Tak ja si sem taky prispeju.
1) Nemyslim si, ze drzeni 2 kanalu je rozumne. Nejsme zas tak velka komunita aby jsme se rozdelovali.
2) Byt pripojeny na dvou kanalech najednou je podle me akorat na to aby si v tom clovek udelal zmatek.
Takze ja bych byl pro jeden kanal. At uz Jabber nebo IRC
No a co se tedy tyka volby toho protokolu, tak vic sympaticky mi je jabber (vic se drzi fylozofie linuxu). GAIM neni jediny jabber klient a hlavne neni to "cisty" jabber, ale multiprotokolovy klient. To, ze vsechny ostatni ubunti fora jsou na IRC snad tak rozhodujici neni, nebo jestli se to musi pouzivat proto, ze to maj vsichni ostatni, tak si muzem smazat z disku linux a nainstalovat wokna, protoze ty maj taky vsichni ostatni (nechytejte me za slovo
).
A jeste jedna uvaha v prirode plati, ze kdo se dokaze prizpusobit, ten prezije. V tomhle pripade mi to pripada obracene. IRC kanal se nezrusi protoze s irc klientem se nepripojime na jabber. Kdezto Jabbel kanal je zbytecny protoze se s jeho klientem dokazu pripojit na irc.
Tak trochu jsem se nechal unest, ale treba to k necemu bude. Hlavne to nikdo neberte osobne