Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Je Ubuntu "LINUX"?  (Přečteno 10456 krát)

rejca

• Návštěvník
Je ubuntu "linux"?
« Odpověď #25 kdy: 18 Září 2007, 11:31:03 »
Citace: radek66
Podívej se někdy do firmy která má několik Maců a zeptej se jich, co je k tomu vedlo. Emoce to obvykle nejsou ;)
Já myslel praktické hlavně kvůli pozdější rozšířitelnosti - přeci jenom já vždy kupuji počítač na delší dobu :).

Přiznávám se, že ohledně Maců nemám skoro žádné informace - jen ten líbivý a kolikrát i minimalistický vzhled (s ohledem na místo) a informace, co se člověk sem tam dočte :).

mAXxZ!

• Aktivní člen
  • *
Je ubuntu "linux"?
« Odpověď #26 kdy: 18 Září 2007, 11:43:09 »
nemám apple rád, ale v USA bych si ho za tu cenu asi koupil, ale tady ? :D to je výsměch, cena je naddimenzováná našim platům a za tu cenu nedostanu nic co bych nesehnal v o 5-10 tis. levnějším notebooku, navíc u applu i výměna ram je složitá operace a v mac servisu to stojí slušný prachy :D Systém MAC OS X bych řekl není žádná spása není pro něj moc aplikací, ale teď se chystá prej nová Office od MS do MAC OS X. Ale viděl jsem učitele s Macbookem a jako ve virtuálu měl WXP a jeli mu rychlejc než na normálních kompech ve škole a to je co říct zase takový shity tam nemáme :D Ale opravdu se mi líbí jakými efekty disponuje MAC OS X ale toho lze pod linuxem též dosáhnout jen by musela ATI konečně vydat FGLRX s AIGLX podporou :D
Acer Aspire 5101ANWLMi

Tomáš Kubíček

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.foto-reklama.cz
Je ubuntu "linux"?
« Odpověď #27 kdy: 18 Září 2007, 11:45:00 »
Citace: radekhulan
Citace: tkubicek
mě stál 20000,- je to milá a malá tichá krabička a i když to není málo
Za tu cenu jsi mohl mít nejen zaostalou krabičku, ale rovnou celý notebook:
http://www.czechcomputer.cz/cat_tree.jsp?bpath=Notebooky%5C15%22%5CCore+Duo
No já vím, že jste velice známý svými až militantními antipatiemi proti Macu, ale i proti Linuxu a opěvováním Windows. Nebudu zkoumat, co za nimi je, takže asi nemá smysl polemizovat...

Není nic jednoduššího, než se jít zeptat do většiny grafických studií, tiskáren atd... nejen v ČR, ale i po světě, které jedou na Macu, jaké jsou jejich důvody, když by mohli ušetřit a koupit tam PC s Windows. Sám jsem v takovém studiu v tiskárně dělal několik let a vím, jak se ta špičková PC s Win po čase chovaly...(a to říkám přesto, že Win používám a mám je i na svém Macu:-)
------------------------------------------------------------------------------------
Intel Mini Mac 1,83 Ghz, 2 GB RAM, MAC OSX 10.4.11, virtuálně XP přes Parallels Desktop; dual boot OpenSuse 11 Gnome a Win XP na AMD SEMPRON,  Ubuntu 8.04 na AMD k7
http://www.foto-reklama.cz

nettezzaumana

• Host
Je ubuntu "linux"?
« Odpověď #28 kdy: 18 Září 2007, 11:54:11 »
Hry typu Civilization IV či Age of Empires III dost zásadně rozvíjí logické a analytické a koncepční uvažování a plánování. Rozhodně je lepší hrát podobnou hru než se učit příkazovou řádku a řešit problém, který by zakoupením Windows za 2.500 Kč neexistoval.
uff.. to je sila.

..delam do it celej zivot ac jsem zamerenim psycholog (nedostudovanej) a tohle je "smrtonosny blabol"! Radku, pokud vedete podobne reci zadarmo, "panbuh s Vami.."

ps. ja osobne menim cas od casu zamestnani kvuli tomu, ze rad prichazim na nove pozice, kde me donuti ucit se nove veci a ja potom citim, ze ziju -- nedementnim, mozek mi funguje. Je to tezko popsatelny pocit.. ted napriklad stojim pred ukolem, kdy se musim do 6 tydnu naucit na dobrou uroven web-development (php + html), kterymu jsem se dosud nevenoval a 6 hodin phpka denne dela divy.. nejde to popsat..

nasmazino (her) mam az dost a ty takhle rozhodne nefungujou -- ty akorat vypatlavaj..
a co se tyce deti -- ee? tech mam (patrne narozdil od Vas) kolem sebe az dost a jakmile se v mladi utrhnou ze retezu a zacnou si rozvijet "mysleni" timto zpusobem, je s nima konec..

radek66

• Návštěvník
Je ubuntu "linux"?
« Odpověď #29 kdy: 18 Září 2007, 12:03:36 »
Citace: rejca
Já myslel praktické hlavně kvůli pozdější rozšířitelnosti - přeci jenom já vždy kupuji počítač na delší dobu :)
To firmy samozřejmě taky. Jinak přidat disk není problém a vyměnit RAM taky ne. Víc není potřeba.

fritzek

• Aktivní člen
  • *
Je ubuntu "linux"?
« Odpověď #30 kdy: 18 Září 2007, 12:58:25 »
Rozhodně je lepší hrát podobnou hru než se učit příkazovou řádku a řešit problém, který by zakoupením Windows za 2.500 Kč neexistoval.
S tim nesouhlasim. Prikazova radka je logicka a tim padem rozviji logicke mysleni. Podle me je to vetsi zahul na bednu, nez nejaka civilizace(Hral jsem jenom Civilizaci 1, ale to mnohokrat. Vazne super hra). A nejaky argument o penezich?? Ja mam licenci na Windows XP, Windows 2000 a take si mohu legalne nainstalovat Vistu. Presto ani jeden z techto systemu nepouzivam. Neni to z toho duvodu, ze bych se orgasticky ukajel pri psani jadra, ale proto, ze mina Linuxu prace s PC pripada mnohem prijemnejsi a myslim, ze je i efektivnejsi. Vim, ze tvuj nazor je takovy, ze to neni "objektivne" mozne, ale ja ten pocit zkratka mam a neseberes mi ho.
P4 2.94GHz / 1024MB RAM / NVidia 6600 256MB / 80GB Seagate / DVB MSI Megasky / Leadtek Winfast 2000 / LENNY
NB Centrino Duo / 1024MB RAM / Intel 945GM / Intel wifi 3945ABG / Intel ethernet 100 VE

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
Je ubuntu "linux"?
« Odpověď #31 kdy: 18 Září 2007, 14:27:59 »
k Macu - je to jednoznacne najspolahlivejsi a najvymakanejsi system, aky na trhu vo finalnej podobe je! To sa popriet neda - potvrdili by to nielen dizajneri, grafici, ale aj hudobne studia...

Radek Hulan
Daj si sam sebe taku malu otazku, preco si vobec zavital na ubuntu.cz a preco sa stale castejsie vracias...Neni to nahodou tym, ze si tu stretol fajn, slusnych a k veci diskutujucich ludi, namiesto roznych zvieratiek na W game forach? Nemyslis, ze je to trochu aj tym, ze ti ludia tu su tvorivi a ze pracuju na linuxe?? Ono ja niesom moc silny v prikazovej riadke, ale medzi riadkami viem citat dobre! Prisiel si s tym, ze si zacal vykladat o tom, jak je linux oproti Win. nedokonaly, poukazoval si na to, na ono...ale v podstate si sa bavil a chcel si posobit ako taky rozvratny zivel - poznam viac ludi co maju rovnaky konicek. V poslednom case si trochu zmiernil a dokonca si uz zacal i pochlebovat...Neni to nahodou tym, ze sa tu zrazu citis dobre?? A nemyslis  si, ze je tak nahodou tym Ubuntu - linuxom? Skalnych linuxakov, ktori tu radia novackom si zaradil medzi ludi bez akehokolvek socialneho prinosu...aky socialny prinos maju Windows- gambleri? Tak nas prosim ta neoblbuj s tym, ake su akcne hry pozitivne pre rozvoj osobnosti a vyser sa uz na to neustale znevazovanie linuxu oproti W. my sme sa tu myslim vsetci SLOBODNE rozhodli pre toto distro a asi vsetci pochadzame z windowsackych rad - takze trochu vieme o com je rec! Prajem ti pekny den.
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

Pavelp

• Host
Je ubuntu "linux"?
« Odpověď #32 kdy: 18 Září 2007, 15:36:21 »
Citace: akeem
dokud ma ubuntu jadro jake ma, je to linux :) vzniklo jako distribuce, ktera chce beznym uzivatelum praci s linuxem zprijemnit, ucinit ho lehce nastavitelnym a spravovatelnym i lidem, kteri za pocitacem netravi pulku dne....jestli se to nekomu nelibi, ze z tohoto duvodu obsahuje snadnou grafickou instalaci, restricted drivers manager a podobna "klikatka", pak nechapu proc si nevybere jinou distribuci a ma potrebu na forech tuto distribuci shazovat...patrene pujde o takove individua, jake popsal pan hulan
Gut, souhlas. Ono to zase s tim klikanim a lehkym nastavovanim neni az tak horke, ale Canonical udelal velky kus prace na driverech a detekcich, ty prachy jsou z toho videt.  On totiz Linux ma vynikajici motor a slusnou prevodovku ale -az doposud - horsi mechanickou cast a kastli (primery, to je moje). A to nejde dat do pucu bez penez. A to je taky jeden z jeho hlavnich nedostatku.
Mmch. ac nerad, musim castecne souhlasit s radekhulan, ze se jedna o zpusob prubehu puberty.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.