Vůbec nechci nijak přehlížet názor této disksue, nicméně zrovnatak nelze přehlížet to, že úvodní příspěvek je mimořádně nevyvážený - a co je ještě důležitější, už je velmi problmatické hýbat např. s úvodní stránkou Firefoxu v Ubuntu 6.06, kde jsou popsané komunikační zdroje - mj. na český IRC kanál. A Ubuntu 6.06 je velmi odladěná distribuce s dlouhodobou podporou (3 roky) a neumím si představit zanášení zmatku novým uživatelům v tom, že by existovala možnost irc i jabberu najednou a z toho vyplývající problémy pro užiavtele, kteří by museli být na obou místech, resp. třeba jen na jednom z nich.
Tato diskuse bohužel měla přijít nejpozději tak před 3 týdny.
Nevyvazeny - napsal jsem ho tak, jak jsme se shodli na forum, ze nevyvazeny, to asi ano, ale ja bych z toho nedelal zadne drama a oficiality bych sem netahal - mne osobne nebavi. Jiste, mas pravdu, no ale tak co? Kazdemu vyhovuje neco jineho, ja zase nesnasim strohe a striktne vecne.
ad tezke hybat se strankou: zaprve by mne zajimalo jak moc, mozna mi neni znamo vse, ale mne to (z toho cos uvedl) zas tak desne nepripada, no a drobne stournuti, proc se nas taky nikdo nezeptal? Myslim, ze jako komunita do toho mame co mluvit...V cem je problem? Prepsat to? Vzdyt toho nemuze byt zas tolik, ne? Ostatne na ceske wiki to mibo psal, jak na to...
ad zmatek: ale kdeze, ten prave chceme regulovat.
Prakticky vzato, kdyz jsou vsichni na jabberu, na IRC jen nekolik lidi (co je beztak zaroven i na jabberu), tak myslim, ze to by udelalo mnohem vice skod, pokud dotycnemu zrovna nikdo neporadi, protoze tam zrovna nebude ani noha. J