Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: FF se sekne při kopírování většího množství dat po síti  (Přečteno 1613 krát)

XomboX

• Aktivní člen
  • *
Na svém desktopu mám čerstvou instalaci FF. Kdykoliv chci kopírovat nějaké větší množství dat (řádově stovky MB) po LANu (100mbit), tak se mi desktop zasekne. Je jedno jestli kopiruju z pocitace s WinXP nebo s FF.

Na notebooku se mi tohle jste nikdy nestalo.

Nevite v cem by mohl byt problem? Pripadne do jakych logu bych se mel podivat?
Asus A6JC-Q003, Ubuntu
Jabber: xombox@jabbim.cz
Ubuntu User number is #12210  Monday, applications choke Tuesday, Wednesday, RAID set's broke Thursday, let out the magic smoke but on Friday, I patch bugs Monday, my xorg conf is toast Tuesday, Wednesday, CPU roasts Thursday, it won't even POST but on Friday, I patch bugs

rejza

• Návštěvník
FF se sekne při kopírování většího množství dat po síti
« Odpověď #1 kdy: 05 Září 2007, 09:46:16 »
Nemuze byt problem treba s nedostatkem mista na disku? Jakou verzi pouzivas?

Jinak obvykle je lepsi pro stahovani velkych souboru pouzivat nejaky downloader, v linuxu napr gwget. Ma to predevsim tu vyhodu, ze lze stahovani prerusit a znovu pokracovat, aniz bych musel stahovat znovu vsechna data.

Volis

• Stálý člen
  • **
  • Impossible is nothing :o]
    • www.petrvolak.com
« Odpověď #2 kdy: 06 Září 2007, 07:23:38 »
Muj nazor je ze je to zapricineno diskem, tak na 80%.

- je mozne ze se prehriva? [ma dostatecne vetrani]
- nestiha casche
- jak je ten disk stary?
- upadl nekdy ci je po nejakem narazu, to by mohlo zpusobit miniaturni odchylku v presnosti hlavicky nebo vsech hlavicek
- vypinate vetsinou disk korektne, hlavicky stihnou vetsinou [nejlepe vzdy] zaparkovat na parkovaci casti disku..

|Tod by toto mohlo zapricinovat, neresil jsem tento problem jen jedenkrat..
Unix is Unisex :-]

Ubuntu User: 16398 || Linux User: 451118.

XomboX

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 07 Září 2007, 17:04:35 »
Aha, mozna s tim diskem mate pravdu. Disky na desktopu me zlobi odjakziva. Mel jsem asi 3seagate, vsechny jsem musel reklamovat (reklamaci vzdy uznali, prisel novy disk). Pred rokem jsem si poridil hitachi a zaroven presel na linux. Doufal jsem, ze mam po problemech.
Ale asi za me potize s desktopem muze zakladni deska, je jaksi nekompatibilni s diskama. Vim, zni to divne :-)

Neznate nejake diskove diagnosticke programy pro linux?Treba neco jako staricky notron disk doctor.

Prozatim jsem to vyresil s externim USB HDD.
Asus A6JC-Q003, Ubuntu
Jabber: xombox@jabbim.cz
Ubuntu User number is #12210  Monday, applications choke Tuesday, Wednesday, RAID set's broke Thursday, let out the magic smoke but on Friday, I patch bugs Monday, my xorg conf is toast Tuesday, Wednesday, CPU roasts Thursday, it won't even POST but on Friday, I patch bugs

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
« Odpověď #4 kdy: 07 Září 2007, 20:28:12 »
XomboX: pouzivam bud komplet precteni disku
Kód: [Vybrat]
sudo dd if=/dev/sda of=/dev/nullnebo s oblibou hdd regenerator (coz sice neni linuxova vecicka, ale je velmi ok)
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.