeba GE 5.2. nefachčí, musíš přes googleearth-package a ještě použít starší balíček, to už je pro začátečníka docela problém ale je to možná licenční politika nevím.

Jen bych si dovolil poznamenat, že GE - pokud se nemýlím - nevyvíjí "tým Ubuntu", ale nějakej Google. Takže by asi bylo na místě si také u Googla stěžovat :-)

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #173 kdy: 18 Října 2010, 14:31:07 »
A keď už sme pri tom, keď chce človek Ubuntu pre Česko/Slovensko mal by siahnuť po greenie.Nie sú tam zbytočne preklady pre pakistan a podobne...ktoré žerú miesto na CD a namiesto toho GIMP.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

compaq

• Závislák
« Odpověď #174 kdy: 18 Října 2010, 14:37:42 »
Nie sú tam zbytočne preklady pre pakistan a podobne...

Ty nepoužíváš na zvláštní znaky přepnutí na pákistánskou klávesnici?    :-)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.