Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém při upgradu 7.04 -> 7.10 na Acer Aspire 9302  (Přečteno 1530 krát)

kchaja

• Návštěvník
Problém při upgradu 7.04 -> 7.10 na Acer Aspire 9302
« kdy: 19 Října 2007, 16:31:23 »
Tak jsem včera upgradoval skvěle fungující fiesty fawn na mém notebooku. Ale poté co se stáhlo něco okolo 1GB dat tak se začaly objevovat různé hlášky na přepsání soubor. Vždy jsem dával ano, přepsat, doufajíce aby tyto soubory byly kompatibilní s novou verzí.
Poté co jsem počítač restartoval jsem se nestačil divit. Nové jádro se mi nepovedlo ani spustit(vždy se to kouslo při cca 25% grafického načítání, ani do konzole se nešlo přepnout) a staré jádro fungovalo s velkými problémy.
Největším problémem ale poté bylo s ovladači na grafiku. V počítači je Geforce Go 7300, ale nový systém si s ní, či Nvidia ovladači nedokáže poradit. Jediné co mi 7.10 přinesla je fungující wifi bez nutnosti emulace win ovladačů. I zvuk přestal fungovat tak jak měl (problém inteláckých zvukovek - nehrají repáčky a postup ze 7.04 nefungoval, ale to je spíše chyba na mé straně že jsem si starý návod neuložil).
Tak jsem se naštval a nechal to zatím být. Dnes jsem stáhl instalační CD 7.10 a opět to zmarzlo. Asi znovu problém nového jádra. Tak jsem se chtěl pokusit zprovoznit stávající instalaci, ale bezvísledně. Grafické ovladače jsou stále nefunkční (zkoušel jsem i nové nvidia ale pořád to tam cpe VESA ovladače, které jsou naprosto nepoužitelné. ani nv se mi přes xorg.conf nepovedlo nastavit :/ )

Tak tohle je moje zkušenost se 7.10, tak znovu stahuju 7.04 a jdu to celé hodit nanovo... nebo radši ne, ještě bych se víc naštval  >:(

papousek

• Návštěvník
Re: Problém při upgradu 7.04 -> 7.10 na Acer Aspire 9302
« Odpověď #1 kdy: 19 Října 2007, 23:33:07 »
S grafikou mám stejný problém (akorát se jedná o model GeForce Go 7600). Ať dělám, co dělám, stejně ne a ne naběhnout.

kchaja

• Návštěvník
Re: Problém při upgradu 7.04 -> 7.10 na Acer Aspire 9302
« Odpověď #2 kdy: 19 Října 2007, 23:52:24 »
Tak už mám zpátky Fiesty fawn. Ale co jsem tak koukal, tak se tohle stalo více lidem. Problém se řeší například zde:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=581119
Co jsem to tak zběžně procházel, tak se povedlo rozchodit nv ovladače, aby tam "failsave" stav pořád nenastavoval VESA ovladače.
(I když mi tohle pořád neřeší problém s jádrem, chybu u zvukovky se mi povedlo odstranit)

Ale přijde mi to jako hodně velký problém, pokud se týká všech novějších karet Nvidia...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.