ja osobne mam proti ubuntu nektere zasadni vyhrady (viz. diskuse pod clankem na abclinuxu), ale nevidim to tak tragicky.
Ubuntu mam ale i presto rad a verim, ze se situace snad casem zmeni. Prijde mi skoda, ze za Ubuntu stoji spousta investovanejch prachu, ktere se "nalily" do Ubuntu jako distra a ne do vyvoje open-source jako takoveho..
Nechci nikoho prudit, ale svet open-source uz nejaky patek sleduju relativne peclive, proto mam nazor jasne vyhraneny a jako clen "Ubunti komunity" vidim svoji roli treba v tom, ze se nebudu bat rict svuj nazor, doufajic, ze se ke me pridaji i dalsi clenove a timto zpusobem se postupne behem mesicu a let Ubunti strategie zmeni k lepsimu (lepsimu dle meho nazoru).
PS. rozhodne se nechci nicim chlubit (a ani nemam asi cim), ale snazim se krome uzivani open-source i prispivat, protoze narozdil od markaS nemam prachy abych to delal takhle, takze jedine co mi zbyva je editor a delam to skrz nej.
Odmitam se tady na strankach Ubuntiho fora jakkoliv konkretne rozepisovat o nejakych prikladech -- google snad mame vsichni.. A kdyby se me nekdo zeptal prece jenom na nejake priklady, s klidem mohu rict:
kouknete se opensusi nebo fedori buildservice -- z tohohle neco open-source doopravdy ma.
az bude mit neco podobneho ubuntu, bude to super.. vyhrani-li se jeste vic, je mi lito, budu se muset poohlednout po jinem distru..
prosim nepopouzejte se. je to muj nazor. pristup k informacim mame vsichni a ja nepopiram, ze jsem v primem kontaktu s vyvojare open-source, kteri me ovlivnuji ( "$vyvojar_open-source" != "$vyvojar_ubuntu" ) ..