Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Změna vzhledu KDE aplikací pod GNOME  (Přečteno 1885 krát)

Matěj "wizaard" Gottwald

• Návštěvník
    • Blog
Změna vzhledu KDE aplikací pod GNOME
« kdy: 20 Října 2007, 22:21:54 »
Zdravím,

vzhledem k tomu, že jsem před pár týdny (no... je to ještě maličko déle) přešel postupně z KDE na GNOME, stále se potýkám s problémem vzhledu KDE aplikací. Jednoduše chci, aby se KDE aplikace co nejvíce podobaly GNOME, tedy vzhledu Ubuntu Human. Na internetu samozřejmě není problém najít patřičné styly, vzhledy či ikon-sety, leč nevím, jak konkrétně na tu změnu vzhledu. Po nainstalování programu pro nastavování Qt3 (qtconfig) jsem si v něm změnil vše k obrazu svému (resp. styl a vzhled), ale jakmile spustím např. K3b (což je vlastně jediný program, který z KDE používám, za Amarok jsem si již našel Exaile Music Player), vzhled je stále ten starý známý. Podařilo se mi nainstalovat program pro nastavení kwin, ale ten je mi samozřejmě k ničemu. Který program (nebo balíček) musím nainstalovat, abych měl tak jako v KDE přístup k nastavení vzhledu? Dekoraci oken samozřejmě nemyslím, myslím styl obsahu oken.

Díky za rady!
"For cryin' out loud!" - Plk./Gen. Jack O'Neill ;)
PC: AMD Athlon64 3000+, 1GB RAM, GeForce 6600
NTB: HP Pavilion dv6655ec: AMD Turion64 X2, 2GB RAM, GeForce 8400M GS Windows Vista (NTB) + Ubuntu Hardy Heron 8.04 (PC, NTB VirtualBox)

mindi

• Návštěvník
Re: Změna vzhledu KDE aplikací pod GNOME
« Odpověď #1 kdy: 21 Října 2007, 08:39:23 »
Mozna to K3b bezi jiz pod Qt4 - musis jeste nainstalovat qt4-qtconfig. Ale to uz je podstatne vetsi bumbrlicek jak qt3.

Matěj "wizaard" Gottwald

• Návštěvník
    • Blog
« Odpověď #2 kdy: 21 Října 2007, 11:45:55 »
Mozna to K3b bezi jiz pod Qt4 - musis jeste nainstalovat qt4-qtconfig. Ale to uz je podstatne vetsi bumbrlicek jak qt3.
Přestože jsem tomu moc nevěřil, nainstaloval jsem qt4-qtconfig a bohužel - taky beze změny. Nějaké jiné nápady? :(
NTB: HP Pavilion dv6655ec: AMD Turion64 X2, 2GB RAM, GeForce 8400M GS Windows Vista (NTB) + Ubuntu Hardy Heron 8.04 (PC, NTB VirtualBox)

Matěj "wizaard" Gottwald

• Návštěvník
    • Blog
« Odpověď #3 kdy: 21 Října 2007, 15:00:40 »
No tak nakonec jsem to vyřešil nainstalováním balíčku kcontrol, tedy kompletního "K control center". Vše jsem nastavil, stáhl potřebná témata a ikony a vypadá to celkem použitelně. Ne zcela dokonale, ale na 90% je to dobré.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.