Problemy ktore ma trapili pri 7.04 boli hlavne mrznutie notebooku (vytazenie RAM a jadier naplno pri istych chvilkach) a dost mizerne fungujuci propietarny driver Atheros pre wifi,nefungujuci mikrofon a nefunkcna webcamera. Co sa podarilo ako tak vyriesit? Iba webcameru cez nejaky (uz si skutocne nepamätam) free driver, ktoreho funkcnost vsak bola taktiez dost zla. Preto som od 7.10 ocakaval podstatne zlepsenia. Vysledok ma vsak az tak nevzal. Co ma prekvapilo je, ze notebook zacal mrznut este viac. Jedinou mojou sancou bolo spozorovat "priznaky" este v zarodku, z poslednych sil otvorit terminal a :
sudo hdparm -w /dev/hdc
Niekedy to vsak clovek nestihne a bohuzel pomoze len restart a bezradne sledovanie ako sa vas comp vypina a obrazovku vam na 10 minut zaplavuje hlaska :
hdc: drive not ready for command
Co sa zlepsilo je fungovanie Atheros driveru ktory teraz pri tej istej vzdialenosti od routru vykazuje silnejsi signal (teraz 40-50% predtym 20-30%) stale to vsak nieje uspokojive, predsalen ide o vzdialenost ani nie 10 metrov od routru (udavana vzdialenost dosahu routra je podla vyrobcu 120 metrov v idealnych podmienkach).
Mikrofon nadalej nefunguje. Webcamera taktiez dalej spokojne drieme. Potesil aj Gnash vo vyssej verzii cize konecne aj ja mozem zhliadnut videa na YouTube. Taktiez potesila väcsia podpora pre Bluetooth ktora v predchadzajucej verzii bola veskera zadna.