Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Uživatelské menu v MC  (Přečteno 1673 krát)

Michal Basl

• Návštěvník
Uživatelské menu v MC
« kdy: 03 Srpna 2007, 14:42:11 »
Na UbuntuServeru jsem si nainstaloval Midnight Commander (je to můj první linuxový server, tak mi MC celkem pomáhá při pohybu a editaci stroje), a rád bych si do Uživatelského menu dal třeba restart Apache apod. abych to furt nemusel ťukat.
Idea je asi dobrá, ale nemůžu najít jak si to menu zeditovat. Matně si pamatuju na doby podobných různých TotalCommanderů apod. v MS-DOS a tahle menu se dělala v externím souboru. Předpokládám že to bude obdobné, akorát ten soubor najít...

dIGIMURDER

• Aktivní člen
  • *
Uživatelské menu v MC
« Odpověď #1 kdy: 03 Srpna 2007, 19:10:43 »
/etc/mc.menu

alebo $HOME/.mc.menu

syntax je kusok zlozita ale ctrl+c a ctrl+v to vzdy riesi :D
Majte na pamati tri postatne veci. Su to tieto dve: Neklamat!

------------------------------------------------- to admin : pridaj medzi IM i SIP protokol ;) sip:digimurder@ekiga.net

Michal Basl

• Návštěvník
Uživatelské menu v MC
« Odpověď #2 kdy: 07 Srpna 2007, 09:20:30 »
Tak jsem ho našel v /etc/mc/mc.menu a udělal si tam takový řádek:

0   Restart Apache serveru
     $CMD /usr/sbin/apache2ctl restart

Když si to pak spustím, dojde k restartu Apache (alespoň se mi to tak jeví, změny v konfiguraci se projeví), ale nedostanu o tom hlášku na stavový řádek. Tam se objeví /tmp/mc-root/mcusrXYZ to XYZ znamená nějaká změť znaků.
Ale pokud si obdobně udělám restart ProFTPd, tak se mi normálně vypíše hláška o zastavení a startu služby.

Rozi

• Návštěvník
Uživatelské menu v MC
« Odpověď #3 kdy: 07 Srpna 2007, 10:22:44 »
buď si budeš muset upravit ten skript aby ti hlášku vypsal nebo použij /etc/init.d/apache2 restart
Ubuntu 7.04@HP 530 Core Duo / 2GB RAM / 80GB HDD
Don't feed the trolls!

Michal Basl

• Návštěvník
Uživatelské menu v MC
« Odpověď #4 kdy: 22 Srpna 2007, 08:12:13 »
No proto jsem chtěl využít menu MC abych nemusel pořád vypisovat ten dlouhej příkaz. Až bude vše vyladěno, nebudu ho muset používat skoro vůbec, ale teď restartuju celkem často.
A jak ten skript upravit nevíš?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.