Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém s Grube ještě jednou [vyřešeno]  (Přečteno 1760 krát)

zdelen

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 170
Problém s Grube ještě jednou [vyřešeno]
« kdy: 24 Září 2007, 12:14:51 »
V minulosti jsem se zde ptal na potíž se startem počítače. Myslil jsem si, že se vše vyřešilo, ale není tomu tak. Při startu někdy zůstane stát počítač za tabulkou s možnosti volby a hláškou Error Grube 18. Někdy stačí jeden restart, někdy nepomůžou ano 3-4. Jen vypnout počítač a znovu spustit. Jindy to najíždí normálně. Vzal jsem druhý dist, kde byly Windows, žádný Linux a instaloval znovu. Chová se to úplně stejně.
Mám amd3200, 1G RAM, 160GB HDD, FF aktualizované.

nettezzaumana

  • Host
Problém s Grube ještě jednou [vyřešeno]
« Odpověď #1 kdy: 24 Září 2007, 12:34:56 »

MiBo

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 750
  • hello world
Problém s Grube ještě jednou [vyřešeno]
« Odpověď #2 kdy: 24 Září 2007, 13:41:14 »
Citace: nettezzaumana
http://www.uruk.org/orig-grub/errors.html
google + 25sec casu.. v mene slusne spolecnosti se pise JFGI
No za to ty umis poradit!!!!

MiBo

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 750
  • hello world
Problém s Grube ještě jednou [vyřešeno]
« Odpověď #3 kdy: 24 Září 2007, 13:52:11 »
Citace: zdelen
V minulosti jsem se zde ptal na potíž se startem počítače. Myslil jsem si, že se vše vyřešilo, ale není tomu tak. Při startu někdy zůstane stát počítač za tabulkou s možnosti volby a hláškou Error Grube 18. Někdy stačí jeden restart, někdy nepomůžou ano 3-4. Jen vypnout počítač a znovu spustit. Jindy to najíždí normálně. Vzal jsem druhý dist, kde byly Windows, žádný Linux a instaloval znovu. Chová se to úplně stejně.
Mám amd3200, 1G RAM, 160GB HDD, FF aktualizované.
No nejjednodusi reseni je ze rozdelis disk tak ze das /boot na malou cca 200MB prvni primarni partisnu, ac mi zarazi, ze se tahle chyba objevovala spise na starsich pocitacich se spatnou podporou velkych disku a tak nez si s tim zacnes hrat s tim prerozdelenim, zkus omrknout bios a nastaveni disku napriklad vypnout autodekci (podle vseho prave ta stoji i za tou nahodou nekdy jde nekdy nejde) a nastavit rucne disky.

nettezzaumana

  • Host
Problém s Grube ještě jednou [vyřešeno]
« Odpověď #4 kdy: 24 Září 2007, 14:11:56 »
..4mibo >>
fixed .. ostatne si myslim, ze na takyto problem je JFGI casto lepsi nez spekulace jak z toho.. ono, kdyz si to tazatel vezme k srdci, mu to usetri nasledne 100 problemu dalsich

zdelen

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 170
Problém s Grube ještě jednou [vyřešeno]
« Odpověď #5 kdy: 24 Září 2007, 14:37:13 »
mibo>>
Děkuji za snahu pomoci. Večer se s tím pokusím něco udělat. Rada, abych se podíval na google mi moc nepomohla. Asi byla míněna dobře, ale jsem začátečník a tak nic moc. Spíš může několik podobných odpovědí odradit. Ideální by bylo, kdyby na dotaz odpovídal někdo, kdo ví jak poradit, než dokazovat tazateli jaký je blbec. Tvoje odpověď patří k těm prvním. Dík.

MiBo

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 750
  • hello world
Problém s Grube ještě jednou [vyřešeno]
« Odpověď #6 kdy: 24 Září 2007, 14:40:38 »
Citace: nettezzaumana
..4mibo >>
fixed .. ostatne si myslim, ze na takyto problem je JFGI casto lepsi nez spekulace jak z toho.. ono, kdyz si to tazatel vezme k srdci, mu to usetri nasledne 100 problemu dalsich
No promin, ale asi si mne nepochopil, podivej se poradne na stranku, kterou jsi doporucil, zjisti si k jake verzy GRUBU je a pak se koukni na spravnou dokumentaci a bude ti trochu jasnejsi co jsem chtel ric.

zdelen

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 170
Problém s Grube ještě jednou [vyřešeno]
« Odpověď #7 kdy: 24 Září 2007, 20:50:06 »
mibo>
Ještě jednou dík. Tvoje odpověď byla jasná. V biosu jsem zrušil automatickou detekci HDD a vše funguje jak má. Na Google jsem koukal před tím a stálo mne to více času, než 25vteřin. Nejprve zjistit co je JFGI a pak hledat. Našel jsem a nebyl moudrý. Tvoje rada pomohla a hned. Doufám, že mi Google pomůže v dalších 99 problémech.

 

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.