Udělal jsem, co jste mi poradil, cups se pod rootem v pohodě restartoval, ale dále se už nic nepodařilo. Dal jsem Add printer, pojmnenoval, ale žádné "hp no_device_found" jsem tam nenašel. Nicméně jsem tam našel HP psc 1200 series USB křížek 1, dal jsem "Continue" (pokračovat) a vyjela na mne tabulka s různými modely, žádný z nich ale nebyl ten správný ba ani podobný - byly tam HP Deskjet, Designjet, Laserjet, Photosmart, ale žádné PSC! Mám HP PSC 1210 (multifunkční zařízení). Dobře, zkusil jsem dát "nejpodobnější" model, ale pak to po mě chtělo to heslo zase. Ani root + heslo, ani já + moje heslo nepomohlo. Pochopil jsem, že bych měl být členem té skupiny, ale nevím, kde to nastavit, v Xfce jsem žádnou takovou volbu nenašel, v KDE je to úplně snadné, ale to si nebudu kvůli rychlosti instalovat. Předpokládám, že se to dá nastavit i jinak...
Jinak, existuje také něco jiného než ten z* CUPS, myslím, že jsem na Mandrivě měl cosi jiného bez problémů tisknuvšího. Stačilo zadat tiskárnu a bylo to, nic dalšího, žádné problémy...