Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nenačte se X server [vyřešeno]  (Přečteno 2682 krát)

Kure

• Host
Nenačte se X server [vyřešeno]
« kdy: 03 Října 2007, 20:32:04 »
Zdravím,

jsem hlupák a zadělal jsem si na pořádný problém, daný mými znalostmi Linuxu. Jsem na Linuxu už 7 mesicu a zastesklo se mi po hraní. Tak jsem si pod wine rozběhal AOE2, jenže se mi strašně sekalo pokaždé, když jsem označil nějakou budovu nebo člověka/vojáka. Tak jsem si řekl, že zkusím nějakou hru přímo pod Linuxem a nainstaloval jsem si Glest. Ale úplně ten samý problém. Proto jsem si řekl, že přeinstaluju ovladače grafické karty. Mám Nvidii 5600, z nvidia.com jsem si stáhl drivery, přečetl readme a pustil se do toho. Vše proběhlo bez erroru, restart, logo Ubuntu a pak chyba...nejde načíst X server. Najede nějaký grafický režim, jako při instalaci ovladačů a v něm spousta slov, ale hlavně toto:

Citace
X server selhal
Error: API mismatch: This Nvidia component has version 100.14.19, butthe Nvidia kernel module's does not match. Please that the kernel modul and all Nvidia drivers components have the same version

Teď jsem na LiveCD a mám instalační CD. Je nějaká možnost jak to celé vrátit zpět, abych neztratil všechna nastavení, profily a nemusel přeinstalovávat Ubuntu. Předem děkuju.
« Poslední změna: 22 Prosince 2007, 17:40:03 od Anna Taliánová »

3m9d

• Stálý člen
  • **
Re: Nenačte se X server.
« Odpověď #1 kdy: 03 Října 2007, 21:20:05 »
To, co vám naběhlo by měla být konzole - pokud ano, můžete z ní nainstalovat zpět starý driver - nejspíš něco jako "apt-get install nvidia-glx nvidia-kernel-common" a zapojit ho do xorg.conf příkazem "nvidia-xconfig", nebo po vás systém může chtít přihlášení...
* Ve Windows jde všechno - do někdy, v Linuxu jde všechno od někdy. * Omlouvám se jestli vám proti vaší vůli vykám... Jsem tak zvyklý. * Kdo nemůže žít bez opravování překlepů, ať to dělá na wiki! :)

charon

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 03 Října 2007, 21:37:04 »
Stalo sa mi niečo podobné a riešil som to asi tak:
Ked už si na live CD,tak si na usb klúč skopíruj súbor /etc/X11/corg.conf .Ja som potom nabootoval SLAX prešiel som pomocou MC na disk,kde mám nainštalované Ubuntu a opravil som súbor  /etc/X11/corg.conf  presne podla toho na klúčenke.
Prebootoval som do Ubuntu a to krásne nabehlo.Podla mna si rašej ten starý /etc/X11/corg.conf  zazálohuj /keby náhodou/.Neviem či to pôjde aj s live CD Ubuntu,To som neskúšal.         SLAX je stále root.      
Takže vela šťastia. ;D
Laptop:  HP510   Ubuntu 10.04 Lucid Lynx LTS
Laptop:  Asus EeePC  Ubuntu 10.04 Lucid Lynx LTS
Desktop: Ubuntu 10.04 Lucid Lynx  LTS

3m9d

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 03 Října 2007, 21:43:32 »
Neviem či to pôjde aj s live CD Ubuntu,To som neskúšal.
Samozřejmě - lze připojit disk http://wiki.ubuntu.cz/P%C5%99ipojen%C3%AD_disku a udělat krok, který jste dělal ze SLAXu i z LiveCD
* Ve Windows jde všechno - do někdy, v Linuxu jde všechno od někdy. * Omlouvám se jestli vám proti vaší vůli vykám... Jsem tak zvyklý. * Kdo nemůže žít bez opravování překlepů, ať to dělá na wiki! :)

charon

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 03 Října 2007, 21:55:07 »
Neviem či to pôjde aj s live CD Ubuntu,To som neskúšal.
Samozřejmě - lze připojit disk http://wiki.ubuntu.cz/P%C5%99ipojen%C3%AD_disku a udělat krok, který jste dělal ze SLAXu i z LiveCD

Nie som až taký zbehlý v príkazovom riadku,preto pre mna je jednoduchšie pracovať v graf.režime.So SLAXom už nejaký čas manipulujem , mám ho vždy po ruke a čo mi najviac vyhovuje ,je to že má MC ,ktorý by mi v live CD Ubuntu chýbal.
Neviem či SLAX je lepšie riešenie,ale mne vyhovuje.
Laptop:  HP510   Ubuntu 10.04 Lucid Lynx LTS
Laptop:  Asus EeePC  Ubuntu 10.04 Lucid Lynx LTS
Desktop: Ubuntu 10.04 Lucid Lynx  LTS

Kure

• Host
« Odpověď #5 kdy: 03 Října 2007, 22:35:32 »
Takze dekuju moc vsem za radu...nakonec jsem to provedl takto...

Vzhledem k tomu, ze mi LiveCD namountovalo vsechny disky, provedl jsem v terminalu tento prikaz

Citace
sudu cp /etc/X11/xorg.conf  /media/disk/etc/X11/xorg.conf

tim se prepsal starsi a poskozeny, ktery byl upraveny jak jsem se v nem docetl prikazem nvidia-xconfig, ktery jsem provedl po instalaci nvidia ovladace.

Ted uz jenom vyresit proc se mi sekaji AOE2 ve wine, ale i Glest...

diky diky moc

Zdenek K. aka "djz88"

• Aktivní člen
  • *
  • Join the Darkside
« Odpověď #6 kdy: 04 Října 2007, 09:06:03 »
Takze dekuju moc vsem za radu...nakonec jsem to provedl takto...

Vzhledem k tomu, ze mi LiveCD namountovalo vsechny disky, provedl jsem v terminalu tento prikaz

Citace
sudu cp /etc/X11/xorg.conf  /media/disk/etc/X11/xorg.conf

tim se prepsal starsi a poskozeny, ktery byl upraveny jak jsem se v nem docetl prikazem nvidia-xconfig, ktery jsem provedl po instalaci nvidia ovladace.

Ted uz jenom vyresit proc se mi sekaji AOE2 ve wine, ale i Glest...

diky diky moc

Treba to je open-source ovladaci :)
I <3 TRANCE mjuzik

Trips

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 04 Října 2007, 09:17:29 »
Tak nastal jiný problém, Xka sice najedou, ale ve správci nesvobodných ovladačů je že nepoužívám ovladač, pokuď jej zaškrtnu, restart a jsem kde jsem byl. V připadě, že opět najedou Xka, v terminálu zadám instal nvidia-glx případě glx-new, nvidia-kernel-common o kterém mi nahlasí, že už mam nejnovější, ať udělám nvidia-xconfig nebo ne, po restartu PC opět hláška, že načtení X serveru selhalo...takže jsem bez 3D. Počkám na Ubuntu 7.10, třebas to pomůže...
« Poslední změna: 04 Října 2007, 13:02:51 od Trips »

Zdenek K. aka "djz88"

• Aktivní člen
  • *
  • Join the Darkside
« Odpověď #8 kdy: 04 Října 2007, 12:30:32 »
Kód: [Vybrat]
apt-get install envy
takhle jsem instaloval ja ovladace a bez problemu....

pokud neni v repo tak zde
I <3 TRANCE mjuzik

Trips

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 04 Října 2007, 16:17:17 »
Kód: [Vybrat]
apt-get install envy
takhle jsem instaloval ja ovladace a bez problemu....

pokud neni v repo tak zde

Díky moc, tohle pomohlo, stáhl jsem si deb balíček, naistaloval a pak už si to všechno udělalo samo...paráda!

Zdenek K. aka "djz88"

• Aktivní člen
  • *
  • Join the Darkside
« Odpověď #10 kdy: 04 Října 2007, 16:19:03 »
np..
I <3 TRANCE mjuzik

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.