Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Minimální požadavky  (Přečteno 1896 krát)

Beny

• Návštěvník
Minimální požadavky
« kdy: 07 Října 2007, 23:35:57 »
chtěl bych se zeptat jesi má grafické rozhraní nějaké minimální HW požadavky? Mam šanci to rozchodit na 300MHz, 128RAM, 8M grafiky? Dík

Luban

• Závislák
Re: Minimální požadavky
« Odpověď #1 kdy: 07 Října 2007, 23:48:50 »
Ubuntu
256 MB RAM a alespoň 2 GB místa na disku.

Xubuntu
128 MB RAM pro práci a 192 MB RAM pro instalaci a alespoň 1.5 GB místa na disku.

Once installed, Xubuntu can run with 64 MB RAM, but it is strongly recommended to use at least 128 MB RAM.

Vico.B

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 08 Října 2007, 09:03:33 »
Zkusil bych doinstalovat fluxbox, má opravdu minimální požadavky (nebo rovnou instalovat fluxbuntu).
Ještě nejsem tak starý abych si nechal vykat...

Toshiba Satellite M100-165, T2300, 2x2048, ATI X1400 powered by Ubuntu 8.04 Hardy Heron

tomubuntu

• Host
« Odpověď #3 kdy: 08 Října 2007, 09:09:38 »
Ja mam jen 240MB RAM/6GB HDD a Ubuntu chodi skvele, ale musel jsem pouzit ALT instalaci (v textovem modu).

luisah

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 08 Října 2007, 11:00:13 »
Mám na jednom počítači Xubuntu s 450Mhz, 128 ram, 4Mb grafika - jede sice pomalu, ale jede. Spouštění aplikací trochu déle trvá než sem zvyklý ale jde to. (misto oppen office mám abi word a gnumeric a ty běžej krásně). Např. vyhledávání v synapticu však trvá pekelně dlouho, proto je lepší vědět název aplikace, kterou chceš instalovat a použít k tomu terminál.
Jak psali výše, pro svižnou práci by to chtělo spíše fluxbuntu, ale musel by sis zvyknout na práci s fluxboxem - není to žádnej komfort ubuntu a kubuntu.
Pokud by jsi zkoušel instalovat Xubuntu, tak si každopádně stáhni xubuntu alternate, nestahuj live cd xubuntu. Alternate má min. požadavky 128Mb ram, ale live cd má 192Mb ram. Mě se to sice jednou naistalovat z live cd podařilo na tomto počítači, ale trvalo to asi 5 hodin, zatímco s alternate to bylo do 1 hodiny.

O Ubuntu a Kubuntu se ani nesnaž - to na 99% nepůjde.
Xubuntu naistalovat půjde, pracovat by snad na tom mělo jít taky, ale jestli ti to bude vyhovovat, to můsíš posoudit sám.
Fluxbuntu - to půjde, ale práce s fluxboxem, pokud již máš nějaké zkušenost, tak snad (já osobně bych do toho nešel - můj názor)
Zkus jiné mini distribuce např. puppy linux - zkoušel jsem ho na tomto počítači, jede to jak blázen, ani to nevypadá nějak špatně a je to celkem pohodlné. viz. http://www.linuxexpres.cz/praxe/linux-na-starem-zeleze nebo tady seznam všech možnej minidistribucí
http://www.linuxlinks.com/Distributions/Mini_Distributions/
« Poslední změna: 08 Října 2007, 11:24:03 od luisah »

jirihuf

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 08 Října 2007, 12:08:42 »
Právě stahuju fluxbuntu... tak vyzkouším a kdyžtak písnu...
Have you tried turning it off and on again?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.