Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Posílání SMS přes program Krteček pod Wine [Vyřešeno]  (Přečteno 2977 krát)

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
Dobrý den,

chtěl bych na Xubuntu posílat SMS zprávy. Na Windows 2000 jsem to dělal přes Kubik Dreamcom, ale když ho spustím přes Wine, při zasílání SMS program "spadne" (do sítě T-Mobile - do Vodafone je to oki, do O2 nezkoušeno).

Na stránkách http://wiki.ubuntu.cz/Krte%C4%8Dek?highlight=%28krte%C4%8Dek%29 jsem se dočetl o programu Krteček. Nainstaloval jsem si ho, ale když ho chci jen spustit, tak mi "spadne". Přitom napíše chybovou hlášku: "FlashFiler: The alias references a directory that does not exist."

Nevíte prosím, v čem je chyba? Případně jak to zprovoznit? Nebo úplně nejlíp jak "donutit" Kubik Dreamcom, aby "nepadal"? Díky za odpovědi.
MB ASUS P5KPL/EPU - CPU Pentium(R) Dual-Core E5300 2600 MHz - RAM 4 GB DDR2 - GK GIGABYTE GeForce 8400 GS - OS Debian Stable (64bit)

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
Posílání SMS přes program Krteček pod Wine [Vyřešeno]
« Odpověď #1 kdy: 03 Června 2007, 22:56:45 »
Řešení vašeho problému neznám, bohužel...

Ale alternativou by mohlo být posílání sms přes Jabber...
Účet Jabber.cz dovoluje poslat myslím 25 sms na O2 a 25 sms na Vodafone denně...
T-mobile bohužel nefunguje...
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
« Odpověď #2 kdy: 03 Června 2007, 23:02:55 »
No právě. O Jabberu jsem četl, ale 1. tam nemám účet a 2. tam nejde T-Mobile. Díval jsem se na stránky Kubik Dreamcom, ale o verzi pro Linux neuvažují. Vypadá to, že budu muset asi bootovat do Windows, pokud nebudu chtít chodit na T-Mobile přes web. Ale divím se, že s Krtečkem nikdo jiný problémy nehlásil. No ale děkuju za snahu. Kdyby něco ještě někoho napadlo, prosím napište. Díky moc.
MB ASUS P5KPL/EPU - CPU Pentium(R) Dual-Core E5300 2600 MHz - RAM 4 GB DDR2 - GK GIGABYTE GeForce 8400 GS - OS Debian Stable (64bit)

Beetljuice

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 03 Června 2007, 23:28:24 »
Citace: albi
Na stránkách http://wiki.ubuntu.cz/Krte%C4%8Dek?highlight=%28krte%C4%8Dek%29 jsem se dočetl o programu Krteček. Nainstaloval jsem si ho, ale když ho chci jen spustit, tak mi "spadne". Přitom napíše chybovou hlášku: "FlashFiler: The alias references a directory that does not exist."
Nevíte prosím, v čem je chyba? Případně jak to zprovoznit?.......
Víme :) Stačí se podívat na soubor navod.txt, ketrý se ti taky rozbalil ... jde o to, že jsi si stáhl pouze opravný soubor, musíš stáhnout tento a po rozbalení do výchozího adresáře jej přepsat tím opravným. Pak jej spustíš normálně ;)
Aj dont spíík ííngliš :)

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
« Odpověď #4 kdy: 03 Června 2007, 23:43:39 »
Tak už jsem na to přišel, a sám, ale bylo to přesně obráceně: Stáhl jsem si jen archiv z 2.11.2006, ale nestáhl jsem si opravný soubor z 27.1.2007. Teďka už se to spustí. Musím to ještě otestovat, jestli to posílá na všechny operátory, a pokud ano, tak to bude super! Stejně ale díky za snahu pomoct a omlouvám se, že mi to nedošlo dřív.

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
« Odpověď #5 kdy: 03 Června 2007, 23:56:18 »
Tak otestováno, T-Mobile funguje perfektně, automaticky, což je bezva. Jsem moc rád, že i na posílání SMS na Linuxu existuje řešení. Teď ještě provést export/import telefonů z adresáře a bude vymalováno.

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
« Odpověď #6 kdy: 06 Června 2007, 17:54:31 »
Bohužel mi nefunguje import kontaktů přes CSV. Vůbec nevím proč. A nechce se mi ty všechny kontakty do toho překlepávat ručně. Asi jsem Krtečka přechválil.

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
« Odpověď #7 kdy: 07 Června 2007, 06:21:05 »
Tak vyřešeno. Problém byl v tom, že jsem importoval kontakty v Linuxu. Tam to špatně fungovalo. Když jsem ale nabootoval do Windows, tak ten import kontaktů v CSV proběhl bez problémů. (Asi to je tím, že Krteček je program primárně určený pro Windows.) SUPER!

paul.reloaded

• Host
« Odpověď #8 kdy: 26 Září 2007, 15:40:34 »
Já mám menší problém s kódováním češtiny. Vypisuje místo
ě -> ì
ř -> ø
č -> è.

locale:
LANG=en_US.UTF-8
LC_CTYPE="en_US.UTF-8"
LC_NUMERIC="en_US.UTF-8"