Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: zaseklá aktualizace na 7.10  (Přečteno 1689 krát)

vigous

• Návštěvník
zaseklá aktualizace na 7.10
« kdy: 20 Října 2007, 14:06:59 »
Tak jsem se pustil do aktualizace Kubuntu na GG podle návodu (http://kubuntu.org/announcements/7.10-release.php#upgrade). Všechno probíhalo dobře, až když se spustila instalace aktualizací. U 2% se objevila hláška 
Kód: [Vybrat]
*** stack smashing detected ***: /usr/bin/perl terminated Od té doby instalátor stojí na oněch dvou procentech. Při kliknutí na tlačítko "zobrazit terminál" se nic nestane.
Co teď? Mohu instalátor vypnout a zkusit to znova? Před zavřením mě to důrazně varuje, tak se toho bojím.

vigous

• Návštěvník
Re: zaseklá aktualizace na 7.10
« Odpověď #1 kdy: 20 Října 2007, 22:09:14 »
Tak, a je vyřešeno (doufám)...když už nezbývalo nic jiného, vrhnul jsem se do toho. Popravdě, moc jsem nevěděl, co dělám - spíš jsem na různých fórech našel příkazy, které se zdály vhodné (Takže jestli mi někdo dodatečně vysvětlí, co jsem to vlastně proved, budu jen rád :). Tak a postup:
Vypnul jsem instalátor. Příkaz
apt-get check mě vyhodil toto:
E: Nešlo otevřít zámkový soubor /var/lib/dpkg/lock - open (13 Permission denied)
E: Unable to lock the administration directory (/var/lib/dpkg/), are you root?
Tak jsem ho smazal:
sudo rm /var/lib/dpkg/lockPoté jsem pustil příkazy
sudo dpkg --configure -a a
sudo apt-get -f installPak jsem zase spustil graficky adept, znovu jsem spustil úplný přechod na nové vydání, což chvíli pracovalo, a pak zase vyhodilo nějakou chybu. Takže jsem zase zkusil všechno tohle znova, taky to chvíli chroustalo a po skončení už se vše tvářilo hotově, takže jsem restartoval a všechno se zatím tváří dobře.
Ale znovu říkám, že fakt nevím, co jsem to vlastně prováděl, ani jestli jsem si tím něco nepodělal, aniž bych o tom věděl.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.