Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: OO vs. KOffice  (Přečteno 1291 krát)

Profesorx

• Návštěvník
    • http://profesorx12.blogspot.com
OO vs. KOffice
« kdy: 14 Září 2007, 22:42:04 »
Naistaloval jsem si Ubuntu nasledne pote Kubuntu a jelikoz mam problem v Kubuntu problem s rychlim stastem z OO (jine tema) proto jsem se rozhodl vyzkouset KOffice ale mam 2 dotazy:
1) umi Sesit ulozit dokument jako .xml? Vim ze ho umi otevrit ale v nabidce Sesitu pro ulozeni to neni.
2) take mam problem se zobrazovanim znaku v dokumentech .doc a .xml z dokumentu vytorenych v OO ve Win, nevite cim to opravit?

Poborskiii

• Aktivní člen
  • *
OO vs. KOffice
« Odpověď #1 kdy: 15 Září 2007, 00:34:37 »
KOffice má stále dost nedokonalé export/import filtry, jak na ODF, tak na DOC/XLS i u dalších formátů. Nějaké zlepšení se očekává až s KOffice2, u ODF určitě (bude jako nativní), u MS formátů snad. Další problém je, že sám OOo nezapisuje ODF korektně podle ISO normy, a KOffice, který se jí snaží držet, některé dokumenty z OOo pak nepřečte ideálně. Prostě s konverzí formátů je v KOffice stále problém.
S tím kódováním nevím, v KOffice jsem totiž nenašel možnost, jak by se dalo u souboru kódování nastavit ručně.
OS: Kubuntu 15.10 64bit, KDE 5, Qt 4.8.6/5.4.2, Nvidia 352.30
PC: ASUS M5A99X EVO, AMD FX-4300, RAM Kingston 2x4 GB DDR3 1600 MHz,
SSD Kingston V300 120 GB, HDD Seagate NAS 3TB (ST3000VN000), VGA ASUS Nvidia GeForce GT 440 Silent, Monitor Dell U2412M, skříň Coolermaster Sileo 500

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.