Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: VOIP - ekiga,wengo a další kombinace?  (Přečteno 2965 krát)

luisah

• Závislák
VOIP - ekiga,wengo a další kombinace?
« kdy: 21 Srpna 2007, 19:55:12 »
Dobrý den, v poslední době jsem se vrhl na to co existuje kromě skypu.
Zjistil jsem několik zajímavých věcí, ale nikde jsem se nedozvěděl nebo nepochopil kompatibilitu jednotlivých prográmku jako jsou wengo, gizmo, ekiga, kphone atd.

1) Dá se volat z jednotlivých prográmků na jiné a s jakými podmínkami, pokud existují (předpokládám že vše je SIP)

2) Registroval jsem se u wengo, ekiga a freeworlddialup - mohu používat jakýkoliv účet u jakéhokoliv prográmku, nebo nikoliv. (předpokládám že registraci u freeworlddialup bude fungovat u všech SIP - tedy jak wengo, gizmo tak i ekiga a kphone.

3) Dále mi není jasné tzv. tel. číslo u jednotlivých registrací. Pokud chci zavolat musím uvést např. jen číslo, které mě bylo přiděleno u freeworlddialup nebo toto: luisah(111111)@fwd.com, luisah@ekiga.net nebo luisah@voip.wengo.fr (u wenga není žádné číslo - proč není, když ekiga i freeworlddialup nějaké číslo pošle)

4) U ekigy podle návodu z wiki mi nefunguje přihlášení - šel jsem přesně podle návodu, ale ekiga pouze píše, že registace nebyla uspěšná, počet registrací nula.

Prostě potřebuji s toho guláše informací, trochu vytřídit ty důležité a potřebné. Prosím o polopatickou radu, pokud z Vás někoho napadne ještě něco zajímavého, co by se mi mohlo hodit, pište. Nevím zda tyto 4 dotazy jsou všechny, který jsem chtěl napsat. Děkuji
« Poslední změna: 04 Října 2007, 20:08:45 od luisah »

Luban

• Závislák
VOIP - ekiga,wengo a jdalší kombinace?
« Odpověď #1 kdy: 21 Srpna 2007, 20:30:20 »
Já zjišťoval alternativy ke Skype, abych mohl především volat PC-PC, mezi různými OS a zadara.
http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=8320
Skončil jsem nakonec u Skype :(.
Volání do tel.sítě mám přes svého providera (zatím moc nevyužívám).

luisah

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 21 Srpna 2007, 20:45:21 »
Toto odkaz mě navedl právě na alternativy. Také potřebuje především PC-PC x win98 - linux. Skype na win98 jde tragicky, nebo spíše nejde a tak hledám něco jiného a především odpovědi na mé otázky - o alternativách bych už tak nějak věděl, ale nevím jak je zkombinovat.

reaper

• Aktivní člen
  • *
    • http://ronny.rammsteinfan.cz/
« Odpověď #3 kdy: 21 Srpna 2007, 21:22:06 »
ted zkousim gizmo a neni to spatne :-) ale nevim jak s tema win 98 :D ale jak se divam na web tak to podporu na win 98 nema :-/
IBM/Lenovo Thinkpad R61 14", Intel Core 2 Duo T7250 - 2GHz @ 800MHz, 2GB RAM, 160GB + 300GB HDD, Intel X3100 - Ubuntu 8.04

luisah

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 22 Srpna 2007, 11:29:43 »
Gizmo jsem taky vyzkoušel, je dobré až na to že nemá video - tak bych chtěl wengo popř. ekigu, kphone ale stále neznám odpověď na mé 4 otázky v prvním přízpěvku. Které jsou pro mě zatím nejdůležitější.
Na win 98 jsem chtěl gizmo, není tak náročné jako wengo, ale nepustí ani instalaci jelikož, jak jsi psal nemá podporu win 98. Na tomto počítači mě stačí pouze audio. Wengo sice také ne, ale funguje, ale po první zkoušce, nejde příliš dobře. Tak chci vyzkoušet něco jiného, méně náročného.

luisah

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 22 Srpna 2007, 15:00:51 »
Takže bod 4) vyřešen a ostatní jsem již částečně pochopil, ale stále nevím jestli funguje u ekigy přidání účtů od wenga, nebo fwd, abych mohl používat je např. jako implicitní. Ekiga mi píše 1 zaregistrovaný účet, avšak mám přidané právě od wenga a fwd, znamená to že je nemohu používat u ekigy a musím používat účet ekigy, nebo to zobrazuje pouze jako hlavní účet ekigy?

luisah

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 24 Srpna 2007, 11:53:46 »
Takže si sám odpovím:
1) Dá se volat na jiné, avšak např. wengo může volat pouze na účty wenga. To znamená, volající a volaný musí mít wengo nebo alespoň program kde si můžete přidat účet wenga(např. Ekiga- libovolný počet účtů). Podobné je to i s ostatními programy jako je např. Gizmo.
2)Přidávat účty a volat na jiné účty je možné pouze u prográmků, ve kterých se dá přímo vypisovat konktrétní účet, nejde např. u wenga - má pouze seznam, do kterého se dá přidat pouze účty od wenga. (pravděpodobně - někde na foru jsem našel že se dá připojit i na ekiga- nevím, nezkoušel jsem)
3)Účty jsou v podobě jmené@něco.com(net,fr)
4)Zřejmě to trvá delší dobu po registraci než se dá přihlásit s účtem ekiga (zkoušel jsem u dvou - trvalo to pár hodin, než se ekiga přihlásila a pak již bezproblémů)

Účet od wenga jde přidat takto (psal jsem na abc linuxu):
Takže si sám odpovím, pro ostatní:

1) Spusťte tento odkaz: http://ws.wengo.fr/softphone-sso/sso2.php?login=wengo_login@domain.com&password=wengo_short_password

Místo wengo_login@domain.com, zadejte svůj přihlašovací mail u wenga a místo wengo_short_password zadejte svoje přihlašovací heslo.

Otevře se vám stranka, kde budou pouze nějaké přihlašovací údaje pro SIP.

2) Nám stačí najít tuto část: d k="sip.auth.password" v="xxxxxxxxxxxx", Místo křížků tam budete mít své vygenerované heslo (nějaká čísla a písmena). Pouze toto heslo se zamění za Vaše přihlašovací heslo od wenga a vše funguje, skvěle. Máte svůj účet od Wenga v Ekize. Nepotřebujete žádná další speciální nastavení.

Př.:

Název účtu: Wengo

Registrátor: voip.wengo.fr

Uživatel: můj mail(přihlašovací u wenga)

Heslo: moje heslo (vygenerované xxxxxxxx)

Přihlášení pro autentizaci: můj mail(přihlašovací u wenga)

Realm/doména: voip.wengo.fr

časový limit pro registraci: 3600

Přihlášení u fwd pulver je stejné jako u ekigy, s jediným rozdílem za uživatele a přihlášení pro autentizaci je nutné uvést číslo, které obdržíte v mailu a při přihlášení na účet je taktéž uveden.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.