Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: aktualizace Thunderbirdu, Nokia E50 [vyřešeno]  (Přečteno 3904 krát)

Honza_82

• Návštěvník
    • Honzin.info
aktualizace Thunderbirdu, Nokia E50 [vyřešeno]
« kdy: 17 Srpna 2007, 17:04:46 »
Ahoj chtěl bych se zeptat na pár věcí jestli je to možné :-) Zkoušel jsem to hledat tady na fóru i internetu, ale nějak jsem se k tomu nedopracoval, takže:

1) bych se chtěl zeptat jak aktualizovat svůj thunderbird 1.5.0 na novější verzi - aktuálně tuším 2.0.0? Zkoušel jsem to přes nápověda -> zkontrolovat aktualizace, ale bohužel tato možnost mi je odepřena - nabídka nejde vybrat. Zkoušel jsem si stáhnout novou verzi přímo ze stránek mozilla, ale nějak nevím co s tím :-(

2) jak docílit toho aby se mi příchozí zprávy či RSS ukazovaly nějakou ikonou v hlavním panelu, abych vždycky když přijdu k PC po nějaké delší době nemusel maximalizovat samotný Thunderbird?

3) Bych potřeboval zjistit jestli je nějaká náhrada za PC SUITE pro Nokii, zkoušel jsem ji připojit ale nějak mi ji Ubuntu nenašlo :-(

A na závěr pár informací:

Ubuntu 7.04
Nokia E50 připojená přes USB kabel

Tak snad informace budou stačit ;-) Kdyby ne velmi rád doplním.

Taky díky za veškeré "po lopatě" vysvětlené návody!
« Poslední změna: 20 Dubna 2008, 13:53:11 od Anna Taliánová »

Ilja Iljič

• Návštěvník
aktualizace thunderbirdu, nokia E50
« Odpověď #1 kdy: 17 Srpna 2007, 17:45:52 »
1) Doporučuji použití skriptu z projektu Ubuntuzilla.
2) V GNOME pro oznamování došlých mailů v panelu bezvadně funguje rozšíření New Mail Icon.
3) Z repozitářů lze nainstalovat balíček Wammu. Ten by měl váš model podporovat.
« Poslední změna: 20 Dubna 2008, 13:47:04 od Anna Taliánová »

Honza_82

• Návštěvník
    • Honzin.info
« Odpověď #2 kdy: 17 Srpna 2007, 18:02:38 »
díky za info a ještě jsem zapomněl nějak dodat, že nějak neovládám AJ takže pokud by to šlo v češtině, popř. nějaký návod česky? :-)

Ilja Iljič

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 17 Srpna 2007, 18:30:41 »
1) Ze stránky http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=202789&package_id=241580 si stáhněte balíček pro svoji architekturu, nemáte-li 64bitovou, pak je to tento: ubuntuzilla-4.3.0-0ubuntu1-i386.deb. Po stažení dvojklikem naň spusťte grafickou instalaci. Po úspěšně dokončené instalaci zadejte v terminálu
Kód: [Vybrat]
ubuntuzilla.py -a install -p thunderbirdDále je třeba tu a tam postupovat podle anglicky psaných instrukcí či zodpovědět nějaku otázku, ale je to velmi triviální a intuitivní.

2) Ze stránky http://moztraybiff.mozdev.org/releases.html si stáhněte příslušnou verzi (pozor! - pro TB 1.5* a 2.0* jsou různé) rozšíření ve formátu .xpi a uložte si ji. V TB zvolte Nástroje-->Správce doplňků-->Instalovat... a místo, kam jste .xpi balíček uložil.

3) Zadejte v terminálu
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install wammu

Honza_82

• Návštěvník
    • Honzin.info
« Odpověď #4 kdy: 17 Srpna 2007, 19:03:05 »
tak wammu jsem nainstaloval a na ostatním se pracuje děkuji :-) jen by mě zajímalo co to ta ubuntuziila vlastně je? Jinak aktualizace thunderbirdu proběhala OK :-) teď ještě musím vyzkoušet to zobrazovací ikonu :-)

Ilja Iljič

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 17 Srpna 2007, 19:14:32 »
Projekt Ubuntuzilla = v pythonu napsaný skript, umožňující uživatelům Ubuntu Linuxu instalaci posledních verzí Firefoxu, Seamonkey a Thunderbirdu.
Více v angličtině na Ubuntu Forums: http://ubuntuforums.org/forumdisplay.php?f=251

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #6 kdy: 17 Srpna 2007, 22:19:33 »
S tím nadpisem si děláte srandu, že jo? Opravil jsem to, protože tohle jsou fakt blbé vtipy

Jinak téměř vyřešeno
« Poslední změna: 17 Listopadu 2007, 22:17:24 od Anna Taliánová »
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Honza_82

• Návštěvník
    • Honzin.info
« Odpověď #7 kdy: 17 Srpna 2007, 22:22:33 »
nevím fakt co máte na mysli! myslíte ten Thunderbirt místo thunderbird? Tak sem se překlepl, nevím proč z toho dělat takovou melu? Ale jestli je to něco víc tak se omlouvám :-(

Jinak prográmek Wammu asi není to pravé ořechové co jsem hledal :-( Není v nabídce něco jiného?

Díky
« Poslední změna: 20 Dubna 2008, 13:49:20 od Anna Taliánová »

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #8 kdy: 17 Srpna 2007, 23:08:12 »
Pokud to byl překlep, pak v pořádku a já se omlouvám
Přišlo mi to jako úmysl (písmena jsou kus od sebe)

Co na Wammu nefunguje?
« Poslední změna: 17 Listopadu 2007, 22:18:24 od Anna Taliánová »

Honza_82

• Návštěvník
    • Honzin.info
« Odpověď #9 kdy: 18 Srpna 2007, 08:47:43 »
no představoval jsem si větší správu telefonu, něco jako v PC SUITE; ne jen možnost nahlížení do zpráv, kontaktů a kalendáře..., ale i třeba možnost editovat složky a soubory které v telefonu jsou, přidávat a odebírat další. Mimoto mi to sice MT našlo, ale pak už to komunikovat nějak nechtělo :-(
« Poslední změna: 17 Listopadu 2007, 22:19:03 od Anna Taliánová »

Honza_82

• Návštěvník
    • Honzin.info
« Odpověď #10 kdy: 26 Srpna 2007, 09:45:23 »
No tak jsem se díval na to wammu podrobněji a nefunguje tam nic, protože to nepodporuje telefon :-( Takže jsem v pasti :-( Nebo máte někdo ještě nějaké řešení?

Ilja Iljič

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 27 Srpna 2007, 08:35:49 »
Mně se pro můj telefon (Nokia 6070) povedlo kromě wammu ještě jakžtakž rozchodit KMobileTools. Ani jedna varianta však zatím není bezvadná a zcela bezproblémová a zejména ani jedna neumožňuje synchronizaci kalendáře, což ale pro kalendáře ve standardním .ics formátu neumožňuje ani Nokia PC Suite.

Nikdy se mi nepodařilo řádně zprovoznit (x)gnokii, to ale ani v nejmenším neznamená, že nemá cenu to zkusit.

Kandy či gnome-phone-manager asi nejsou tím, co hledáte.

Honza_82

• Návštěvník
    • Honzin.info
« Odpověď #12 kdy: 27 Srpna 2007, 09:11:10 »
tak líbil by se mi nějaký program, který mi dovolí se spojit s telefonem aspoň tak, abych ho viděl v PC a mohl do něj přidávat a odebírat soubory (něco jako funkce dalšího disku) instalovat aplikace asi nepůjdou :-( a pak něco na synchronizaci - nejlépe s Thunderbirdem.
No necháme se překvapit, třeba nás páni programátoři překvapí :-)

Máte taky někdo stejný mobil jako já? A jak to řešíte? Přes WIN? :-(
« Poslední změna: 20 Dubna 2008, 13:50:31 od Anna Taliánová »

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #13 kdy: 27 Srpna 2007, 15:59:10 »
Citace: Honza_82
tak líbil by se mi nějaký program, který mi dovolí se spojit s telefonem aspoň tak, abych ho viděl v PC a mohl do něj přidávat a odebírat soubory (něco jako funkce dalšího disku) instalovat aplikace asi nepůjdou :-( a pak něco na synchronizaci - nejlépe s Thunderbirdem.
No necháme se překvapit, třeba nás páni programátoři překvapí :-)

Máte taky někdo stejný mobil jako já? A jak to řešítě? Přes WIN? :-(
Já osobně takovéto věci neřeším (nemám rád chytré telefony, synchronizace a podobné "prasečiny") ale kdybych měl, pak bych si pomocí VMWare nebo VirtualBoxu nainstaloval Windows a dělal bych to přes ně...
« Poslední změna: 20 Dubna 2008, 13:51:06 od Anna Taliánová »

Ilja Iljič

• Návštěvník
« Odpověď #14 kdy: 27 Srpna 2007, 15:59:30 »
No, já část toho, co potřebuju, totiž zálohování kontaktů, sms, etc., řeším přes Wammu, a když se zrovna náhodou vzpěčuje, pak přes KMobileTools. Pokud potřebuji uložit fotku, spouštím (nerad) VirtualBox a v něm Nokia PC Suite. Pokud jde o synchronizaci kalendáře, to nemám vyřešené, kalendář z PC mám synchronizovaný s GoogleCalendarem a zrovna (jelikož mě to dost pálí) experimentuji s tím, že se jej snažím přes Goosync synchronizovat s telefonem, leč nějak se to zatím nedaří. Budu zkoušet dál, a přijdu-li na něco pozitivního, dám vědět.
« Poslední změna: 20 Dubna 2008, 13:51:59 od Anna Taliánová »

Honza_82

• Návštěvník
    • Honzin.info
« Odpověď #15 kdy: 27 Srpna 2007, 17:28:41 »
Citace: jakub.lucky
Já osobně takovéto věci neřeším (nemám rád chytré telefony, synchronizace a podobné "prasečiny") ale kdybych měl, pak bych si pomocí VMWare nebo VirtualBoxu nainstaloval Windows a dělal bych to přes ně...
tak já mám nainstalované Windows jako druhotný systém i kvůli jiným věcem, takže to jde tudy přes PcSuite, ale hledal jsem náhradu abych se mohl čím dál víc oprošťovat od Windows ;-)
« Poslední změna: 20 Dubna 2008, 13:52:32 od Anna Taliánová »

Dacker

• Návštěvník
« Odpověď #16 kdy: 30 Srpna 2007, 16:20:31 »
aktualizace Thunderbirdu :) super to sem presne hledal :)) mam :) a spokojenost :)
« Poslední změna: 20 Dubna 2008, 13:52:53 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.