No tak od začátku, pořídil jsem si do notebooka nový disk - původně jsem měl disk s 4200 otáčkami, teď s 7200 otáčkami
gutsy (na 7200 ot) je o dost svižnější než feisty na starém HDD, u LiveCD naběhlo grafické prostředí, tím ale bohužel všechny klady končí. teď zápory:
1)po zapnutí černá obrazovka asi minutu dokud nenajede Xserver, v "recovery mode" normálně běží termnál s tím co se děje a načítá, to samé při vypínání
2)nejde přepnout z grafického prostředí do terminálu (Ctrl+Alt+F1), no tedy vlastně jde ale jenom jednou, potom se vrátí do grafického prostředí - pořád bez problémů, ale pokud se chci ted vrátit do termnálu (Ctrl+Alt+F1) tak to nejde, musím použít (Ctrl+Alt+F2) a použít další, no a tak dále; Edit: po nainstalování nesvobodných ovladačů z repozitářů to nefunguje už vůbec
3) při přepínání z terminálu do Xek asi 3 sekundový lag - nereaguje ani myš
4) nepodařilo se mi zatím nainstalovat fglrx 8.41, sice nejsou pro mojí kartu ale ve feistym fungovaly (sice s malými bugy ale fungovaly), po instalaci pomocí souboru staženého z ati.com jsem upravil xorg.conf a "ati" přepsal na "fglrx" ... restart ... a Xka nenaběhla, nenaběhla ani po pohání si s xorg.conf, musel jsem zpět použít "ati"; fglrx z repozitářů fungují, samozřejmě s o dost nižším výkonem než 8.41 ze stránek ATI pod feistym
5) při jednom zapnutí se mi stalo že se mi zobrazila varovná zpráva: Při spouštění démona pro nastavení GNOME nastala chyba.
Některé věci jako například témata, zvuky, nebo nastavení pozadí, nemusí fungovat správně.
Poslední chybová zpráva:
Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the mesage bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connection was broken.
Prostředí GNOME se při vašem dalším přihlášení znovu pokusí démona pro nastavení spustit.