Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Probuzení ze sna? Zase ta informovanost!  (Přečteno 25041 krát)

ADIO45

• Stálý člen
  • **
  • snažím poradit...nezáleží na karmy ale snahu :)
    • Dráčkovo herní doupě
Probuzení ze sna? Zase ta informovanost!
« Odpověď #50 kdy: 24 Září 2007, 21:08:29 »
mám dojem že nepsal...diky ale vistu nechci  ;) *100*
Toshiba L505 - iCore-3, ATI Radeon HD, 4GB ram,500GB  + Win7 s virtual Ubuntu
Neumím psát česky. Jsem sluchově postižení...

Pavelp

• Host
« Odpověď #51 kdy: 24 Září 2007, 21:11:21 »
Hase:
""Ja mam o10 rokov ako ty ""

je to vic, nebo mene ?

allij

• Návštěvník
« Odpověď #52 kdy: 24 Září 2007, 21:13:28 »
nemohu souhlasit s hase.win používám jak v práci tak doma a nemám nejmenší problé o kterých ty píšeš.Schválně testuji windows na trojské koně a virus na stránkách o kterých vím ,že tam jsou.Když je dobře nastavený antivir a zabezpečení systému tak nevidím problém trojhmatu.Už i můj vnuk a manželka ví ,že nemají klikat na každou kravinu .Ubuntu mám rád a Mandrivu nenávidím kvůli jejich politice repozitářů.Linux beru jeko výzvu a takové mé odpočinutí od stereotypu windows.Nesnáším výkřiky Linux je rulez
Acer Aspire 5710z 102G16Mi0ú/T2080/2GB/160GB Widows Vista Premium, brzby přibude Ubuntu 7.10.
Všeliké kvaltování toliko pro hovado dobré jest.
Jan Ámos Komenský

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #53 kdy: 24 Září 2007, 21:16:20 »
Citace: allij
nemohu souhlasit s hase.win používám jak v práci tak doma a nemám nejmenší problé o kterých ty píšeš.Schválně testuji windows na trojské koně a virus na stránkách o kterých vím ,že tam jsou.Když je dobře nastavený antivir a zabezpečení systému tak nevidím problém trojhmatu.Už i můj vnuk a manželka ví ,že nemají klikat na každou kravinu .Ubuntu mám rád a Mandrivu nenávidím kvůli jejich politice repozitářů.Linux beru jeko výzvu a takové mé odpočinutí od stereotypu windows.Nesnáším výkřiky Linux je rulez
Asi som ale zabudol napisat, ze linux ma oproti W bavi! To bude asi to hlavne... :)
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

allij

• Návštěvník
« Odpověď #54 kdy: 24 Září 2007, 21:20:01 »
Asi som ale zabudol napisat, ze linux ma oproti W bavi! To bude asi to hlavne... :)
Holt každý máme to svoje.
Acer Aspire 5710z 102G16Mi0ú/T2080/2GB/160GB Widows Vista Premium, brzby přibude Ubuntu 7.10.
Jan Ámos Komenský

Pavel Půlpán

« Odpověď #55 kdy: 24 Září 2007, 21:23:02 »
Presne tak... :cool:

Pavel Půlpán

« Odpověď #56 kdy: 24 Září 2007, 21:30:36 »
Citace: nazir
Asi to bude o tom, jak zodpovědně se člověk k počítači chová.  Pokud se chová jako prasátko, nesmí se divit, že tam má chlíveček, že... ;^)
Nj... ale co kdyz to prasatko s tim chliveckem vola, ze mu nejde to a to. To dokaze servisaka pekne vytocit. ;)

Pavel Půlpán

« Odpověď #57 kdy: 24 Září 2007, 21:35:44 »
Servisák řekne "prasátko, otřes se" a penízky se sypou.  Já to vidím jako velké plus... :^)
Z toho ma radost mozna tak zamestnavatel. Ne servisak, kerej ma kupu jiny prace. :D No ale asi to moc vztahuju na sebe. :)

allij

• Návštěvník
« Odpověď #58 kdy: 24 Září 2007, 21:35:51 »
Ubuntu mám rád a Mandrivu nenávidím kvůli jejich politice repozitářů.
Mandrivu už sice opouštím, ale přesto mne zajímá, co Vám její repozitáře udělaly zlého?
Nenávidíte se snad na ně, že komerční sw umístili na klubovní zdroje, kam se dostanou jen platící členové?  
Ale no tak...

Jinak, co se týče těch emotivních řečí o tom, jak měl někdo ve windows problémy s viry (zavirovaný počítač?  Neznám, nikdy jsem s viry ani spyware problémy neměl.), crackováním (čti: kradením) aby ušetřil, nebo s tuhnutím počítače -- to celé mi příjde jako z jiného světa.  
Asi to bude o tom, jak zodpovědně se člověk k počítači chová.  Pokud se chová jako prasátko, nesmí se divit, že tam má chlíveček, že... ;^)
jasně jenom platrící členové.Kde ja ten linux ,ta svoboda a free
Jan Ámos Komenský

sirkubador

• Aktivní člen
  • *
    • http://minastir.ic.cz
« Odpověď #59 kdy: 24 Září 2007, 21:38:51 »
allij(předminulý příspěvek) - na tom něco bude.

Mně osobně právě vyhovuje jednak vytržení ze stereotypu a jednak právě ona věc, že je radost a zábava pracovat s linuxem, těšit se na nová vylepšení skoro každý den, dívat se, jak to funguje, učit se "novinkám", o kterých jsem si nechával v okýnkách jenom zdát (třeba milá drobnůstka - kopírování kolečkem) a hrát si. Pro mě není vůbec důležitý fakt, který systém je objektivně lepší, protože pro mne je nejlepší "ten můj" systém, ke kterému jsem si vytvořil snad až osobní vztah svými zásahy dovnitř, pocit, že systém není jen něco studeně řadového, co má každý druhý a u každého druhého to vypadá stejně, snad vyjma wallpaperu je, zní to divně, opravdu hřejivý. Jde o to, že co si člověk neudělá sám, z toho nikdy nevytěží 100%, protože má svoje nápady a chtěl by je realizovat, usnadnit si práci svým způsobem, vše si přizpůsobit po svém.

Vím, zní to zvláštně, ale můžu jednoznačně označit "můj linux" v přeneseném slova smyslu jako svůj domov, i když vím, že ostatní mají třeba bazén, velkou zahradu, 4 koupelny a sporťáka v garáži. Přesto mi tento pocit nemůže nikdy žádný jiný systém dát(v současné době, kdy se spíš po této scéně rozkoukávám).
"A simple, lightweight linux distribution" (64-bit)

allij

• Návštěvník
« Odpověď #60 kdy: 24 Září 2007, 21:49:53 »
to: sirkubador máš pravdu.Konečně jeden člověk který pchopil podstatu debaty .Řekl jsi to věcně a jasně.
Jan Ámos Komenský

radek66

• Návštěvník
« Odpověď #61 kdy: 24 Září 2007, 21:56:47 »
Hlavně kluci nezapomeňte na původní téma debaty...

MiBo

• Stálý člen
  • **
  • hello world
« Odpověď #62 kdy: 24 Září 2007, 22:00:32 »
Ale vždyť to přesně ta svoboda je!  
Oni na to mají plné právo (a asi i k tomu mají povinost, mají s majiteli práv na ten komerční soft nějaké smlouvy).  
Vše, co zveřejnit mohou (a je toho drtivá většina), je ve volně přístupných repozitářích, tak v čem vidíte problém?
Pokud bysme chtěli být úplně všichni free, asi bysme nepoužívali non-free ovladače od nvidie a ati/amd...
Tohle bude asi o odlišném přístupu.  Někdo (já :^)) v mixování free, non-free a komerčního softu nevidí problém, pokud mu to něco přináší, pro jiného je to ideologický problém, či co...
Non-free ovladace jsou saaaakkkkkkkkrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaa velky problem, odporuji prave tomu, ze muze vzniknout neco jineho na stejnem hardwaru, odporuje samotne myslence svobodneho softwaru na to moc neco zmenit, kdyz to chci delat jinak, podobna tolerance by vedla k tomu ze tu bude dalsi windows a ne svet svobodneho softwaru.

sirkubador

• Aktivní člen
  • *
    • http://minastir.ic.cz
« Odpověď #63 kdy: 24 Září 2007, 22:16:57 »
2radek66: Ale ono to neprimo souvisi - to jsou argumenty, které by třeba mohly být pádnější, resp. mohly by určovat lehce odlišný než technický způsob přesvědčování nelinuxáků/boření mýtů. Protože právě technické argumenty běžní lidé jenom tak snadno nevezmou(styl - nojó, je to bezpečnější, ale když mně to stačí a mají to všichni). Ale to z toho lze dostat jen s námahou, takže ok, zpět k tématu :)
"A simple, lightweight linux distribution" (64-bit)

radek66

• Návštěvník
« Odpověď #64 kdy: 24 Září 2007, 23:22:20 »
to sirkub:
Já si myslím že mýty tady nemají co do činění, proti Linuxu se veřejně žádná negativní kampaň nevede - ba naopak. BFU je jedno, jestli Win nebo Nix. On akorát chce, aby tam fungovalo všechno co sousedovi. Viz můj příspěvek o aplikacích.

Kdyby se zdálo, že se Linux málo šíří mezi lidem, vzpomeňte si na dlouhou cestu cestu Firefoxu, než se stal respektovaným prohlížečem (a stále ještě nemá vyhráno), jak moc se snaží OOo a o úspěchu FF si může nechat jenom zdát. A to jsou jenom dva blbý programy :D

Tomáš Kubíček

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.foto-reklama.cz
« Odpověď #65 kdy: 25 Září 2007, 08:04:03 »
Citace: radek66
to sirkub:
Já si myslím že mýty tady nemají co do činění, proti Linuxu se veřejně žádná negativní kampaň nevede - ba naopak. BFU je jedno, jestli Win nebo Nix. On akorát chce, aby tam fungovalo všechno co sousedovi. Viz můj příspěvek o aplikacích.

Kdyby se zdálo, že se Linux málo šíří mezi lidem, vzpomeňte si na dlouhou cestu cestu Firefoxu, než se stal respektovaným prohlížečem (a stále ještě nemá vyhráno), jak moc se snaží OOo a o úspěchu FF si může nechat jenom zdát. A to jsou jenom dva blbý programy :D
S tím souhlasím. BFU je opravdu jedno, na jakém systému bude dělat...pro něj je rozhodující, aby mu fungovaly aplikace, na které je zvyklý. Vídím to u dcery, které jsem hodil na PC Ubuntu...je to v pohodě, i když sama by si ho asi těžko ponastavovala a postahovala, aby jí sloužilo pro přehrání jakékoliv muziky, nebo videa z netu...ale pokud bude chtít použít nějaký prográmek, co mají holky ve škole, nebo hru, tak má smůlu...a v tu chvíli, jí argument o bezpečném systému asi nepřesvědčí. Reakce kolegů v bývalé práci byla podobná...je to hezkej systém a spustím si na něm normálně Photoshop, QuarkXpress, nebo Corel? Ne? Aha...No bohužel musím taky dodat, že mám v síti asi 4 PC s Win 98, Win2000 a WinXP a 2 Macy. Pokud se ale člověk chová i k Win trochu rozumně (aktualizace, freeantivir, antispyware, pravidelné čištění disku, registrů a defragmentace, používání osvědčeného softwaru ) tak mi fungují několik let naprosto spolehlivě bez nutnosti reinstalace.
------------------------------------------------------------------------------------
Intel Mini Mac 1,83 Ghz, 2 GB RAM, MAC OSX 10.4.11, virtuálně XP přes Parallels Desktop; dual boot OpenSuse 11 Gnome a Win XP na AMD SEMPRON,  Ubuntu 8.04 na AMD k7
http://www.foto-reklama.cz

Czario

• Stálý člen
  • **
  • skill :: passive-llama
« Odpověď #66 kdy: 25 Září 2007, 10:12:49 »
re: "No a jak to dopadlo? Jeden jeji kamos ji jedinou vetou dokazal presvedcit o opaku. Veta znela v tom smyslu, ze Linux je pro bezne uzivatele na nic! A ze ma doma instalacku Windows, tak ji ji klidne okopci."

Hmm a neni to trochu nelegální? :-D

Pavel Půlpán

« Odpověď #67 kdy: 25 Září 2007, 10:46:35 »
Citace: Czario
re: "No a jak to dopadlo? Jeden jeji kamos ji jedinou vetou dokazal presvedcit o opaku. Veta znela v tom smyslu, ze Linux je pro bezne uzivatele na nic! A ze ma doma instalacku Windows, tak ji ji klidne okopci."

Hmm a neni to trochu nelegální? :-D
Sice je, ale kdyz uz si piratstvi pochvaloval i Bill Gates... :D

Czario

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #68 kdy: 25 Září 2007, 11:17:31 »
Mno že by stačilo tudle větu odrovnat větou, že když už windows, tak legálně, protože člověk pak nikdy neví, kdo zaklepe na dveře a MS legálnost systému kontroluje a nelegálním systémům neumožňuje plnou podporu.. (záplaty atd..)
Myslím, že překlopení debaty na buď nelegálně MS nebo legálně linux by v daném případě bylo efektivní. Udělat bububu a pustit pár klipů o potírání pirátství... :-)
(musí se naně tvrdě)

jinak podle mě stejně chňapla po windows jenom proto, že tam je ICQ s těma ulítlíma hrama. :-D  
Když by normálně používala firefox, OO a komunikovala přes jabber, tak by jí to bylo jedno co bude mít za systém, hlavně že tam jsou ty aplikace který chce...

radek66

• Návštěvník
« Odpověď #69 kdy: 25 Září 2007, 11:38:12 »
komunikovala přes jabber
jenom mám takovej pocit, jestli i "icq via jabber" není trošku nelegální

Honzin

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #70 kdy: 25 Září 2007, 11:46:37 »
Citace: radek66
komunikovala přes jabber
jenom mám takovej pocit, jestli i "icq via jabber" není trošku nelegální
je, ale kdyby mělo být všechno podle podmínek, tak na icq musíš mít Windows a ICQ oficiálního klienta...

Czario

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #71 kdy: 25 Září 2007, 12:16:07 »
radek66: já nemyslel transportovat ICQ do jaberu, ale jí přetransportovat na komunikaci čistě jabberem :-D (zbravit se ICQ)

ono pro přechod na linux je ideálná uživatel, který používá firefox, komunikační protokol jabber, OO a třeba gmail.  proněj se přechodem nic nezmění snad jen absence antivirových programů atd..

Czario

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #72 kdy: 25 Září 2007, 12:18:41 »
v podstatě uživatel používající IE, originální klient ICQ s hrami které hraje, outloct, office a instaluje si windowsácké hry je pro přechod na linux absolutně nevhodný (de to, ale ten kdo přesvědšuje musí být fakt dobrý řečník, kvalitně to vysvětlit a nesmí mít nějakého kokurenta s víše popsanou větou :-) )...

Pavel Půlpán

« Odpověď #73 kdy: 25 Září 2007, 12:51:05 »
... ale ten kdo přesvědšuje musí být fakt dobrý řečník, kvalitně to vysvětlit a nesmí mít nějakého kokurenta s víše popsanou větou ...
Nevim jestli jsem dobrej recnik... :D Ono jde opravdu o to, jak jiz zminovaneho BFU presvedcit o tom, at zkusi Linux. Ono to asi jinak nejde, nez vzit ten notebook, pohrat si tam s dualbootem... a pak se uvidi. To v mem pripade bohuzel neslo, nebot zminovana neni z nejblizsiho okoli... :/

Edit: Ale co je tak otravneho pro BFU na tom, ze si stahne LiveCD a zkusiho nazivo bez rizika.

DevilMuF

• Aktivní člen
  • *
    • MuFí stránky
« Odpověď #74 kdy: 25 Září 2007, 13:27:02 »
Pokud je někdo přesvědčeny a prostě linux nechce (důvod není podstatný), tak mu to ani sebelepší řečník nevysvětlí. Jediný čeho se u takových lidí dá dosáhnout je, že odkývá cokoliv jenom aby měl od toho linuxáka pokoj.
Ubuntu 16.04 64bit Clevo W230SS

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.