Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nestartuje GNOME  (Přečteno 1987 krát)

joshua

• Návštěvník
Nestartuje GNOME
« kdy: 21 Srpna 2007, 23:17:42 »
Zdravím,
dnes se mi stala malá nehoda s GNOME. Omylem jsem dal k odinstalování balíček, na kterém je nejspíš celé GNOME závislé. Všiml jsem si toho asi v půli a apt-get jsem zabil přes ^C.

Poté jsem znovu nainstaloval balíky, které byly odinstalovány a restartoval gdm. Přihlašování naběhlo v pohodě. Ale poté, co vyplním přihlašovací údaje, zmizí přihlašování a je vidět akorát kursor. Po boot splashi ani památky.

Nejspíš se odinstalování a opětovný nainstalování vymazali nějaké init soubory.

Děkuji za každou radu.

Vico.B

• Aktivní člen
  • *
Nestartuje GNOME
« Odpověď #1 kdy: 21 Srpna 2007, 23:48:39 »
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install ubuntu-desktopby mělo zpátky nainstalovat obsah ubuntu stejný jako po nové instalaci, takže by mělo fungovat i gnome. Zkoušel jste vytvořit nový profil? Třeba je chyba v něm (už se mi to stalo). V terminálu:
Kód: [Vybrat]
sudo adduser
Ještě nejsem tak starý abych si nechal vykat...

Toshiba Satellite M100-165, T2300, 2x2048, ATI X1400 powered by Ubuntu 8.04 Hardy Heron

joshua

• Návštěvník
Nestartuje GNOME
« Odpověď #2 kdy: 22 Srpna 2007, 10:59:59 »
Vico.B
Balík ubuntu-desktop mám nainstalovaný.
Uživatele jsem zkoušel přidat. Ale pokud jsem se pod ním přihlásil, opět to samé, co jsem popisoval na začátku, nezačaly se načítat jednotlivé služby GNOME.

Pavel Půlpán

Nestartuje GNOME
« Odpověď #3 kdy: 22 Srpna 2007, 11:08:41 »
Pokud zakladal novy uzivatelsky ucet a neslo to ani pod nim? To vidim czerne! :/

Zkusil jste zachrane Gnome?

joshua

• Návštěvník
Nestartuje GNOME
« Odpověď #4 kdy: 22 Srpna 2007, 11:29:00 »
diwoczaak
Moc děkuji, nasměroval jste mě tím správným směrem.

Poté, co jsem spustil bez problémů Záchrané GNOME, přišlo mi to divné. A zkusil jsem vybrat jako sezení GNOME. A to taky naběhlo bez problémů.

Takže jsem zjistil, že pes byl zakopaný v tom, že jsem měl v .dmrc nastaveno ako sezení defaultní. Avšak tím, že jsem předtím odinstaloval podstatnou část GNOME, tak ho apt vymazalo jako defaultní sezení a gdm nevěděl, jaké sezení vlastně to defaultní je, tudíž nespustil žádné.

Vico.B

• Aktivní člen
  • *
Nestartuje GNOME
« Odpověď #5 kdy: 22 Srpna 2007, 12:33:25 »
Nj, jednoduché řešení většinou člověka napadají jako poslední :D
Ještě nejsem tak starý abych si nechal vykat...

Toshiba Satellite M100-165, T2300, 2x2048, ATI X1400 powered by Ubuntu 8.04 Hardy Heron

Pavel Půlpán

Nestartuje GNOME
« Odpověď #6 kdy: 22 Srpna 2007, 12:35:17 »
Vico.B - Presne tak! A nekteri z nas u hledani nejjednodusich reseni prichazi casto o spoustu nervovych zakonceni. :D

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.