a to je prave to, ze to bude na dvou mistech. Na to nas neni dost. Ja jsem rozhodne pro sjednoceni. Ale to jestli to ma byt Jabber nebo IRC se musi poradne probrat. Svuj nazor na to jsem napsal, ty taky. A byl bych rad kdyby se k tomu byli dalsi pripominky s nejakym komentarem. Konec koncu to byl duvod vzniku tohohle vlakna.
Open Source je o možnosti výběru, proto bych jen velmi nerad direktivně určoval, co mají lidé používat za prokol na online diskuzi. Je fakt, že obecně je zaběhlé IRC, i třeba z toho důvodu, že není zapotřebí se někam registrovat, aby člověk mohl diskutovat.
Osobně preferuju IRC, protože mě to méně ruší od práce, můžu používat textového klienta (irssi) a hlavně visím na #gnome-debian@irc.gnome.org kvůli práci pro debian, kterou dělám.
Kanál #ubuntu-cz máme za Ubuntu Česko ve své správě a je jednotně komunikovatelný ze strany Ubuntu. To nicméně nebere nikomu právo používat Jabber.
Velmi nerad bych pak, aby došlo k nějakému tříštění komunity, kdy jedna půlka bude na jabberu, druhá na irc a navzájem si budou konkurovat.