Tak ještě trochu jinak. Windows je placený operační systém, který je potencionálně nebezpečný, psal jsem o tom u sebe. Linux nemá tolik chyb a je to modifikovatelná záležitost, Windows nikolivěk. Windows XP nemá Nlite edition, kterou by si uživatel mohl nastavit před instalací. Expertní instalace zahrnuje nadneseně možnost volby, jestli chce někdo instalovat Solitaire nebo ne.
Web pro který bych rád články o linuxu je o tom, naučit lidi nekrást software, používat raději free variantu. Microsoft zase říká, raději si ukradněte Vistu než používat Linux.
Takže sečteno podtrženo, trvám na tom, že Linux je alternativa. Jak možností modifikace, zpětné vazby na vývojáře, je free většinou a existuje plno distribucí a každý si vybere to, co mu sedí. Možná to slovo každý chápeme jinak, ale nevidím důvod se přít o slovíčka. Já bych raději, aby lidi měli na počítači free software, žádné cracky a zvládli tam vše, co dělají na Windows. Hádat se o tom, kdo co vymyslel, nebo čí je co kopie je úplně lhostejné. Linux je upgrade v myšlení o svobodném výběru software si myslím. Až bude mít linux 90%, tak můžeme psát o tom, že Windows je alternativa Linuxu. A malou poznámku k Apple, nikdy jsem ho neměl, tak nebudu nic kritizovat, ale za 100 000 postavím místo toho 5 výkonných PC nebo pojedu na měsíc na dovolenou někam daleko. MAC OS je draze placený systém.