Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: USB 1-10.3: rejected 1 configuration due to insufficient available bus  (Přečteno 1489 krát)

Sarka

• Host
Mám takovej problém, snažim se vychytat postupně všechny mouchy, co ten počítač má a tahle mě taky trápí docela hodně....

USB se po připojení nenačte. Mám USB klávesnici, USB myš, USB externí HDD se už ovšem nenačte, ani USB Flash disk....

Už jsem to jednou řešila s kamarádem, kterej mi poradil, ať napíšu nějakej příkaz a pošlu mu, co to vypsalo (tušim dmesg)

Ten důležitej řádek je tohle:

[ 3408.080000] usb 1-10.3: rejected 1 configuration due to insufficient available bus power

Myslela jsem, jestli by tomu ta šťáva nešla nějak připustit.... (když odpojim klávesnici a myš, disky se chytěj)

No, ale pak jsem se doslechla, že to není hardwarové (i když to teda vypadá, že je)...

Na Windows je pro to prý nějaký patch, který to opraví (což by mě sice taky zajímalo, protože kvůli "ostatnímu uživateli" tu jsou ještě windowsy), ale já bootuju vždycky do Ubuntu 7.04, takže bych to po potřebovala vyřešit tam.

Pro Linux jsem našla jako řešení tohle:

http://www.abclinuxu.cz/clanky/jaderne-noviny/jaderne-noviny-7.-6.-2006 (třetí článek)

Problém je ale v nutnosti celý ne zcela triviální postup opakovat... To už je pro mě jednodušší vnořit se za case, vytáhnout klávesnici i myš, zapojit Flashku, počkat až se chytí a pak znovu zapojit klávesnici a myš... (tak jsem si to teda nepředstavovala)

Nevíte někdo o nějakém lepším řešení? Mám tu těch USB zařízení poměrně dost a navíc mi dosluhuje tiskárna... až budu za nějaký čas pořizovat novou, určitě se už bude taky připojovat přes USB....
« Poslední změna: 11 Listopadu 2008, 12:57:04 od Anna Taliánová »

Sarka

• Host
USB 1-10.3: rejected 1 configuration due to insufficient available bus
« Odpověď #1 kdy: 30 Srpna 2007, 09:41:33 »
Navíc teda i s tim postupem mám krapet potíž, protože jediný, co najdu a příslušnym zařízení je:

Bus 001 Device 007: ID 04e8:0111 Samsung Electronics Co., Ltd Connect3D Flash Drive

tzn. mám číslo 1-?.7 (ta prostřední číslice mi chybí), ale nevadí... kouknu se, jaká být může:

sarka@bast:~$ ls /sys/bus/usb/devices
1-0:1.0  1-10.1    1-10.1:1.0  1-10.3  1-9:1.0  usb1
1-10     1-10:1.0  1-10.1:1.1  1-9     2-0:1.0  usb2

A nikde žádná sedmička....

Takže jsem ztracená :-(
« Poslední změna: 11 Listopadu 2008, 12:57:49 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.