Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Je již čas přejít na GG? [vyřešeno]  (Přečteno 14541 krát)

Jony

• Stálý člen
  • **
Je již čas přejít na GG? [vyřešeno]
« kdy: 26 Září 2007, 20:09:06 »
Upgradoval jsem PC (MB, HDD, VGA, RAM) a rád bych se zeptal, zda je GG již dostatečně stable i pro "běžné" uživatele nebo mám raději opět nainstalovat FF?
« Poslední změna: 13 Prosince 2007, 21:18:49 od Anna Taliánová »

cinan

Je již čas přejít na GG?
« Odpověď #1 kdy: 26 Září 2007, 20:25:19 »
No pokial sa ti zda, ze je stabilne, tak si nechaj GG. Downgrade je zloztejsi nez upgrade
Blog-zapisky: http://blog.cinan.sk/

nick-db

• Návštěvník
Je již čas přejít na GG?
« Odpověď #2 kdy: 26 Září 2007, 20:33:23 »
2cinan
zle si ho pochopil ;-) on este gg nainstalovane nema.

gusty final ma byt tusim 18. oktobra.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Je již čas přejít na GG?
« Odpověď #3 kdy: 26 Září 2007, 20:36:20 »
Citace: Jony
Upgradoval jsem PC (MB, HDD, VGA, RAM) a rád bych se zeptal, zda je GG již dostatečně stable i pro "běžné" uživatele nebo mám raději opět nainstalovat FF?
Zkuste LiveCD, chvíli si s ním "hrajte" a uvidíte nakolik je na všem PC stable ;).

Jony

• Stálý člen
  • **
Je již čas přejít na GG?
« Odpověď #4 kdy: 26 Září 2007, 20:41:29 »
Jde o to, že to bude čistá instalace na nový HDD. Tudíž váhám, zda instalovat FF a "za chvíli" třeba přecházet na GG nebo do toho jít rovnou =)

O podporu Hw se nebojím (nic nestandardního  - CoreDuo, i945GC), spíš mi jde o celkovou odladěnost...

waterman

• Aktivní člen
  • *
Je již čas přejít na GG?
« Odpověď #5 kdy: 26 Září 2007, 20:44:32 »
Mno me se zda uz opravdu stable, na mem pocitaci jede bez problemu, nenarazil jsem zatim na zadny problem, vse jede pekne (mnohdy i lepe) nez ve feisty... Jedine problemy co me vadi jsou: jak nastavit v GG aby se numlock zapinal hned pristartu systemu(navod na wiki nefunguje pro GG) pote nefunkcnost zvuku pri zapnuti a vypnuti systemu a take chybejici 2 balicky pluginu pro CF, coz se vydanim stable verze a vytvorenim repozitaru na tuxfamily urcite zmeni... A jeste me nejede mplayer-mozilla, pri jedne aktualizaci se to nak pos*alo a mozila se tvari jako kdybych ten balicek nemel nainstalovany, pritom mam... Ale pokud by ti naky z tehle problemu hodne vadil, tak si tam nahod feisty, delej s ni pokusy.... a az vyjde gusy tak stahni uz jeji final verzi...
AMD Sepron 3100+; 1024MB RAM; ATI Radeon X800 GTO
Windows XP SP3 customized by Me!
iPhone 16GB Pwned!

Czario

• Stálý člen
  • **
  • skill :: passive-llama
Je již čas přejít na GG?
« Odpověď #6 kdy: 27 Září 2007, 11:06:04 »
Kdyby si se ptal na přechod z FF na GG tak bych ti rozhodně roporučil počkat na stable.
Ale vzhledem k tomu, že máš nový hardware, tak si natom podobně jako já. Před necelým měsícem mi přišel novej disk a nechtělo se mi instalit FF a pak přecházet na GG.. Rovnou sem stáhnul GG a nainstaloval a od té doby natom jedu..

Sem tam samozřejmě nějaké lehké problémy jsou, deně jsou aktualizace, někdy i přes 100MB. Jindy zase jen pár mega. Ale jede to v pohodě...
Co vím tak problém sem měl s připojení dalšího monitoru a nahození secuntarního rozšiřujícího monitoru. Mirror funguje bez problémů. Tadle chybka potřebovala obnovení xorg..
Pak my blbne vypínací applet tlačítko, nějak špatně reaguje.. Nějak pomalu.. nevim co to je, ale ctrl+alt+backspace mě hodí do přihlašovacího okna kde vypnutí neni problem.. ale nikdo oté chybě nepsal, tak bude jen umě..
šachy se nějak sekaj při tahu..
todle taky nevypadá ok:
             total       used       free     shared    buffers     cached
Mem:        743024     733396       9628          0      20156     314272
-/+ buffers/cache:     398968     344056
Swap:      1204864      31060    1173804
sem po upgradu ramky o 512MB byl zvyklej že sem neswapoval.. někde asi něco utíká.. možná firefox..
tilda mi nějak zlobí při automatickém spouštění se systémem(po vypnutí a zapnutí je v pohodě)..
nemůžu najít jak udělat 4 plochy. tam kde to bylo to už neni.
neni zatim tak rozsáhlá podpora, protože zatim se zde řeší potpora pro FF a GG problémy se neřeší...
při instalaci z livecd na uplně novej disk mi to špatně zapsalo fstab nebo MBR kdo ví a nechtělo mi to bootovat.. + gparted mi v livecd padal.. takže se to docela blbě opravovalo.
Jinak ostatní chybky jsou asi zatim skované nebo už opravené...
nahoď si live cd vyzkoušej a uvidíš..

Czario

• Stálý člen
  • **
  • skill :: passive-llama
Je již čas přejít na GG?
« Odpověď #7 kdy: 27 Září 2007, 11:07:35 »
PS: jestli máš starej disk, tak ho vrzni do kompa jako systémovej a těch pár dnů ještě vydrž na starym systému.  (ten systém by ty změny měl rozdejchat)

Quimby

• Návštěvník
Je již čas přejít na GG?
« Odpověď #8 kdy: 27 Září 2007, 11:46:16 »
mam GG uz dlouho a prakticky bez problemu. Zda se mi hodne stabilni.

rejca

• Návštěvník
Je již čas přejít na GG?
« Odpověď #9 kdy: 27 Září 2007, 13:25:17 »
starý disk je myšlen se starým OS :).

sirkubador

• Aktivní člen
  • *
    • http://minastir.ic.cz
Je již čas přejít na GG?
« Odpověď #10 kdy: 27 Září 2007, 15:47:36 »
2waterman: numlock po zapnutí v GG funguje. jenom je adresář gdm přímo v /etc , né v /etc/X11 , jako ve feisty. zbytek je stejný.

asi doplním wiki
"A simple, lightweight linux distribution" (64-bit)

Septyk

• Aktivní člen
  • *
Je již čas přejít na GG?
« Odpověď #11 kdy: 27 Září 2007, 17:19:58 »
Mě požád zlobí Compiz, když ho chci vypnout, tak mi zamrzne PC...takle,myší hejbat můžu, ale obraz stojí a klávesnice je mrtvá...Si počkám ještě na další betu :) Nevim jak je to teď, ale v tribe5 jsem měl problémy s ffmpeg, programy který ho využívali ho nemohly najít(o tom už jsem ale psal jinde).
NTB MSI ER710X-054CZ, AMD Athlon X2 TK-55 1,8GHz, 2GB DDR2 533MHz, ATI X1270, Atheros WI-FI, atd atd....Ubuntu 11.4

Jony

• Stálý člen
  • **
Je již čas přejít na GG?
« Odpověď #12 kdy: 27 Září 2007, 21:24:32 »
Díky za reakce, právě tahám betu GG =)... přes wifi... takže cca dvě hodiny a jdu instalovat =)

Citace: Czario
PS: jestli máš starej disk, tak ho vrzni do kompa jako systémovej a těch pár dnů ještě vydrž na starym systému.  (ten systém by ty změny měl rozdejchat)
... v podstatě jsem z těch starých komponent udělal kompl a jde pryč... tudíž disk už je čistě XP a na půl cesty k novému majiteli.

Citace: Septyk
Mě požád zlobí Compiz....
... díky za info... mě vyhovuje 2D GNOME =)... 3D zapínám jenom na "škádlení" AeroVistů =D
... navíc zatím pojedu jen s integrovanou Intel-kou, teprve až prodám ty staré díly, tak koupím nějakou rozumnou nVidii =)

min25

• Aktivní člen
  • *
Je již čas přejít na GG?
« Odpověď #13 kdy: 27 Září 2007, 22:01:23 »
Citace: waterman
Mno me se zda uz opravdu stable, na mem pocitaci jede bez problemu, nenarazil jsem zatim na zadny problem, vse jede pekne (mnohdy i lepe) nez ve feisty... Jedine problemy co me vadi jsou: jak nastavit v GG aby se numlock zapinal hned pristartu systemu(navod na wiki nefunguje pro GG) pote nefunkcnost zvuku pri zapnuti a vypnuti systemu a take chybejici 2 balicky pluginu pro CF, coz se vydanim stable verze a vytvorenim repozitaru na tuxfamily urcite zmeni... A jeste me nejede mplayer-mozilla, pri jedne aktualizaci se to nak pos*alo a mozila se tvari jako kdybych ten balicek nemel nainstalovany, pritom mam... Ale pokud by ti naky z tehle problemu hodne vadil, tak si tam nahod feisty, delej s ni pokusy.... a az vyjde gusy tak stahni uz jeji final verzi...
Dnes jsem vyzkoušel čerstvě stahnutou betu a zvuk při zapnutí a vypnutí systému opět nejde. Vypadá to že Gusty bude mit new feature a to start bez zvuku. Přece není normální aby tato chyba přetrvávala minimálně dva měsíce bez povšimnutí
Zajímavé je že v Kubuntu tato "vymoženost" není

Jiří :Kačer: Voseček

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
Je již čas přejít na GG?
« Odpověď #14 kdy: 27 Září 2007, 22:27:25 »
No, mně myslím na Tribe 5 zvuk normálně fungoval, ale nejsem si tím zcela jistý, nezdálo se mi tam nic divného, tak bych tipoval, že to byl ok.
Všechno co k životu skutečně potřebujeme, můžeme vcelku levně koupit, jen zbytečnosti jsou drahé. Hrajte frisbee - www.frisbee.cz

min25

• Aktivní člen
  • *
Je již čas přejít na GG?
« Odpověď #15 kdy: 27 Září 2007, 23:01:33 »
Citace: Kačer
No, mně myslím na Tribe 5 zvuk normálně fungoval, ale nejsem si tím zcela jistý, nezdálo se mi tam nic divného, tak bych tipoval, že to byl ok.
Já už si nejsem jistý jestli to fungovalo v Tribe 5 ale delší dobu stahuju updaty občas zkusím daily cd ale žádná změna. Dnes měla vyjít nová beta tak jsem se domníval že to bude opraveno. Jenom nechápu proč to v nastavení zvuku Gnome- test-přehraje správně nastavený login.wav ale při spuštění je ticho. S logout.wav je ten samý případ. Editací gdm.conf se mi spustí pouze zvuk (drum) před zadáním přihlšovacího hesla.

Jony

• Stálý člen
  • **
Je již čas přejít na GG?
« Odpověď #16 kdy: 28 Září 2007, 11:34:31 »
Tak a je to =)

... zatím vše proběhlo hladce (podpora HW)
... oblíbené aplikace doinstalovány (Firefox, Thunderbird, Audacity, k3b, k9copy, GnomeCommander,...)

Ve Firefoxu se mi moc líbila (plně funkční) instalace Javy a Flashe jedním klikem =)... další krok k uživatelské přívětivosti...

Možná by stálo za zvážení, zda rovnou do instalace nezačlenit lokalizační balíčky., když už si uživatel při instalaci vybere češtinu =)... Ubuntu by bylo zase o něco přívětivější =)

Jan Nekvasil

• Stálý člen
  • **
Je již čas přejít na GG?
« Odpověď #17 kdy: 28 Září 2007, 13:13:47 »
Tak jsem do toho taky šel „naostro“, a jede zatím hezky. Jen nevím jak se zbavit pípání speakru při stisknutí Backspace nebo Delete v Nautilu. Vypnutí systémového pípnutí nepomáhá.

Jo, a ještě jedna věc. Mám problém se odhlásit/rebootovat/vypnout z GNOME, ten dialog se prostě vůbec neobjeví a prostředí nereaguje. Musím restartovat X a udělat to z GDM. Použil jsem při instalaci stávající partion /home a uživatelský účet. U nově přidaného uživatele vše OK, tam to jde bez problémů. Předpokládám, že to má asi něco do činění se soubory ~/.Xauthority a ~/.ICEauthority, ale co?

A ještě jedna věc, kam zmizelo automatické podtrhávání pravopisných chyb? Chci je zpátky, zvykli jsme si na sebe, buhúúú... :(

eStar

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.linuxsoftware.cz/
Je již čas přejít na GG?
« Odpověď #18 kdy: 28 Září 2007, 14:28:02 »
Začínaji mě svědit ruce už bych taky upgradoval, ale u FF se mi upgrade v betaverzi moc nevyplatil, blblo jádro.

Jony

• Stálý člen
  • **
Je již čas přejít na GG?
« Odpověď #19 kdy: 28 Září 2007, 14:55:03 »
Citace: dratenik
Tak jsem do toho taky šel „naostro“, a jede zatím hezky. Jen nevím jak se zbavit pípání speakru při stisknutí Backspace nebo Delete v Nautilu. Vypnutí systémového pípnutí nepomáhá.

Jo, a ještě jedna věc. Mám problém se odhlásit/rebootovat/vypnout z GNOME, ten dialog se prostě vůbec neobjeví a prostředí nereaguje. Musím restartovat X a udělat to z GDM. Použil jsem při instalaci stávající partion /home a uživatelský účet. U nově přidaného uživatele vše OK, tam to jde bez problémů. Předpokládám, že to má asi něco do činění se soubory ~/.Xauthority a ~/.ICEauthority, ale co?

A ještě jedna věc, kam zmizelo automatické podtrhávání pravopisných chyb? Chci je zpátky, zvykli jsme si na sebe, buhúúú... :(
... v tom Nautilu mi to také pípá.. většinou používám GC, ale na tvůj podnět jsem to testnul

... ten dialog je u mne OK, ale byla to čistá instalace =) ... pouze jsem si přetáhnul dokumenty, své downloads, bookmarks z Firefoxu apod., žádná další nastavení z home jsem nekopíroval...

... kontrola pravopisných chyb, kde?

jirihuf

• Stálý člen
  • **
Je již čas přejít na GG?
« Odpověď #20 kdy: 28 Září 2007, 15:21:44 »
Taky cukám... pojďme tedy spolu vydržet..:-)
Have you tried turning it off and on again?

Jan Nekvasil

• Stálý člen
  • **
Je již čas přejít na GG?
« Odpověď #21 kdy: 28 Září 2007, 15:41:24 »
Tak ta kontrola pravopisu funguje v Gajimu, nefunguje (nebo není někde zapnutá) v Epiphany.

nettezzaumana

• Host
Je již čas přejít na GG?
« Odpověď #22 kdy: 28 Září 2007, 15:47:12 »
pouzivam ff a jsem zastancem nazoru, ze upgradovat az kdyz neni jina cesta.. ja osobne ani treba neupdatuju vsechno. pouze dle changelogu nektere "security" updaty -- pokud to funguje, neni co resit..
gg se klasicky obavam == z toho vypliva konec podpory pro ff a nutnost se hrabat v systemu s upgradem .. (kterej subjektivne nepotrebuju)

boon

• Aktivní člen
  • *
Je již čas přejít na GG?
« Odpověď #23 kdy: 28 Září 2007, 17:40:35 »
Citace: nettezzaumana
pouzivam ff a jsem zastancem nazoru, ze upgradovat az kdyz neni jina cesta.. ja osobne ani treba neupdatuju vsechno. pouze dle changelogu nektere "security" updaty -- pokud to funguje, neni co resit..
gg se klasicky obavam == z toho vypliva konec podpory pro ff a nutnost se hrabat v systemu s upgradem .. (kterej subjektivne nepotrebuju)
I dnes se zde můžete zeptat na cokoliv ohledně dejme tomu ubuntu 6.06 a poradí se vám zde tak jako tak, takže podpory bych se nebál, když ji stejně dělá jen komunita (pokud nemáte nějakou smlouvu s Ubuntu, ale pokud vím, Ubuntu placené verze nemá :-) )
Ubuntu 7.10 GG  user, little Windows user (in shame)
C2Q 6600 (2,4 Ghz), 4Gb ram, Radeon HD3870 512mb

nettezzaumana

• Host
Je již čas přejít na GG?
« Odpověď #24 kdy: 28 Září 2007, 17:46:03 »
4boon >>
Ma prvni Linuxova distribuce se kterou jsem se setkal byla na 4 disketach -- tenkrat me bavilo se v tom hrabat..
ted je muj jediny cil pouzivat svuj os vyhradne na praci. prechod na gg znamena hodinu meho casu a potencialni prostor pro reseni chyb vzniknuvsich updatem ..
ps. uz jsem premyslel, ze si dam u6.06 -- ale zatim jsem byl linej (ps. na svuj ntb jsem ubuntu nainstaloval v den sve registrace zde na foru a spravou systemu jsem stravil 2hod po instalaci a par minut sem tam v prubehu)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.