Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace GG na čistý disk se nedaří  (Přečteno 2722 krát)

evil.cz

• Návštěvník
Instalace GG na čistý disk se nedaří
« kdy: 03 Října 2007, 18:29:15 »
Ahoj všichni,
kvůli katastrofickému stavu, do kterého jsem přivedl FF, jsem se rozhodnul nainstalovat GG na čistý disk a začít nanovo.
Včera jsem stáhnul GG Beta, vysmahnul na CDRW (kontrola média před začátkem instalace OK), ale nainstalovat se mi prostě nedaří.
Konečná je vždycky na 87%: "stahování jazykových balíků".
Nic se nestahuje, síť je v klidu a funkční, prostě to tam skončí a nic nedělá.
Instalátor pak jde pouze "ukončit", ale nejde spustit znovu, dokud ho nekillnu ručně v konzoli.
Předem díky za všechny rady vedoucí k úspěšné instalaci ;-)

vlasto

• Stálý člen
  • **
Re: Instalace GG na čistý disk se nedaří
« Odpověď #1 kdy: 03 Října 2007, 19:03:46 »
Zkus vypálit znova,7.04 se mně povedlo nainstalovat až třetí vypálene cd a bylo kontrolované.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #2 kdy: 03 Října 2007, 20:04:00 »
Ked instalujem 7.04 pri vypnutom internete tak tam mam tlacidlo preskocit po kliknuti nan sa preskoci stahovanie a instalacia pokracuje. Tebe sa tam nezobrazuje?
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

qUAKER

• Host
« Odpověď #3 kdy: 03 Října 2007, 21:05:40 »
odpoj GG pred instalaci od netu a pak nainstaluj jazykove balicky v nainstalovanem systemu..

Czario

• Stálý člen
  • **
  • skill :: passive-llama
« Odpověď #4 kdy: 04 Října 2007, 10:09:03 »
Pokud instaluješ s grafického režimu, zkus se podívat na zdroje softwaru a pokud je nastaven český kvůli české lokalizace, tak jej změň na hlavní.
Je nějaký problém s českými repozitáři...

evil.cz

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 04 Října 2007, 14:16:37 »
Ked instalujem 7.04 pri vypnutom internete tak tam mam tlacidlo preskocit po kliknuti nan sa preskoci stahovanie a instalacia pokracuje. Tebe sa tam nezobrazuje?

Ne, žádné tlačítko pro přeskočení tam není...

evil.cz

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 04 Října 2007, 14:20:05 »
Pokud instaluješ s grafického režimu, zkus se podívat na zdroje softwaru a pokud je nastaven český kvůli české lokalizace, tak jej změň na hlavní.
Je nějaký problém s českými repozitáři...

Ano, je to v grafice.
Tohle mne napadlo taky, že by v tom mohl být zakopaný pes...
Zkoušel jsem nastavit různé zdroje (nejen CZ, ale i hlavní) a zkoušel jsem to už v minulém kole, ale nezabralo (cca 3 různé pokusy, na víc jsem neměl čas, přeci jen to chvíli trvá, než se to prokouše na 87%...)
 :(

Jdu zkusit instalaci z nově vypáleného CD a když to nezabere, tak pak i s odpojeným internetem...

evil.cz

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 04 Října 2007, 17:32:48 »
Zkus vypálit znova,7.04 se mně povedlo nainstalovat až třetí vypálene cd a bylo kontrolované.

Tak pokus s druhým CD taky nevyšel.
Tentokrát jsem ale skončil na kroku 5 (?) instalačního dialogu, tj. průvodce rozdělní disků, který vůbec nenajel.
Začne "prohledávat disky", a na 53% se zastaví. Dialog jde opět zavřít, ale nástroj na dělení disků zůstává viset v paměti, nedaří se killnout a nejde tudíž znovu spustit, musí se rebootovat...

Jdu stáhnout Alternative Install CD, třeba bude větší štěstí.
Upřímně řečeno, být BFU, asi se už dávno nesnažím a instaluji něco jiného, co neklade takový odpor... ;-)

>>> Povedlo se to vůbec někomu nainstalovat jako čistou instalaci??

Czario

• Stálý člen
  • **
  • skill :: passive-llama
« Odpověď #8 kdy: 04 Října 2007, 19:47:46 »
>>> Povedlo se to vůbec někomu nainstalovat jako čistou instalaci??

Jo mě.. A na nově kupovanej disk. :-D
Ale já instaloval verzi Tribe 5

Zkus si mimo připravit hardisk. Naformátovat a rozdělit a pak to při instalaci propoj. A odpoj ten internet jestli to pomůže. Další věc, instaluj to v angličtině. A v nejhoršim nainstal tribe 5 a aktualizuj nebo FF a přemigruj na GG.

PS: kdyby jsi byl BFU tak si počkáš na stable verzi :-D

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #9 kdy: 04 Října 2007, 19:55:33 »
Jeej ja som BFU a cakam na stable. :-)
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

jirihuf

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #10 kdy: 04 Října 2007, 22:37:29 »
Já jsem měl podobnou zkušenost.. ale nikam jsem nespěchal a nechal jsem instalaci jet.. trvalo jí to asi tři hodiny, ale dojela..:-) sice mi vyplivla asi 2 hlášky, že něco nešlo nainstalovat, že to bude přeskočeno, ale systém funguje naprosto normálně a fachá jak má...
Have you tried turning it off and on again?

evil.cz

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 05 Října 2007, 09:29:23 »
Hm... > Tak alternative Install CD proběhlo OK, bez problémů a výrazně rychleji, vč. češtiny.

To je ta dobrá zpráva ;-)
Ta horší je, že přes grafická klikátka jsem nedonutil ke korektní spolupráci NVidia AGP 6200 + dva monitory, ale to už je "drobnost"... Jenže znepříjemňující život, protože na jednom monitoru už nejsem zvyklý pracovat, když potřebuju obhospodařovat virtualní stroje... ;-)
A taky se mi nějak nepodařilo rozběhnout kombinaci "restricted driver (nvidia)" + desktop BEZ efektů...
Uvidíme, zda se mi to podaří rychle vyřešit nebo raději koupím nový HW a budu doufat, že ubuntude problémů.
« Poslední změna: 05 Října 2007, 09:32:07 od evil.cz »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.