milhouse: Na své verzi textu nijak zásadně netrvám, jen chci, aby výsledek nebyl moc dlouhý, kostrbatý a hlavně dával smysl. Dále by neměl být chvástavý, jedná se přece o prosbu o pomoc. Výraz Svobodný software bych rozhodně nedával do uvozovek, zní to jako např. vysoká "spolehlivost" služeb (doplňte nedůvěryhodnou firmu). "Všechny lidi na celé planetě" je trochu nadbytečné, možná by stačilo "pro všechny". Poděkování na závěr, proč ne, to není nikdy na škodu. Hlavně stručnost.
K verzi od Jakuba: "jeden harmonický celek" je jak z televizní reklamy na oplatky. Že naše práce pomáhá lidem objevovat Linux, je jasné už z hlavního sloganu. Protože se plakát obrací i na uživatele jiných distribucí, nemá asi smysl je lákat na dělání Ubuntu lepším. Lepší je myslím naznačit, že pomocí s Ubuntu se pomůže i celému GNU/Linuxu jako takovému. To o duchu Ubuntu se mi líbí.
A teď to hlavní, Tux v logu Ubuntu.
To je přece smysl a vtip celého plakátu. Pokud to není zřejmé, udělal jsem něco špatně a výsledek nefunguje. Vysvětlím tedy záměr tak, jak měl vyjít: Z loga (tedy Ubuntu, distribuce) září světlo, naznačující průchod někam jinam (jiného světa, motiv brány, červí díry, teleportu, co já vím čeho ještě). Z něj vykukuje přátelsky vypadající Tux, přirozený obyvatel těchto (pro mnohé jinak těžko dostupných) končin. Prostě Ubuntu otevírá vstup do světa GNU/Linuxu pro všechny, tudíž by mohlo být v zájmu linuxáků Ubuntu trošku pomoct. Bez dobráka Tuxe ten motiv trošku vypadá, jako kdyby ty tři stylizované postavičky z loga daly dohromady tři třetiny nadkritického množství štěpného materiálu.